اگر اهل نوشیدن قهوه باشید، حتماً طعم انواع قهوه عربیکا و روبوستا را چشیدهاید و ترکیبهای آنها را میشناسید. اما اگر بهتازگی شروع به نوشیدن قهوه کردهاید و هنوز طعم دلچسبتان را پیدا نکردهاید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. ما به شما کمک میکنیم بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا را مناسب با ذائقهتان پیدا کنید.
تولیدکنندگان به دلیل اینکه بتوانند محصول خود را از سایر رقبا متمایز کنند، از قهوههای ترکیبی استفاده میکنند. این موضوع در نهایت منجر به سلیقهای شدن عطروطعم نوشیدنیهای قهوه شده است. همچنین استفاده از ترکیبهای قهوه، به حفظ ثبات ویژگیهای حسی قهوه نیز کمک میکند و اینگونه تولیدکنندگان میتوانند محصول مورد تقاضای مشتری را همواره تأمین کنند.
فهرست مقاله
تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا
گیاه قهوه عربیکا یک بوته همیشه سبز است. خاستگاه آن ارتفاعات اتیوپی است و اغلب در کلمبیا کشت میشود. اگرچه قهوه عربیکا از کیفیت بالایی برخوردار است؛ اما محتوای کافئین کمتری نسبت به روبوستا دارد.
آیا میدانید کدام نوع قهوه کافئین کمتری دارد؟
خاستگاه قهوه روبوستا مرکز و غرب آفریقا است. برای اولینبار در قرن ۱۹ میلادی در آفریقا کشف شد. در حال حاضر بیشتر در آفریقا و اندونزی رشد میکند. قهوه روبوستا از دانههای درخت کانفورا تهیه میشود. روبوستا راحتتر رشد میکند و در برابر آفات و شرایط آبوهوایی مقاومتر است.
ویژگیهای کلی دانه قهوه عربیکا:
- قیمت: نسبتاً گران
- مزه غالب: ترش
- کافئین: متوسط (حدود ۱%)
- چربی: ۱۶%
- عطروطعم: قوی
- مناسب برای: عمل آوری بهصورت دمی (قهوه فرانسه، کمکس و…)
ویژگیهای کلی دانه قهوه روبوستا:
- قیمت: مناسب
- مزه غالب: تلخ
- کافئین: بالا (حدود ۳%)
- چربی: ۱۰%
- عطروطعم: ملایم
- مناسب برای: عمل آوری توسط اسپرسو
در مقاله تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا بیشتر در این باره صحبت کردیم.
انواع ترکیب قهوه و بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا
ترکیبهای غنی از روبوستا: اگر در ترکیب قهوه، حدود ۷۰%، ۸۰% و یا ۹۰% از روبوستا استفاده کنیم، محصول نهایی ما قهوه غنی از روبوستا خواهد بود. در این قهوه، ردپایی از عربیکا دیده میشود که طعم قوی و تلخ روبوستا را برجستهتر میکند. اگر از این ترکیب استفاده کنید، احتمالا عطر و طعمهایی نظیر آجیلی، غلاتی، چوب خاکی، شکلات تلخ و کاکائو را تجربه خواهید کرد. در ترکیب غنی از روبوستا، اسیدیته کمتر و کافئین بیشتر است. این ترکیب با نوشیدنیهایی که در آنها شیر و یا حتی شکر اضافه دارند، دلچسب میشود. در صورتی که فوم خامه غلیظ و کرمی هم به آن اضافه کنید، نوشیدنی جذاب و کاملی خواهید داشت.
اگر میخواهید همه چیز درباره دانه قهوه را بدانید، مقاله دانه قهوه را مطالعه کنید.
ترکیبهای متعادل: ترکیبهایی که نسبتهای عربیکا و روبوستا حدود ۴۰%، ۵۰% و ۶۰% باشند را ترکیب متعادل میگویند. در این ترکیب، ویژگیهای روبوستا همچنان قوی باقی میماند درحالیکه طعم جذاب عربیکا خودنمایی میکند. اگر از این ترکیب استفاده کنید، احتمالاً عطر و طعمهایی نظیر شکلات شیری، میوههای خشک و عسل را تجربه خواهید کرد. بهطورکلی طیف بو در این ترکیب پیچیدهتر میشود. اسیدیته آن ملایم است و برای استفاده در انواع نوشیدنیهای سردوگرم عملکردی عالی دارد.
چگونه در خانه قهوه اسپرسو درست کنیم؟
ترکیبهای غنی از عربیکا: ترکیبهایی با ۲۰%، ۳۰% و ۴۰% روبوستا را به عنوان ترکیبهای غنی از عربیکا میشناسند. در واقع میتوان گفت حدود این نسبت، بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا است. مخلوطهای معروف متعددی در این دسته وجود دارند و اغلب افراد، این عطر و طعم را میسندند. در این ترکیب، عربیکا غالب است و طعمهای پیچیدهتری مانند نتهای گلی و میوهای از خود ایجاد میکند. وجود روبوستا، به ایجاد حس قوی اسپرسویی کمک میکند و در ترکیب با شیر، به خوبی نقش خود را ایفا میکند. این ترکیب نیز با انواع نوشیدنیهای برپایه قهوه سازگار است و حتی میتوانید بدون افزودن شکر از طعم آن لذت ببرید.
قهوه ۱۰۰% عربیکا: در این قهوه، طعم خالصی از عربیکا تجربه میشود که عطروطعمها گلی معطر و اسیدیته زیاد را احساس خواهید کرد. این ترکیب برای نوشیدنیهای گرم بهتر است و ممکن است در نوشیدنیهای سرد نتیجه مطلوبی را نداشته باشد. برای تهیه قهوه با کمترین امکانات در منزل، مقاله طرز تهیه قهوه کلد برو را مطالعه کنید.
کلام آخر
بهطورکلی، هر اندازه از عربیکا در ترکیب قهوه خود استفاده کنید، طعم ملایمتر و ترشتری خواهید داشت و هرچقدر از قهوه روبوستا استفاده کنید، نوشیدنی شما به سمت طعم تلخی رفته و کافئین آن بیشتر خواهد شد. در نهایت، شاید بتوان گفت بهترین ترکیب قهوه عربیکا و روبوستا، نسبت ۷۰% عربیکا و ۳۰% روبوستا باشد. این ترکیب از محبوبیت خاصی برخوردار بوده که سلیقه اغلب مشتریان قهوه را تأمین میکند. شایان ذکر است، ترکیبهای قهوه کاملاً سلیقهای بوده و بسته به ذائقه هر فرد میتواند تغییر کند.
سؤالات متداول
کدام نوع قهوه، قویتر است؟ روبوستا یا عربیکا؟
روبوستا قهوه قویتری است و کافئین بیشتری دارد.
آیا قهوه ۱۰۰% عربیکا بهترین نوع قهوه است؟
از لحاظ کیفیت بله؛ این نوع قهوه از کیفیت بالایی برخوردار است، اما از نظر عطروطعم، به سلیقه افراد بستگی دارد.
آیا قهوه ترک، قهوه عربیکا است؟
دانه قهوه بسیار ریز آسیاب شده را قهوه ترک میگویند که به روش جوشاندن در قهوهجوش تهیه میشود. قهوه ترک میتواند هم با دانه قهوه روبوستا هم با دانه قهوه عربیکا تهیه شود؛ اما استفاده از دانه قهوه عربیکا در این نوع، متداولتر است.