اوپک را برای افزایش تورم شماتت نکنید

دبیرکل جدید اوپک در اظهاراتی تاکید کرد که این گروه تولیدکننده نفت، نباید برای افزایش تورم مقصر شناخته شود.

به گزارش ایسنا، هیثم الغیص به شبکه سی ان بی سی گفت: اوپک مقصر افزایش قیمت نفت نیست. عوامل دیگری فراتر از اوپک وجود دارند که عامل افزایش قیمتی هستند که در گاز و نفت مشاهده شده است. اگر بخواهم مختصر بگویم، عامل اصلی کمبود سرمایه گذاری است. این واقعیت سختی است که مردم و سیاستگذاران باید به آن واقف شوند. بمحض درک این موضوع، می‌توانیم به فکر راه‌کاری باشیم و این راه‌کار بسیار روشن است، سرمایه گذاری، سرمایه گذاری و سرمایه گذاری.

الغیص کویتی، اوایل امسال برای یک دوره سه ساله به عنوان دبیرکل اوپک انتخاب شد تا جانشین محمد بارکیندوی نیجریه‌ای شود که ماه گذشته درست چند روز پیش از این که این سمت را واگذار کند، در سن ۶۳ سالگی درگذشت.

اظهارات الغیص مدت کوتاهی پس از نشست اوپک پلاس مطرح می شود. در نشست سوم اوت وزیران اوپک پلاس، افزایش تولید نفت به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز برای سپتامبر تصویب شد.

این گروه اعلام کرد محدود ماندن شدید ظرفیت مازاد تولید به معنای آن است که لازم است با احتیاط پیش برویم. این تصمیم، بی اعتنایی به تلاشهای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، بود که در سفر ماه گذشته به عربستان سعودی، از اوپک خواسته بود برای کمک به اقتصاد آمریکا و جهان، نفت بیشتری تولید کند. نشست بعدی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک پنجم سپتامبر برگزار می‌شود.

الغیص درباره این که آیا اوپک، مقصر افزایش قیمتهای انرژی که عامل بالا رفتن تورم بوده است، پاسخ داد: نه قطعا نه. منظورم این است که همه چیز نسبی است و این شماره یک است. شماره دو این است که اوپک نقش خود را ایفا می کند. ما تولیدمان را بر اساس شرایط و مکانیزم افزایش تدریجی که بسیار شفاف است، بالا برده ایم. ما هر کاری که بتوانیم انجام می دهیم تا بازار را به تعادل برگردانیم اما عوامل اقتصادی وجود دارد که واقعا فراتر از کنترل اوپک هستند.

قیمتهای نفت در هفته‌های اخیر تحت تاثیر تجدید نگرانی‌ها نسبت به رکود جهانی و ملایم شدن دورنمای تقاضا، در سراشیبی نزولی قرار گرفته است. قیمت نفت برنت که پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، به حدود ۱۲۸ دلار در هر بشکه صعود کرده بود، روز پنج شنبه ۹۳ دلار در هر بشکه معامله شد.

دبیرکل جدید اوپک درباره همکاری این گروه با روسیه گفت: اوپک روابط قوی با مسکو دارد و همواره به دنبال جدا کردن سیاست از اهداف تثبیت کننده بازار است.

الغیص با اشاره به جنگ ایران و عراق در دهه ۱۹۸۰ و حمله به کویت در سال ۱۹۹۰ اظهار کرد: در وهله نخست، اگر به تاریخ نگاه کنید، چنین چالش‌هایی برای اوپک و تاریخ اوپک جدید نیستند. ما همواره تلاش می کنیم در دیدارمان، سیاست و جنبه‌های سیاسی را از آنچه در زمینه کنترل تعادل بازار انجام می‌دهیم و از نظر آنچه به عنوان اوپک پلاس انجام می‌دهیم، جدا کنیم. تصور می‌کنم این متدلوژی شفاف است. حمایت رهبری روسیه از بیانیه همکاری  سال ۲۰۱۷، از روز اول شفاف بوده و این رابطه از نظر مدیریت بازار، قوی است.

وی در پاسخ به این که آیا این به منزله اعتماد وی به روسیه است، پاسخ مثبت داد.

بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، الغیص که یک چهره شناخته شده در اوپک است، ۳۰ سال سابقه فعالیت در صنعت نفت جهانی دارد. وی به شش وزیر نفت کویت در زمینه تحولات بازار نفت در سالهای اخیر مشاوره داده و پیش از این نماینده کویت در نشستهای اوپک بوده است. وی از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نماینده کویت و از اعضای کمیته نظارتی اوپک پلاس بوده است.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

ایران و چین بیش از هر زمان دیگری مصمم به برقراری حاکمیت قانون هستند

۰۸ / ۱۰ / ۱۴۰۳ – ۱۹:۵۸:۲۶ عراقچی: وزیر خارجه گفت: در بحبوحه تلاش‌های بدخواهانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *