به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری پیام امروز، تصاویر تلهمتری از پرتاب موفق کپسول زیستی کاووس با پرتابگر سلمان منتشر شد.
این تصاویر مربوط به دوربینهای تلهمتری است که بر روی پرتابگر نصب شده بود. یکی از دوربینها از روی بدنه پرتابگر به سمت موتور و پایین را نشان میدهد. یکی دیگر از دوربینها از روی پرتابگر به سمت آسمان را نشان میدهد و دیگری محل اتصال کپسول زیستی را نمایش میدهد.
به گزارش پیام امروز، کپسول زیستی ایران دیروز با پرتابگر بومی سلمان با موفقیت پرتاب شد.
در راستای عزم دولت مردمی سیزدهم برای احیای بخشهای مختلف صنعت فضایی کشور و تثبیت دانش کسبشده در حوزه زیست فضایی، ساعاتی پیش جدیدترین کپسول زیست فضایی کشورمان با پرتابگر بومی سلمان، با موفقیت پرتاب شد.
این کپسول زیستی محموله علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای تحقق نقشهراه طرح اعزام انسان به فضاست که بهمنظور توسعه و اکتساب فناوریهای موردنیاز در این راستا، به ارتفاع ۱۳۰کیلومتری از سطح زمین پرتاب شد.
با پرتاب موفق این کپسول ۵۰۰کیلوگرمی که بهسفارش سازمان فضایی ایران و توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده است، توسعه فناوریهای مختلف طرح اعزام به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانههای کنترل سرعت و سپر ضربهگیر، طرح آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانههای مربوط به کنترل و پایش شرایط زیستی و… مورد آزمایش قرار گرفت.
پرتابگر این کپسول که سلمان نام دارد هم اولین نسخه از این کلاس پرتابگرهاست که قابلیت پرتاب کپسولهای زیستی با وزن نیم تن را داراست و ویژگیهایی متعدد و پیشرفته در حوزه پیشران، ایرودینامیکی و کنترل دارد و توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع ساخته شده و تماماً بومی است.
انتهای پیام/