رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز جزئیات برگزاری دورههای تخصصی از سوی کانون وکلا در رشتههای کیفری، حقوقی و بینالملل عمومی را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، هوشنگ پوربابایی در نشستی در خصوص برگزاری دورههای تخصصی وکالت برای وکلا در رشتههای حقوقی، کیفری، عمومی و بین الملل با همکاری دانشگاه علمی کاربردی کانون وکلای مرکز گفت: امروز حدود ۸۰ هزار وکیل در کشور داریم. ما با برگزاری این دورهها سعی داریم مانند رشته پزشکی، وکلا دارای تخصص شوند.
وی یادآور شد: کانون وکلای دادگستری ۱۲ سال پیش مجوزی داد که دانشگاهی برای آموزش تخصصی وکلا راه بیندازد البته این پروسه به طول انجامید و به هر روی در هیات مدیره ۲ دوره قبل نتیجه این شد که مرکز تخصصی راه بیفتد.
وی با بیان اینکه تخصصی شدن وکالت برای نخستین بار در خاورمیانه این دورهها را ارائه میدهد، اظهارداشت: اکنون ۴ دپارتمان اعم از دپارتمان حقوق خصوصی، دپارتمان حقوق بینالملل، دپارتمان حقوق جزا و جرمشناسی و دپارتمان حقوق عمومی تشکیل شد و در هر یک از این دپارتمان ها، کمیتههای مختلف تشکیل شده است و بهترین اعضا را انتخاب کردیم و اعضای این کمیتهها وکلا، قضات و اساتید دانشگاهها بودند که وظیفهشان تدوین سر فصلها بود و در طول ۲ سال با بهترین اساتید کشور جلسه گذاشتیم و خوشبختانه این سرفصلها به تصویب رسید. این گواهینامههای تخصصی بعد از آزمون کسب نمره قبولی به وکلا داده شد. اساتید این دورهها را پیشکسوتان دستگاه قضا، اساتید دانشگاهها و بعضا مسئولانی که در دستگاه اجرایی هستند تشکیل میدهند.
رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: بعد از اطلاعرسانی با یک استقبال بینظیر روبهرو شدیم و ظرف ۴۸ ساعت دو هزار وکیل ثبت نام کردند. وکیل متخصص به کمک دستگاه قضا میآید و این گونه باعث میشود بار علمی دستگاه قضا افزایش پیدا کند و از همه مهمتر حقوق ملت با قاضی و وکیل متخصص کمتر تضییع میشود. در حوزه وکالت ۶۰ الی ۷۰ سال عقب هستیم و کانون وکلا برای اولین بار این اقدام را انجام داده است.
پوربابایی افزود: امروز ، روز اول دوره ثبتنام است و فقط وکلای دادگستری حق ثبتنام دارند. کلاسها از هفته آینده شروع میشود و طول دوره آنها حدود ۱۰۰ ساعت آموزشی است. علت برگزاری این دورهها بر اساس مشکلات و پرونده های عموم جامعه است. به طور مثال جرائم سایبری و جرائم مالکیت فکری از جمله دوره های تخصصی است.
پوربابایی با بیان اینکه در دنیا وکلا به صورت تخصصی کار میکنند اما در ایران وکلا در تمامی حوزه ها پرونده قبول می کنند، گفت: این موضوع در ایران با حقوق ملت در تضاد است. زیرا کار کردن وکلا در تمامی حوزه ها منجر به کاهش آگاهی آن ها و شکست در پرونده می شود. همچنین اسامی وکلای متخصص (کسانی که برای آن ها گواهی صادر شده است) در سایت کانون وکلا اعلام می شود و وکیل می تواند در کارت و سایت خود عنوان تخصص را درج کند.
وی درباره دورههای تخصصی برای پروندههایی که جرائم سیاسی تلقی میشود، گفت: دورهای میخواهیم تعریف کنیم که مشکلات ما در حوزه سیاسی چیست. باید ببینیم چقدر وکیل از این دوره استقبال میکند، گفته میشود ما مجرم سیاسی نداریم و وکلای کمی هم این پروندهها را میپذیرند.
پوربابایی در پایان گفت: طبق قانون مقرر شده است دورهها به سمت تخصصی شدن سوق داده شود و مطابق قانون حقالوکاله در پروندهها برای وکلایی که دورههای تخصصی گذراندهاند نیز ۱۰ درصد بیشتر باشد.
انتهای پیام