بررسی وام ودیعه مسکن در شورای پول و اعتبار/ با مقصران حادثه آبادان برخورد می‌کنیم

وزیر راه و شهرسازی از بررسی وام ودیعه مسکن در جلسه امروز شورای پول و اعتبار خبر داد.

به گزارش ایسنا، رستم قاسمی در حاشیه افتتاحیه نهمین نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی، صنایع، تجهیزات و خدمات وابسته در نمایشگاه بین‌المللی تهران درباره آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اظهار کرد: امروز جلسه شورای پول و اعتبار برگزار می‌شود و مقرر شده تا درباره وام ودیعه مسکن تصمیم‌گیری شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا مبلغ وام ودیعه مسکن همان ۱۰۰ میلیون تومانی است که پیش از این اعلام کرده بودید، افزود: هنوز مبلغ آن مشخص نیست اما میزان آن نیز در این جلسه بررسی می‌شود.

وی همچنین درباره حادثه ساختمام متروپل آبادان گفت: با مقصران این حادثه برخورد می‌شود.

قاسمی اضافه کرد: تیمی از وزارت راه و شهرسازی به آبادان می رود تا این حادثه را ارزیابی کند. قرار است علت اصلی فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان بررسی شود و به محض اینکه نتایج آن اعلام شد به مردم اطلاع رسانی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ایران از نظر ژئوپلتیکی موقعیت مناسبی در منطقه دارد، گفت: به همین دلیل به صورت ویژه مورد توجه کشورهای همسایه هستیم و در سفرهایی که داشتند توافقاتی در حوزه حمل و نقل با ترکمنستان، عراق، آذربایجان، ارمنستان و قزاقستان داشتیم. همچنین روز گذشته توافق خوبی با عمان در حوزه حمل و نقل دریایی و ترکیبی به امضا رسید تا آنها بتوانند با ایجاد مرکز لجستیک در ایران کالاهای خود را از طریق خطوط ریلی کشورمان به حوزه قفقاز ارسال کنند.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه اگر هر چه سریعتر توافق های خود را با کشورهای همسایه ساماندهی نکنیم از غافله عقب خواهیم ماند، گفت: در سفر روسیه با مقامات این کشور مذاکره کردیم تا با توجه به جنگ اوکراین روس ها بتوانند کالاهای خود را از طریق ایران به آسیای میانه و هند بفرستند، همچنین فردا معاون نخست وزیر روسیه به ایران می آید و جلسه ای با آنها خواهیم داشت.

قاسمی ادامه داد: ایران پتانسیل ترانزیت بیش از بیست میلیون تن در سال را دارد که به معنی درآمد بیش از ۲۰ میلیارد دلاری است و و برای تحقق آن برنامه ریزی مفصلی پیش رو داریم.

وی حوزه واگن و ریل را از مهمترین مشکلات برشمرد و گفت: در کشور توانمندی های بسیاری وجود دارد و تولید کنندگان ایرانی توانایی ساخت واگن را دارند و در این زمینه هیچ نیازی به واردات نداریم. چرا که شرکت های داخلی می توانند در هر حجم و میزانی که بخواهیم واگن تولید کنند و به آنها اعلام کردیم در سال جاری حجم تولید خود را بالا ببرند و قراردادهای جدیدی در این زمینه با آنها امضا خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی افزود: ۱۴ هزار کیلومتر ریل در کشور داریم که سه تا چهار هزار کیلومتر آن کریدور اصلی است و اگر راه آهن رشت آستارا را تکمیل کنیم کریدور شمال – جنوب تکمیل خواهد شد.

قاسمی اظهار کرد: بیش از ۱۰۰۰ دستگاه لکومتیو در کشور نیاز داریم که اگر امروز آن را داشتیم می توانستیم با تکمیل واگن های مورد نیاز ۲۰ میلیون تن بار از کشور عبور دهیم و اگر این اتفاق بیفتد نه تنها منابع درآمدی مناسبی برای کشور دارد بلکه وقتی کشوری مرجع ترانزیت می شود مزایای سیاسی و امنیتی بسیاری در پی آن ایجاد می شود.

وی گفت: قرار بود در طول برنامه ششم توسعه ۳۰ درصد بار کشور از طریق خطوط ریلی جابجا شود اما متاسفانه به یک سوم این عدد هم نرسیدیم و سرعت پایین قطارهای باری ما در این مسئله تاثیرگذار بوده است. همچنین باید در بخش مسافری کیفیت واگن ها افزایش یابد که در دستور کار ما قرار دارد و توسعه و رونق صنعت ریلی جزو نیازهای اصلی کشور ماست. چرا که در برخی از کشورها ۸۰ درصد حمل و نقل مسافری را از طریق راه آهن انجام می دهند.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

دو حادثه جاده ای در خوزستان با ۱۳ مصدوم

۰۲ / ۰۹ / ۱۴۰۳ – ۲۰:۰۳:۳۴ سخنگوی اورژانس پیش بیمارستانی اهواز از وقوع دو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *