مسعود رستمی؛ مسئول حوزه ترویج و دانشبنیان ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان معاونت علمی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز اظهار کرد: ستاد، زنجیره تأمینی برای بحث مصالح ساختمانی در حوزه ساختمان دارد که از استخراج مواد خام آغاز شده و تا اجرا ادامه دارد که در این راستا اگر موضوعی در راستای اولویتهای این ستاد و همچنین فناورانه باشد از آن حمایت میکنیم.
رستمی تصریح کرد: در زنجیره ارزش صنعت عمران و ساختمان بحث تولید مواد اولیه را داریم که بعد از آن تأمین و توزیع و در نهایت به خدمات پس از ساخت میرسیم. ما برمبنای ۶ کارکرد اصلی، این حوزهها را پیش میبریم و در این راستا برنامههای عملیاتی را تعریف کردیم که نخستین برنامه، برنامه ملی صنعتیسازی مسکن است که خود، شامل زیرمجموعههایی است و ناظر برکارکردهایی که ذکر شد، برنامههایی تعریف شده و ما باید خروجیهایی را داشته باشیم.
مسئول دانشبنیان ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان معاونت علمی گفت: در موضوع صنعتیسازی، ساخت سازههای مبتنی بر LSF را داریم و همچنین ساخت سازههای مبتنی بر RBS، پرینترهای سهبعدی (به صورت مکانیکی و رباتیک برای خانههای به ویژه یکطبقه) و … را در دستور کار داریم.
وی تأکید کرد: عنوان ستاد ما، توسعه فناوری نبوده و توسعه اقتصاد دانشبنیان است اما پیشران هر اقتصاد مبتنی بر دانشبنیان، فناوری آن است و ما در این حوزه نیز ورود کردیم.
رستمی گفت: ستاد مبتنی بر ابزارهای خود در حوزه صنعتیسازی که برنامه اول ستاد است، یکسری از فناوریها را مورد حمایت قرار میدهد که ترجیحاً بایستی نوآوری داشته باشد. از قدیم بلوکهای AAC یا هبلکس بوده است اما افراد صنعتیساز اگر از این محصولات استفاده کنند با آنها تعامل خواهیم کرد.
مسئول دانشبنیان ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان معاونت علمی تصریح کرد: برنامه دوم ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان معاونت علمی، “برنامه ملی اجراییسازی نظام مدلسازی اطلاعات ساختمان در کشور (BIM) است. ساختمانسازی برمبنای BIM به این معناست که قبل از اینکه ساختمان به صورت واقعی ساخته شود، به صورت مدلسازی ساخته میشود اینکه ساختمان چند متر و در چند طبقه ساخته خواهد شد، سیمکشی و لولهکشی آب و گاز و … به چه شکل خواهد بود؟!
رستمی ادامه داد: برنامه سوم “برنامه ملی داشبورد خدمات مسکن حمایتی با کمک هوش مصنوعی” است که کاربردهای متفاوتی در سامانه ملی خدمات مسکن حمایتی، در بحث اتصال سامانه ملی مدلسازی و بحث بهینهسازی زنجیره تأمین مصالح ساختمانی دارد.
وی گفت: برنامه چهارم ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان، برنامه ملی تأمین سیمان مورد نیاز نهضت ملی مسکن است که البته در بحث صنعتیسازی مسکن، به نوعی این هدف چهارم را نیز پوشش میدهیم. در این برنامه اگر شرکت فناور یا دانشبنیانی سیمان نوینتری را ارائه بدهد و باعث شود که بتن براساس آن سیمان، سبکتر و مستحکمتر شود و در فشارهای پیچشی، خمشی و برشی عملکرد بهتری داشته باشد طبیعتاً در اولویت حمایتی ما خواهد بود.
مسئول دانشبنیان ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان معاونت علمی تصریح کرد: برنامه پنجم، برنامه ملی تأمین مقاطع فولادی و پلیمری مورد نیاز نهضت ملی مسکن است. بخشی از این برنامه در قسمت اول مورد استفاده و حمایت قرار میگیرد اما در بحث کارکردهای نوین نیز حمایتهای لازم از شرکتها انجام میشود.
رستمی گفت: برنامه ششم ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان “برنامه ملی احداث شهرکهای کشاورزی و روستاهای زیستمحور” است که البته برای این برنامه بایستی مطالعات مختلف امکانسنجی انجام شود و اینکه بستر روستا و یا شهرهای جدید تغییر پیدا نکرده و حفظ شود. هدف از این برنامه این است که بتوانیم در کنار ساخت مسکن که متناسب با اقلیم است به ایجاد اشتغال پایدار کمک کنیم.
وی تصریح کرد: برنامه هفتم و آخر برنامه ملی دوقلوی دیجیتال عمران و ساختمان است که هدف آن احداث اولین آزمایشگاه ملی دوقلوی دیجیتال و ایجاد ۵ شرکت دانشبنیان فعال در زمینه شهر هوشمند و دوقلوی دیجیتال است.
انتهای پیام/