مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به مدت منع اهدای خون پس از تزریق برخی واکسنها گفت: کسانی که واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق کردهاند، تا ۱۴ روز از اهدای خون معاف هستند و افرادی که انواع دیگر واکسن نظیر سینوفارم و برکت را دریافت کردهاند، معافیت اهدای خون ندارند و میتوانند با خیال راحت خون اهدا کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی جمالی با بیان این مطلب اظهار داشت: هیچ شواهدی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق خون وجود ندارد چرا که ویروس کرونا یک ویروس تنفسی است و عمدتا دستگاه تنفسی یا گوارشی افراد را مورد هجوم قرار میدهد.
وی افزود: در ماههای ابتدایی شیوع کرونا به دلیل وجود نگرانیهایی که اغلب به خاطر ناآگاهی و سوالات به وجود آمده در ذهن مردم وجود داشت، شاهد کاهش آمار اهدای خون در ایران و کشورهای دیگر بودیم.
جمالی تاکید کرد: پس از مدتی با رفع ابهامات و اطلاع رسانی مناسب با کمک همیشگی اهداکنندگان خون و بهرهگیری از شبکه ملی خونرسانی نیاز همه بیمارستانها و مراکز درمانی و بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای آن تامین شد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون اعلام کرد: با آغاز موج هفتم کرونا و سرعت گرفتن مجدد واکسیناسیون علیه این بیماری و از آنجا که کرونا تا حدی تحت کنترل درآمده است، با توجه به افزایش عملهای جراحی و افزایش نیاز به خون و فرآوردههای آن، مردم شریف باید مثل همیشه اقبال بیشتری نسبت به اهدای خون داشته باشند و دارندگان همه گروههای خونی در این امر حیاتی مشارکت کنند.
وی با اشاره به ابتلای شماری از هموطنان اهدا کننده خون، به کرونا، یک ماه پس از بهبودی را بهترین زمان اهدای خون پس از ابتلا برشمرد به نحوی که نه برای اهدا کننده و نه برای گیرنده خون ضرری نداشته باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، جمالی با اشاره به مدت منع اهدای خون پس از تزریق برخی واکسنها گفت: کسانی که واکسن اسپوتنیک و آسترازنکا تزریق کردهاند، تا ۱۴ روز از اهدای خون معاف هستند و افرادی که انواع دیگر واکسن نظیر سینوفارم و برکت را دریافت کردهاند، معافیت اهدای خون ندارند و میتوانند با خیال راحت خون اهدا کنند.
وی به شهروندان پیشنهاد کرد: برای جلوگیری از ازدحام در مراکز اهدای خون و اتلاف وقت با مراجعه به سایت سازمان انتقال خون به نشانی https://www.ibto.ir بادریافت نوبت اینترنتی در هر مرکز انتقال خون و زمان مورد نظر خود، خون اهدا کنند.
انتهای پیام