تصاویری از طولانیترین ماهگرفتگی کامل از سال ۱۹۸۹ تاکنون از منظر فضا و ناظرین زمینی ثبت شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شبهنگام ۱۵ و ۱۶ مه (بامداد ۲۶ اردیبهشت) اَبَر ماهگرفتگی خونین به وقوع پیوست که برای میلیونها ناظر بالقوه در سراسر جهان قابل رویت بود و فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی نیز از این قاعده مستثنی نبودهاند.
“سامانتا کریستوفورتی” (Samantha Cristoforetti) چندین تصویر در توییتر خود از این رویداد منتشر کرد که مراحل مختلف خسوف ابر ماهگرفتگی خونین را در کنار تجهیزات ایستگاه فضایی بینالمللی نشان میدهد. او در توضیح این تصاویر نوشت: آیا ما آنقدر خوش شانس بودیم که ماهگرفتگی شب گذشته را ببینیم؟ بله بودیم.
از آن جا که ایستگاه فضایی بینالمللی هر ۹۰ دقیقه یکبار به دور زمین میچرخد، احتمالا فضانوردان چندین دور از این نمایش لذت بردهاند. این خسوف که در ایران قابل رویت نبوده است، روز یکشنبه در ساعت ۲۱:۳۲ به وقت منطقه زمانی شرقی آغاز شد و با گذشت بیش از پنج ساعت به پایان رسید. مرحله خسوف کامل یعنی زمانی که ماه کاملا در سایه تاریک سیاره ما قرار میگیرد نیز برای مدت ۸۵ دقیقه به طول انجامید که در ۳۳ سال اخیر بیسابقه بوده است.
در طول خسوف، ماه ناپدید نمیشود بلکه رنگ آن به قرمز تغییر میکند. اثری که در نتیجهی پراکندگی نور توسط جو زمین ایجاد میشود. این اثر باعث ایجاد “ماه خونین” میشود. اصطلاحی که اغلب برای اشاره به ماهگرفتگی کامل مورد استفاده قرار میگیرد.
علاوه بر فضا، این ماهگرفتگی در زمین در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی، تمام آمریکای جنوبی، اروپای مرکزی و غربی و بیشتر بخشهای آفریقا قابل رویت بوده است.
“ریسته اسپیروسکی” (Riste Spiroski) تصویری از این پدیده در مقدونیه ثبت کرده است. او در ایمیلی به اسپیس گفت: در حالی که خسوف در حال رخ دادن است، (ماه) با ابر نازک بلندی که روبرویش قرار دارد، شبیه به زحل به نظر میرسد. من با دیدن این منظره شگفتزده شدم.
“میشل جنسن” (Michelle Jensen) از دیگر خوانندگان اسپیس تصویری از خسوف با تلفن همراه هوشمند خود در “نیوپراگ” (New Prague) مینهسوتا ثبت کرده است.
زمانبندی وقوع “ماه خونین” به منطقهای که در آن قرار دارید، بستگی دارد.
“فرد اسپناک” (Fred Espenak) با در نظر گرفتن اوج و حضیض میگوید که این ماه کامل یک ابرماه بوده است با این حال ناسا از تعریف دیگری پیروی میکند در آن ابرماه زمانی رخ میدهد که ماه در فاصله ۹۰ درصدی از نزدیکترین فاصله به زمین قرار داشته باشد که به گفتهی این آژانس ابرماه در ماه ژوئن رخ میدهد.
تصویر ثبت شده توسط “فابیو تکسیرا” (Fabio Teixeira) بر فراز شهر ریودوژانیرو، برزیل
ماه در طول ماه گرفتگی کامل در هاوانا، کوبا در ۱۵ مه ۲۰۲۲ که توسط “Yamil Lage” ثبت شده است.
ماهگرفتگی از منظر “رصدخانه گریفیث” (Griffith Observatory) در لس آنجلس، کالیفرنیا
تصویر ثبت شده توسط “مارتین برنتی” (Martin Bernetti) در سانتیاگو
انتهای پیام