پژوهشگران استرالیایی، نوعی حسگر زیستی ابداع کردهاند که میتواند با بررسی نمونه ادرار، بیماری کلیوی مزمن را تشخیص دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، پژوهش جدیدی نشان داده است که یک روش جدید برای تشخیص زودهنگام “بیماری کلیوی مزمن”(CKD) میتواند برای خدماترسانی به بیماران نواحی روستایی و دورافتاده و جوامعی که به خدمات پزشکی محدودی دسترسی دارند، سودمند باشد. بیماری کلیوی مزمن، حدود هفت درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار میدهد.
پژوهشگران “دانشگاه فلیندرز”(Flinders University) طی یک کارآزمایی بالینی جدید که در بیمارستانی در استرالیای جنوبی انجام شد، یک حسگر زیستی مقرونبهصرفه و قابل حمل را آزمایش کردند و نشان دادند که این حسگر، سطح “آلبومین”(Albumin) را در ادرار بیماران به دقت اندازهگیری میکند.
این پژوهش، یک سیستم دسترسی پیشرفته را نشان میدهد که غلظت نشانگر زیستی در ادرار را اندازهگیری میکند. همچنین این سیستم، برای نظارت بالقوه بر سرطانها، تجمع پلاک آمیلوئید و سایر نشانگرهای بیماری، سازگار است.
پروفسور “یوهونگ تانگ”(Youhong Tang)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: نتایج بررسی توسط این سیستم، یک همبستگی قوی را با مقادیر بالینی موجود در نمونههای آزمایششده داشت. یک دستگاه قابل حمل و قابل اعتماد برای بررسی دقیق بیماری کلیوی مزمن را میتوان به مراکز آزمایش و مراقبت در جامعه عرضه کرد تا نیاز بیماران را به مراجعه منظم به بیمارستان یا کلینیک تخصصی کلیه کاهش دهد.
به گفته پژوهشگران، این سیستم که به دوربین دیجیتال، رایانه، منبع نور واحد و دسترسی به نرمافزار نیاز دارد، میتواند توسط یک تکنسین و بدون نیاز به یک محیط بالینی یا آزمایشگاه کنترل شود.
این پلتفرم در مطالعه اثبات مفهوم توانست تغییر سطح آلبومین در نمونه ادرار را تا ۲۵ میلیگرم در لیتر تشخیص دهد که آن را به دستگاهی بالقوه برای تشخیص و نظارت بر سطح آلبومین در بیماری کلیوی تبدیل میکند.
این پژوهش، در مجله “Sensing and Bio-Sensing Research” به چاپ رسید.
انتهای پیام