مذاکرات وین/ حکم احمدرضا جلالی/ ایران و کویت/ مجوز کسب و کار/ تماسهای پیامرسان واتساپ و … از موضوعات پربازدید و خبرساز (سه شنبه و چهارشنبه) سیزدهم و چهاردهم ادریبهشت ماه ۱۴۰۱ تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.
به گزارش ایسنا، آخرین وضعیت مذاکرات وین از زبان نماینده آمریکا در سازمان ملل و تاکید وی بر تعهد رئیس جمهور این کشور به بازگشت به توافق هستهای در صدر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
لیندا توماس گرینفیلد در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که چه اطلاعات جدیدی درباره مذاکرات وین در راستای احیای توافق هستهای وجود دارد؟ گفت: میتوانم بگویم پیشرفت قابل توجهی در حل و فصل برخی مسائلی داشتهایم که از نظرمان برای بازگشت ما به توافق بر اساس پایبندی در ازای پایبندی ضروری خواهند بود اما هنوز کارهای زیادی باید انجام شود و هنوز به توافقی دست نیافتهایم و امکان دارد به آن نرسیم.
هزینههای عدم “توافق در وین” برای ایران و آمریکا هم از موضوعاتی بود که یوسف مولایی کارشناس مسایل بینالملل به بررسی آن پرداخت و گفت: اگر ایران و آمریکا به توافق نرسند، برای هر دو طرف هزینهها سنگینتر میشود. ایران باید فشار بیشتر اقتصادی را تحمل کند و از سویی آمریکا باید بداند که مسیر مذاکرات، دیپلماسی و نظارتهای پادمانی و فراپادمانی ناهموار خواهد شد. برای آمریکا تحمل این وضعیت بعد از این همه وقت گذاشتن در مذاکرات و رفتن به سمت اقدامات دیگر هزینه دارد و به نظرم فعلا اولویتشان این است که از طریق مذاکره به نتیجه برسند.
همچنین واکنش سفیر ایران در اتریش در پی اعتراف یک سناتور آمریکایی که به صراحت از شکست تحریم، ترور و خرابکاری برای جلوگیری از توان و برنامه هستهای و تحقیقاتی ایران سخن گفته است، از دیگر اخبار پربازدید بود.
عباس باقرپور در پاسخ به اظهارات کریس مورفی گفت: به دنیای آزاد دموکراسی معرفی شده از سوی آمریکا خوش آمدید، جایی که قوانین بینالمللی، حقوق بشر و حاکمیت قانون از طریق تحریمهای غیرانسانی، ترور و خرابکاری مورد تمسخر قرار میگیرند. آمریکا در نهایت چه چیزی به دست آورد؟ رشد و توسعه باور نکردنی ما، به طوری که حتی خودشان به آن اعتراف می کنند.
دیگر اخبرا مرتبط را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
آیا مذاکرات وین در سرازیری شکست است؟
تا زمانی که منافعمان ایجاب کند دنبال احیای برجام خواهیم بود
اکنون طرف آمریکایی باید به اصلاح رفتار غیر قانونی ترامپ مبادرت ورزد
***
خبر تایید اعدام «احمدرضا جلالی» به جرم جاسوسی برای رژیم صهیونیستی از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.
از طریق منابع آگاه شنیده شده که حکم اعدام احمدرضا جلالی که به تایید دیوان عالی کشور رسیده است، در دستور اقدام قرار گرفته و این حکم حداکثر تا آخر اردیبهشت ماه جاری اجرا خواهد شد.
جلالی به جرم جاسوسی برای رژیم صهیونیستی بازداشت و پس از محاکمه و طی مسیر طولانی قضائی به اعدام محکوم و حکم صادره مورد تایید دیوان عالی کشور قرار گرفت. اطلاعاتی که این مزدور رژیم صهیونیستی از برنامهٔ هستهای کشور به سازمان جاسوسی- تروریستی موساد ارائه کرده بود، متاسفانه منجر به ترور و شهادت دو دانشمند هستهای کشور شد.
پس از انتشار این خبر، همسر و دختر حمید نوری در گفتوگویی با پرس تیوی به روند رسیدگی به این پرونده در کشور سوئد، اعتراض کردند.
دختر حمید نوری گفت: پدر من در بدترین شرایط دستگیر شده و با دعوت یک خانواده به سوئد رفته است و تصور هم نمیکرد او را با این شرایط دستگیر کنند. ایشان وقتی داشتند از هواپیما خارج میشدند به بدترین شکل ممکن توسط چند پلیس قوی هیکل جلوی تعدادی ایرانی و خارجی دستگیر شدند. آبروی ایشان را بردند و ایشان را تحقیر کردند. وقتی ایشان را دستگیر کردند این کار یک فشار روحی و روانی بوده است.
حذف یارانه آرد و افزایش قیمت نان و ماکارانی نیز از دیگر موضوعان پرمخاطب خبری این روزهاست.
در همین رابطه محمد علی پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بنا نبود با حذف ارز ترجیحی قیمت کالاها افزایش یابد، تاکید کرد: مجلس دولت را مکلف کرد که اگر قصد حذف ارز ترجیحی را دارد باید برنامه حمایتی دیگری را برای ممانعت از افزایش قیمت ها جایگزین کند و اکنون دولت باید جلوی افزایش نامتعارف قیمت ها بایستد.
رئیس جمهور هم در در گفتوگوی تلفنی با امیر کویت برتقویت روابط ایران و کویت تاکید کرد.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در گفتوگوی تلفنی با شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح، ضمن تبریک عید سعید فطر به وی و مردم کشورش، مواضع کویت را در قبال توطئههای منطقهای، آگاهانه توصیف کرد و با یادآوری مناسبات خوب ایران و کویت در گذشته، تاکید کرد که باید روابط ایران و کویت به عنوان دو دوست قدیمی به ظرفیت واقعی خود بازگردد.
همچنین عیسی امینی رییس پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز از قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار انتقاد کرد و در توضیح استدلال خود گفت: قانون تسهیل صدور برخی مجوزهای کسبوکار، حرفۀ وکالت را از هویت ذاتی و کانون وکلا را از نظم منطقی خودشان دور میسازد.
حواشی مربوط به تماسهای تلفنی پیامرسان واتساپ هم باعث هشدار قوه قضاییه به شهروندان شد.
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در هشدار پیامکی به شهروندان نوشت: تماس تلفنی از پیامرسان واتساپ مبنی بر برنده شدن، کلاهبرداری و به قصد تخلیه حساب بانکی شماست. از پاسخ دادن به این تماسها و ارائه کد ارسالی در متن پیامک جداً خودداری نمایید.
تحلیل کارشناس مسائل بین الملل از وضعیت پوتین پس از حمله به اوکراین هم از خبرهای پربازدید بود.
وی با بیان اینکه روسیه در جریان حمله به اوکراین در تله آمریکا و غرب افتاد، اظهار کرد: این جنگ باعث شده که پرستیژ روسیه در عرصه بین المللی کاهش پیدا کند و هیبت نظامی که پوتین از ارتش روسیه و توانمندی این کشور ارائه کرده بود، با شکست مواجه شود.
رضا سیمبر با بیان اینکه تاکنون این جنگ هزینه های مادی و انسانی بسیاری برای دو طرف داشته است، خاطر نشان کرد: اکنون روسیه با تحریم های سختی مواجه شده است. رفع این تحریم ها راه آسانی نبود و در جریان اعمال این تحریم ها، بیشتر این مردم عادی هستند که ضرر می بینند. دولت ها آسیب کمتری می بینند و الیگارشی موجود در روسیه نیز در این فرایند کم کم به کاسبان تحریم تبدیل می شوند.
انتهای پیام