ایسنا/گلستان با افزایش گرمای هوا، تراژدی تلخ بی آبی در روستاها و مناطق مرزی گنبدکاووس تکرار شد طوری که بی آبی گذران زندگی را برای مردم این مناطق سخت کرده است.
در حالی که هنوز غبار خشکسالی را از چهره شهرها و روستاها نتکاندیم بی آبی و کم آبی هم به سبد مشکلاتمان اضافه شد تا با این اتفاقات حال و روز برخی مردم به ویژه روستائیان در تابستان داغ، سخت و رنج آور باشد.
کم آبی یکی از چالش های جدی مردم مناطق مرزی و روستاهای گنبدکاووس است البته این داستان تکراری مشکل امروز و دیروز نیست سال هاست که مردم این مناطق با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می کنند، در این گرمای طاقت فرسای هوا و همچنین با اوج گیری دوباره کرونا که رعایت پروتکل های بهداشتی بیش از پیش لازم است قطعی آب گذران زندگی را بیش از پیش برای مردم گنبدکاووس به ویژه روستائیان سخت کرده است.
براساس اعلام مسئولان، وضعیت تأمین منابع آب شرب در گنبدکاووس بحرانی و قرمز است و بسیاری از روستاهای این شهرستان با کمبود شدید آب مواجه هستند.
یکی از اهالی روستای سلمان فارسی گنبدکاووس در این باره گفت: ما در روستایمان مشکل آب داریم، الان ۲۵ روز است که آب آشامیدنی نداریم و متأسفانه در این مدت نیز تنها دو تانکر آب به روستای ما آمده که این میزان جوابگوی ۵۰ خانوار روستای سلمان فارسی نیست.
وی با بیان اینکه مشکل خود را به مسئولان شهرستان اعلام کردیم اما تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است، بیان کرد: وضعیت روستای ما وحشتناک است، مردم منطقه ما محرومیت زیادی دارند و در شرایط فعلی نیز بی آبی مشکلات مردم این روستا را دوچندان کرده است.
مدیر شبکه آب و فاضلاب گنبدکاووس در این باره گفت: روستای سلمان فارسی شبکه توزیع و خط انتقال دارد اما طی سال های اخیر به شدت با مشکل تأمین آب همراه بودند که برای رفع مشکل کم آبی مردم این روستا از مجتمع الغدیر آق قلا استفاده کردیم.
حسین سعیدی راد ادامه داد: سفره آب های زیرزمینی در محدوده روستای سلمان فارسی از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و در سال های گذشته نیز چاه آزمایشی در این منطقه حفر شد اما به نتایج خوبی نرسیدیم.
وی با بیان اینکه در حال برنامه ریزی هستیم با حفر چاه جدید آبرسانی به این روستا انجام شود، گفت: در حال حاضر برای رفع موقت مشکل مردم روستا جیره بندی آب از آق قلا در حال انجام است اما عید قربان و افزایش مصرف آب چالش مردم این روستا را دوچندان کرده که آبرسانی سیار انجام شده است.
مدیر شبکه آب و فاضلاب گنبدکاووس تأکید کرد: آبرسانی به روستای سلمان فارسی تنها با دو تانکر صحت ندارد با توجه به شرایط ویژه روستا آبرسانی به این روستا سرعت گرفته است باز هم اگر کمبود آب از سوی دهیاری و شورای اسلامی این روستا به ما اعلام شود آبرسانی بیشتری انجام خواهد شد.
سعیدی راد یادآور شد: آبرسانی سیار در شرایط بحرانی انجام می شود و روزانه ۱۰ تا ۱۵ لیتر در روز برای شرب افراد در نظر گرفته می شود با این وجود آمارهای ما نشان می دهد روزانه ۴۰ الی ۵۰ لیتر بر ثانیه به ازای هر فرد آبرسانی سیار انجام شده است
وی متذکر شد: ما می دانیم که مردم در شرایط سختی قرار دارند اما باز هم درخواست می کنیم که در مصرف آب صرفه جویی کنند تا سایر روستاها نیز برای آبرسانی با مشکل مواجه نشوند، متأسفانه از آب شرب برای مصارف دام استفاده می کنند که نباید اینگونه باشد.
فرماندار گنبدکاووس نیز به مشکل قطعی آب در برخی نقاط گنبدکاووس اشاره و اظهار کرد: چندین سال است که معضل کمبود آب در شهرستان گنبدکاووس مشهود است و این شهرستان ۳۵۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارد که ما امسال تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا کمبود آبی شهرستان را به ۱۵۰ لیتر بر ثانیه برسانیم اما همچنان کمبود آب باقی مانده است.
مهدی دهرویه با بیان اینکه در راستای اطلاع رسانی به مردم و آموزش استفاده بهینه از آب اقداماتی را انجام دادیم، افزود: نقاط مرزی و برخی روستاهای گنبدکاووس با مشکل آبرسانی مواجه است لذا برخی از مناطق نیاز به آبرسانی سیار و استفاده از تانکر داشتند که دو هفته گذشته به ما اعلام کردند برای حمل و نقل آب به مناطق مرزی مشکل وجود دارد در همین راستا نشستی با معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان ترتیب دادیم تا با نگاه بحرانی به این مسئله، بتوانیم بخشی از مشکلات را جبران کنیم.
وی تأکید کرد: در حال حاضر تعدادی تانکر از ارتش و سپاه تهیه شده تا بخشی از مشکلات آبرسانی مناطق مرزی و روستاهای گنبدکاووس حل شود، بیان کرد: اولویت نخست ما تأمین آب شرب مردم است که در این بخش اقداماتی را انجام دادیم و تقریباً رضایت نسبی ایجاد شده اما همچنان در این بخش کمبود داریم.
فرماندار گنبدکاووس به مشکل روستائیان برای تأمین آب احشام و دام اشاره کرد و یادآور شد: تمام تلاش ما این است که آب موردنیاز این حوزه را تأمین کنیم تا دامداران با مشکل مواجه نشوند، تمامی شرایط در شهرستان گنبدکاووس برای رفع این مشکل فراهم شده اما به نظر می رسد نیاز به افزایش هماهنگی بین دستگاهی است.
دهرویه با بیان اینکه این معضل و چالش باید حل شود و در صورت کمبود منابع اعتباری باید از منابع استانی کمک بگیریم، تصریح کرد: در جریان سفر رئیس جمهور به استان گلستان، ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی به مناطق مرزی تخصیص داده شده که با این اعتبار مشکلات موجود به سرانجام مطلوبی خواهد رسید در حال حاضر درصدد هستیم بحران پیش آمده در حوزه آبرسانی را در زمان فعلی برطرف کنیم.
وی به گلایه برخی از مردم در حوزه آرد و نان و کمبود تعداد نانوایی ها در روستاهای گنبدکاووس اشاره کرد و متذکر شد: در حال حاضر باید در خصوص سهمیه آرد برخی نانوایی ها تجدید نظر شود که ما روستاهای موردنظر را اعلام کردیم و باز هم واحدهایی که نیاز به افزایش سهمیه آرد دارند به ما اعلام کنند تا در این راستا اقدامات لازم را انجام دهیم.
متأسفانه باید گفت بی آبی زخم کهنه گلستانی هاست، با وجود وضعیت بغرنج برخی مناطق استان در تأمین آب شرب اما طی سال های گذشته برای رفع آن اقدام عاجل انجام نشده و اکنون امیدها به سوی دولت سیزدهم است تا برای رفع این زخم، مرهم بگذارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان معتقد است؛ اعتبارات استان گلستان پس از سفر رئیس جمهور دو برابر شده و به به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است این در حالی است که در پنج سال گذشته اعتبارات سالانه این شرکت ۲۰ میلیارد تومان بوده است.
انتهای پیام