معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم توجه ویژهای به دانشجویان محروم و کم برخوردار دارد؛ سعی میکنیم با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی،دانشگاهها و اساتید به این دانشجویان کمک کنیم.
به گزارش ایسنا، دکتر عبدالحسین کلانتری در بازدید از نمایشگاه رویداد ملی”همه با هم” درباره حمایت از دانشجویان محروم گفت : سیاستهای محرومیتزدایی وزارت علوم جدا از سایر عرصهها نبوده اما علیرغم همه افت و خیزها این سیاست محرومیتزدایی وزارت علوم از نقاط درخشان در جمهوری اسلامی است. دانشگاهها و شعب دانشگاهها در مناطق محروم تأسیس شدهاند. همچنین میزان دسترسی به فضای آموزشی در بین مردم محروم ایران رشد یافته است. میزان تخصیص بودجه در مناطق محروم شیب صعودی را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: دانشگاهها در مناطقی که دانشجو یا گروههای خاص با محرومیت دستوپنجه نرم میکنند، تسهیلات ویژهای را لحاظ کردهاند. دانشگاهها از ظرفیتهای خیرین برای توانمندسازی دانشجویان کم برخورد و محروم استفاده میکنند؛ همچنین تسهیلاتی از سوی دانشگاه در اختیار محرومان قرار میگیرد. در دوره جدید تصمیم داریم در رویدادهای فرهنگی به این گونه افراد توجه کنیم؛ به طور مثال، در رویداد اربعین حسینی که در پیشرو داریم به دانشگاهها ابلاغ کردهایم که برای افرادی که تمکن مالی برای سفر به اربعین ندارند از ظرفیت دانشگاهها یا خیرین برای این موضوع استفاده کنند. همچنین با بنیاد کرامت مذاکره کردهایم که ظرفیتهای خوبی به دانشجویان محروم برای سفرهای زیارتی تخصیص دهند.
کلانتری گفت: در حوزه پژوهش میتوانیم از مسئولیت اجتماعی اساتید و خیرین برای توانمندسازی دانشجویان محروم و کم برخوردار استفاده کنیم. وزارت علوم خود را مکلف میداند در راستای محرومیتزدایی از مناطق مختلف کشور و گروههای هدف گامهای موثری بردارد. وزارت علوم درنظر دارد از راهکارهایی مانند استفاده از زیرساختهای رسمی کشور، تمهید رشتههای مناسب و گرند های پژوهشی مناسب و از ظرفیت اساتید برای محرومیتزدایی بهرهبرد.
وی با بیان اینکه میتوان پلتفورمهای متعددی را برای حل مسئله مناطق محروم تعریف کرد، توضیح داد: میتوان تیمهایی به مناطق محروم جهت بررسی مسئله اعزامکرد؛ امیدواریم تیمهای بیشتری را به این مناطق اعزام کنیم. امیدواریم، شاهد احیای جهادسازندگی باشیم، چر که جهادسازندگی میتواند مسائل را به خوبی بررسی کند و سکوی مناسبی برای استفاده از ظرفیتها تعیینکننده برای امور استادی و دانشجویی باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری گفت: در واقع، این نمایشگاه یک اتاق است که وضعیت کشور حوزه های مختلف، آسیبهای حال حاضر و چشماندازی از آینده را نشان میدهد.
کلانتری افزود: این نمایشگاه نشان میدهد که در وضعیت کنونی چگونه میتوان با استفاده از ظرفیتهای جهادی و مردمی به افق آینده خود را پیوندبزنیم. این نمایشگاه همچنین تبیین خوبی از وضعیت کنونی، آینده و ظرفیتهای خوبی که در این مسیر وجود دارد، ارائه میدهد. در این میان، مجموعههای بزرگی وجوددارند که دیده نشدهاند؛ امیدواریم که ظرفیتهای آموزش عالی در آینده بیشتر دیده شود و مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام