بر اساس آخرین رتبهبندی موضوعی کیواس که برای سال جاری بروزرسانی شده است، دانشگاه “امآیتی” در رشتههای “فیزیک” و “نجوم” همچنان پیشتاز دانشگاههای جهان است.
به گزارش ایسنا، نظام رتبه بندی “کیواس”( QS) در رتبه بندی موضوعی خود دانشگاههای جهان را بر اساس شهرت علمی، ارزیابی کارفرمایان و تاثیر تحقیقاتی رتبهبندی میکند.
این رتبهبندی یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت میگیرد.
رتبه بندی کیو اس در سال ۲۰۲۲ میلادی دانشگاههای برتر دنیا را در ۵۱ حوزه موضوعی در قالب پنج حیطه کلی علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد ارزیابی قرار داده است و برای رشتههای “فیزیک” و “نجوم” نیز تفاوت چندانی در مقایسه با سال گذشته اتفاق نیافتاده است.
به نحوی که دانشگاه “امآیتی” همچنان اولین دانشگاه جهان در رشتههای “فیزیک” و “نجوم” است و دانشگاه هاروارد نسبت به سال گذشته یک پله پیشرفت کرده و در جایگاه دوم جای گرفته است و دانشگاه استنفورد نیز نسبت به سال گذشته یک پله سقوط کرده است.
در بین گرایش های فیزیک گرایش فیزیک نجوم از شاخههایی از فیزیک است که به بررسی ویژگیهای فیزیکی ستارهها می پردازد. این شاخه به فیزیک ستارهها و فضای بین ستارهها، تولد و مرگ اجرام آسمانی و فضایی میپردازد. اطلاعاتی که از ستارهها به دست میآید شامل امواجی است که دریافت میکنیم و فیزیک نجومی با استفاده از این اطلاعات و تطبیق آن با قوانین فیزیکی میتواند هم جهان را بهتر بشناسد و هم با استفاده از آزمایشگاه به تئوریهای جدیدی دست پیدا کند.
بر این اساس، ۱۰ دانشگاه برتر دنیا در رشتههای”فیزیک” و “نجوم” براساس رتبهبندی کیو اس عبارتند از:
۱- موسسه فناوری ماساچوست”ام آی تی”(آمریکا)
۲- دانشگاه هاروارد(آمریکا)
۳- دانشگاه استنفورد(آمریکا)
۴- دانشگاه کمبریج(انگلیس)
۵ – دانشگاه آکسفورد(انگلیس)
۶- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی(آمریکا)
۷- موسسه فناوری کالیفرنیا(آمریکا)
۸- دانشگاه پرینستون(آمریکا)
۹- موسسه فناوری فدرال زوریخ(سوئیس)
۱۰- دانشگاه توکیو(ژاپن)
انتهای پیام