برنامه‌ریزی وزارت علوم برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها با تجهیزات ساخت داخل

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، دکتر پیمان صالحی؛ معاون پژوهشی وزارت علوم امروز در حاشیه یازدهمین نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی، مواد و تست و آزمون اظهار کرد: امسال در این دوره از نمایشگاه، شرکت‌ها با بیش از ۱۰ هزار محصول حاضر شدند و از سوی دیگر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان بسته‌های حمایتی خوبی را برای این شرکت‌ها تعریف کرده است.

وی اظهار کرد: برخی از این خدمات حمایتی از سال‌های قبل بوده و من نیز افتخار داشتم در ۳ دوره رییس این نمایشگاه باشم.

صالحی با اشاره به تاکید معاون علمی بر صادرات محصولات دانش‌بنیان و برخی از حمایت‌های جدید این نهاد از شرکت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: مشتری اصلی این نمایشگاه، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هستند و در ۱۰ دوره گذشته بیشترین خرید از این نمایشگاه از سوی این مراکز بوده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم یادآور شد: محصولاتی که در این نمایشگاه از سوی شرکت‌ها ارائه شده دارای بالاترین کیفیت ضمن آنکه قیمت این محصولات نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی بسیار نازل‌تر است.

صالحی ارائه خدمات پس از فروش را از دیگر مزایای تجهیزات تولید شده در کشور دانست و ابراز امیدواری کرد که آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های کشور را با محصولات گذشته مجهز کنیم همان طور که در سال‌های گذشته این امر محقق شده است.

وی با بیان اینکه امسال وزارت علوم تلاش دارد تا با حمایت گسترده‌تر، خریدهای بیشتری از این نمایشگاه صورت گیرد، اضافه کرد: در حال حاضر وزارت علوم در کلیه استان‌های کشور پارک‌های علم  فناوری را ایحاد کرده و بیش از ۲۸۰ مرکز رشد وابسته به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های وابسته به وزارت علوم ایجاد شده است ضمن آنکه پردیس‌های علم و فناوری راه‌اندازی شده است.

صالحی خاطرنشان کرد: تمامی آموزش‌ها و حمایت از فناوران از سوی پارک‌ها و مراکز رشد ارائه می‌شود بنابراین اهتمام ویژه داریم تا مسیر دانش‌بنیانی برای شرکت‌های مستقر در پارک‌ها همواره شود؛ چرا که باید این شرکت‌ها به بلوغ خاصی برسند.

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به تغییرات ایجاد شده در دانش‌بنیان شدن شرکت افزود: در حال حاضر بیش از ۹ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور تاسیس شده است که از این تعداد ۳ هزار شرکت در پارک‌های فناوری وابسته به وزارت علوم هستند و با همکاری که با معاونت علمی داریم، این شرکت‌ها در حال رشد هستند.

وی ابزار امیدواری کرد که در آینده نزدیک شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتری وابسته به وزارت علوم را خواهیم داشت.

صالحی در پاسخ به این سؤال که آیا بعد از ۱۰ سال برگزاری نمایشگاه آیا آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها و پژوهشگاه نیاز به خرید تجهیزات آزمایشگاهی دارند، گفت: دستگاه‌ها و تجهیزات ایران‌ساخت دارای سطوح مختلفی هستند. یکسری از تجهیزات که در سطح ۳ قرار دارند که دستگاه‌های عمومی‌تری هستند، خوشبختانه در آزمایشگاه‌های وابسته به وزارت علوم دستگاه‌هایی که سطوح فناور پایین‌تر و ارزان‌تر هستند، وجود دارد و این آزمایشگاه‌ها مجهز به این سیستم‌ها شده اند.

وی ادامه داد: دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی سطح یک، جز دستگاه‌های بسیار پیشرفته ای هستند و ما در این زمینه اهتمام ویژه داریم به خصوص اینکه معاونت علمی در این زمینه حمایت‌های خوبی را تعریف کرده و تا ۴۰ درصد سوبسید بر روی این تجهیزات ارائه می‌دهد.

معاون پژوهشی وزارت علوم خاطر نشان کرد: از این رو اولویت‌های ویژه ما برای خرید تجهیزات سطح یک آزمایشگاهی است.

وی تاکید کرد: همچنان در وزارت علوم به این تجهیزات نیاز داریم و اهتمام به خرید این نوع ابزارها داریم و اهتمام ما بر خرید این دستگاه‌ها است ولی از سوی دیگر این تجهیزات از قیمت‌های بالاتری برخوردار هستند.

صالحی با اشاره به رونمایی از ۹ تجهیز آزمایشگاهی در حاشیه یازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت گفت: ما همچنان نیازهای زیادی به تجهیز آزمایشگاه‌ها به این نوع از دستگاه‌ها داریم.

معاون پژوهشی وزارت علوم در خصوص حمایت‌های وزارت علوم برای خرید این تجهیزات توضیح داد: پیرو درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از صندوق توسعه ملی داشته، بودجه تجهیزات ویژه ای با مساعدت مقام معظم رهبری به این وزارتخانه اختصاص داده است.

صالحی خاطرنشان کرد: کلیه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها موظف هستند بخشی از این بودجه‌های اختصاص داده شده را به خرید تجهیزات از نمایشگاه ایران‌ساخت اختصاص دهند.

انتهای پیام/

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *