اقتصاد دیجیتال ۶ درصد اقتصاد ایران را تشکیل می‌دهد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری امروز در مراسم افتتاحیه بیست‌و‌چهارمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی اظهار کرد: به لطف موج جهانی توسعه فناوری‌های ارتباطات، اقتصاد دیجیتال هم در ایران مورد توجه قرار گرفت. در دو دهه گذشته با توسعه زیرساخت‌های مخابرات و ثابت و سیار و ۴G  یک جریان جهانی ایجاد شد.

دهقانی گفت: اقتصاد دیجیتال در دنیا ۱۵ درصد تولید ناخالص دنیا را به خود اختصاص داده است به این معنا که یک‌هفتم اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است. در ایران این عدد ۶ درصد و یک‌پانزدهم است؛ بنابراین اگر بخواهیم فرصت توسعه را اندازه‌گیری کنیم‌ همین امروز نسبت به تولید ناخالص جهانی ۲٫۵ برابر، اقتصاد دیجیتال در ایران فرصت توسعه دارد.

معاون علمی رئیس‌جمهور تصریح کرد: چیزی که امروز ۳۰ میلیارد دلار سهم از GDP در ایران است ۲٫۵ برابر یعنی ۷۵ میلیارد دلار ظرفیت تولید ناخالص ملی در مقایسه با سهم جهانی اقتصاد دیجیتال داردوی، ادامه داد: اگر‌ این عدد را به نسبت جمعیت ۱ درصدی که کشور دارد مطالعه کنیم این توان تا ۱۵۰ میلیارد دلار قابل اندازه‌گیری است. اقتصاد دیجیتال در ایران نسبت به متوسط تولید ناخالص ملی جهانی ۲٫۵ برابر جای رشد دارد و نسبت به جمعیت تا ۵ برابر جای رشد دارد.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: حوزه اقتصاد دیجیتال از پایه با فناوری تولید شده است. ما در کشور اقتصادهای سنتی زیادی داریم که نفوذ فناوری در آنها انرژی‌بر است از این جهت دانش‌بنیان‌ترین اقتصادی که سراغ داریم اقتصاد دیجیتال است

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: اقتصاد دیجیتال دو حوزه هم‌وزن دارد و به همان اندازه که توسعه زیرساخت در آن اهمیت جدی دارد بحث نیروی انسانی نیز موضوع بسیار مهمی است. ما در کشور از نیروی انسانی جوان، باهوش و تیز برخوردار هستیم و نسبت به دنیا نیز جزو ارزان‌قیمت‌ترین نیروی‌های انسانی هستیم.

وی تأکید کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم بحث مردمی‌بودن اقتصاد دیجیتال است. اگر به من بگویند که یک تجربه موفق اقتصادی، فناوری را نام ببریم قطعاً اقتصاد دیجیتال در رأس این موضوعات است. از این جهت که دولت و حاکمیت به جای تصدی‌گری در همه امور یک روش درست را انتخاب کرده است و آن هم توسعه زیرساخت است.

دهقانی ادامه داد: موضوع توسعه اپراتورهای ثابت و سیار موضوعی بود که عامل توسعه توسط جریان های مردمی شد. درواقع سهم بزرگی از اقتصاد دیجیتال را مردم، شرکت‌های خصوصی و بخش‌های عمومی توسعه داده‌اند.

وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال به همان اندازه که فرصت ایجاد می‌کند تهدیدهایی را نیز دارد گفت: علاقه‌مندی کشورهای همسایه به جذب نیروی انسانی این خطر را گوشزد می‌کند که اگر برنامه ریزی دقیقی برای توسعه اپراتورها نداشته باشیم و اگر نتوانیم زیرساخت‌های مخابراتی در کشور ایجاد کنیم از این جریان عقب خواهیم افتاد.

معاون علمی رئیس‌جمهور تصریح کرد: معاونت علمی برای اینکه سهم خود را در اقتصاد دیجیتال بازی کند، دو ستاد توسعه فناوری‌های ارتباطات و اتصال‌پذیری که ذیل حوزه فناوری با نگاه رو به آینده فعالیت می‌کند و ستاد اقتصاد دیجیتال نیز در توسعه بازار و توسعه تنظیم‌گری و تسهیلگری این فضا فعالیت می‌کند.

دهقانی ادامه داد: ابزارهای بسیار دقیقی در اختیار داریم که از جمله آنها اعتبار مالیاتی که ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان پیش‌بینی شده است امروز توسط اپراتورها و مجموعه‌های دانش‌بنیان مورد استفاده قرار گرفته است.

وی در پایان گفت: امسال ما پیش‌بینی ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از طریق اعتبار مالیاتی داشتیم که تا امروز ۷ هزار میلیارد تومان آن اختصاص داده شده است.

انتهای پیام/

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *