رئیس دانشگاه تهران درباره سازوکارهای دانشگاه در دوره مدیریتی جدید جهت تقویت فعالیتهای دانشجویی در انجمنهای علمی دانشجویی، گفت: فعالیت ۱۴۳ انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه تهران ظرفیت و سرمایه بسیار ارزشمندی است که باید پاس داشته شود و حتی فعالیت در انجمنهای علمی به عنوان یک امتیاز در زمینه جذب هیئت علمی در نظر گرفته شود چراکه تجربه نشان میدهد که این افراد مسئولیتپذیر بوده و به مرحله خودشکوفایی رسیدهاند و نسبت به علم و دانش تعصب دارند و فعالیت آنها در دانشگاه نه از سر تکلیف بلکه از روی عشق و علاقه است.
به گزارش ایسنا، دکتر سید محمد مقیمی، در بیان مصداقهای دیگر برای تثبیت جایگاه انجمنهای علمی دانشجویی در دانشگاه، خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه، یکی از مولفهها برای پذیرش دانشجوی استعدادهای درخشان، عضویت و فعالیت در انجمنهای علمی دانشجویی با تایید این نهاد علمی در نظر گرفته شود.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه تشریح سازوکارهایی که دانشگاه تهران برای توجه بیشتر به انجمنهای علمی در نظر گرفته است، گفت: طرحی توسط دانشگاه تهران تهیه شده که بر اساس آن پیشنهاد شده است که پرداخت به اعضای هیئت علمی بر اساس اثربخشی و کارایی ایشان در تحقق اهداف و ماموریتهای دانشگاه صورت گیرد. این طرح در راستای رهنمودهای رئیسجمهور محترم تهیه شده است و با دستور ایشان در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار گرفته و در حال عملیاتی شدن است.
وی یکی از محورهای اثربخشی اعضای هیئت علمی در تحقق اهداف و ماموریتهای دانشگاه را میزان همکاری با تشکلها و انجمنهای علمی دانشجویی برشمرد و تاکید کرد: امتیازگذاری درباره اینکه اعضای هیئت علمی چقدر برای انجمنهای علمی زمان میگذارند، باید در دستورالعملهای مربوط به ارتقاء و پرداخت حقوق وارد شود.
دکتر مقیمی با تاکید بر اینکه همکاری اعضای هیئت علمی با تشکلها و موضوع شاگردپروری باید در معیارهای ارتقاء لحاظ شود، تصریح کرد: در حال حاضر درباره اینکه یک عضو هیئت علمی چقدر در شاگردپروری موفق بوده و توانسته است دانشجویان را ارتقاء دهد، شاخصهای مشخصی وجود ندارد و قطعا یکی از مصداقهای بارز آن، همکاری با انجمنهای علمی و مشارکت در برنامههای آموزشی و پژوهشی آنها است.
انجمنهای علمی فرمانده کمپهای مهارتآموزی و کارورزی میشوند
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر سخنانش از اجرای بسته جدید تحول آموزش دانشگاه تهران از مهر ماه خبر داد و خاطرنشان کرد: در این بسته تحولی، یک سهم مهمی برای انجمنهای علمی دانشجویی دیده شده است. رشتههای علمی باید هر سه سال یک بار بهروز شود و انجمنهای علمی باید در این بهروزرسانی فعال باشند تا تحول در نظام آموزشی اتفاق بیفتد. از فعالان انجمنهای علمی دانشجویی انتظار میرود تا واقعیتهای بیرونی در بازار کار را منعکس کنند و درباره چگونگی تحول، بهروزکردن، بازنگری یا بازمهندسی رشتهها و سرفصل دروس اظهارنظر نمایند.
دکتر مقیمی همچنین به نقش فعالان انجمنهای علمی دانشجویی در اجرای تفاهمنامه دانشگاه تهران با سازمان فنیوحرفهای کشور به منظور مهارتآموزی دانشجویان اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه، محیط بسیار خوبی برای کارورزی در شهرکهای صنعتی فراهم میشود. در یک شهرک صنعتی که نزدیک به ۲ هزار شرکت مستقر هستند، کمپهای علمی به فرماندهی انجمنهای علمی و با راهنمایی استادان برگزار خواهیم کرد تا دانشجویان به تناسب رشتهها به مدت مشخصی با محیط کار و صنعت آشنا شوند.
رئیس دانشگاه تهران درباره تخصیص اعتبار برای فعالسازی انجمنهای علمی دانشجویی در زمینه فعالیتهای پژوهشی نیز اظهار کرد: با این اعتبارات پژوهشی، محققپروری میکنیم؛ عجین شدن دانشجو با پژوهش در دوران دانشجویی یک نوع سرمایهگذاری برای آینده کشور است؛ چون وقتی این دانشجویان در جایگاه هیئت علمی یا پژوهشگران ارشد قرار میگیرند، مسیر پژوهشپروری و محققپروری را تجربه کردهاند و بازدهی آنها برای جامعه نمایانتر خواهد بود.
به گزارش امور سامانهها و روابط عمومی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، مراسم تجلیل از برگزیدگان و عوامل اجرایی چهاردهمین جشنواره بینالمللی حرکت با حضور دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، دکتر هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و دکتر محمدعلی اسلامی مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در تالار امیرکبیر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
انتهای پیام