ایران موفق به تولید "موتور توربوجت" شد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، موتور توربوجت TJ-HP1 با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری توسط دفتر طراحی سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان تولید و رونمایی شد.

زهرا پورفرزانه؛ مدیرعامل دفتر طراحی سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان با اعلام این مطلب گفت: سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان در سال ۱۳۹۵ با عنوان شرکت، “اما ماهیتا” به صورت دفتر طراحی تأسیس شد و از سال ۱۳۹۸ تصمیم گرفتیم که در حوزه ساخت هم فعالیت کنیم؛ بدین صورت که تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز را خریداری و کارگاه را تجهیز کردیم و علاوه بر آن برای تست هر قطعه یا هر بخش مونتاژی، تجهیزات تست و آزمون مربوطه را هم ساختیم. این شرکت در حال حاضر در بحث مشاوره، طراحی، ساخت و تست انواع سامانه‌های قوای محرکه فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه از زمان تأسیس شرکت، بحث طراحی موتور توربوجت TJ-HP1 دنبال شده است، اظهار کرد: تولید این محصول دانش‌بنیان از طراحی، تحلیل و نقشه‌کشی تا ساخت کاملاً توسط دفتر طراحی سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان انجام شده و به علت نبود مرجع جهت تست این محصول، تمام تجهیزات تست مربوطه اعم از آزمایشگاه موتور و… نیز توسط همین شرکت طراحی و ساخته شد.

پورفرزانه افزود: این موتور به نام دکتر حسین پورفرزانه ثبت اختراع شده و وی با همین پروژه به عنوان فناور برتر کشور هم دست پیدا کرد. در سال ۱۴۰۱ هم به عنوان شرکت برتر تحقیق و توسعه و نیز به عنوان کارفرمای نمونه تأمین اجتماعی برگزیده شدیم.

وی در عین حال تأکید کرد: این شرکت از سرریز دانش همین محصول یعنی موتور توربوجت TJ-HP1 به حوزه‌های دیگر اعم از ریلی، دریایی و خودرویی وارد شده است.

موتور توربوجت قابلیت تولید برق دارد

وی تصریح کرد: موتور توربوجت TJ-HP1 بر روی هواپیما‌های دو نفره و چهار نفره استفاده خواهد شد اما با اعمال تغییراتی بر روی این موتور، قابلیت تولید برق را نیز خواهد داشت؛ بنابراین شرکت‌هایی که در حوزه صنعت هوایی و حتی شرکت‌هایی که در زمینه برق کار می‌کنند، می‌توانند از این موتور، برای تولید انرژی استفاده کنند.

پورفرزانه در خصوص حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از این طرح عنوان کرد: از آنجا که تست موتور توربوجت TJ-HP1 موفقیت‌آمیز بود، از سوی این معاونت مبلغ تسهیلات و حمایت به صورت کمک بلاعوض در اختیار ما گذاشته شد که کمک بسیار خوب و مؤثری بود.

ماژول‌های خودروی برقی در مرحله تست نهایی

مدیرعامل دفتر طراحی سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان در ادامه از اجرای طرح دیگری با حمایت معاونت علمی خبر داد و گفت: در بخش خودرویی، طراحی و ساخت دو ماژول خودروی برقی را در دست اجرا داریم که بهره‌بردار آن شرکت ایران خودرو است همچنین مشغول کار روی یک پروژه موتورجت دیگر با همکاری معاونت علمی هستیم.

وی اظهار کرد: خوشبختانه ماژول‌های خودروی برقی برای تست نهایی بر روی خودروی اصلی به ایران خودرو تحویل داده شده که با خاتمه موفقیت‌آمیز آن، تسهیلات معاونت علمی ریاست جمهوری هم قابل بلاعوض شدن خواهد بود که در همین رابطه در حال مکاتبه با این معاونت هستیم.

پورفرزانه با بیان اینکه حمایت بلاعوض برای طرح ماژول‌های خودروی برقی بسیار اندک بوده و خواستار فزایش میزان این حمایت هستیم، تصریح کرد: این در حالی است که با توجه به پیچیدگی‌های این طرح و اینکه تاکنون چنین پروژه‌ای در کشور به انجام نرسیده، بیش از دو میلیارد تومان برای آن هزینه کرده‌ایم. پس از اتمام مراحل تست نهایی، اقدامات لازم جهت رونمایی و رسانه‌ای شدن این طرح با هماهنگی معاونت علمی ریاست جمهوری انجام خواهد شد.

مدیرعامل دفتر طراحی سامانه‌های قوای محرکه فرزانگان در خصوص میزان اشتغال زایی این مجموعه نیز اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت اشتغال این شرکت تکمیل نیست که نوسانات بسیار زیاد اقتصادی، کمبود نیروی ماهر و متخصص، وجود مشکلاتی با بیمه و مالیات و عدم وجود مشوق‌ها از جمله دلایل آن است.

پورفرزانه با بیان اینکه در این مجموعه ۱۵ نفر به صورت مستقیم و تا ۵۲ نفر به شکل غیرمستقیم همکاری دارند، گفت: در صورت استفاده از تمام ظرفیت با افزایش حمایت‌های معاونت علمی تا ۵۰۰ نفر هم امکان استخدام پرسنل جدید داریم.

انتهای پیام/

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *