تنهاییِ همگانی!

در شرایطی که فدراسیون ورزش‌های همگانی آمار فاجعه‌بار کم‌تحرکی در کشور را به «سونامی» تشبیه‌ کرده است و تاثیرات آن را از سیل و طوفان بیشتر ‌می‌داند، دست به دامن دولت و مجلس شورای اسلامی شده است اما به نظر می‌رسد عزم جدی و نگاه ویژه‌ای برای بهبود وضعیت فعالیت بدنی ایرانیان از سوی قوای مجریه و مقننه وجود ندارد!

به گزارش ایسنا، متاسفانه از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵ که کمتر از یک دهه می شود میزان کم تحرکی در کشور ۲۵ درصد رشد داشته که این میزان در بخش زنان رشد چشمگیری داشته است و در شرایط فعلی ۶۴ درصد از زنان ایرانی دچار کم تحرکی هستند و بر اساس اعلام مسئولان پیش بینی و سناریو تلخ برای آینده این است که در سال ۱۴۰۵ میزان کم‌تحرکی مردان به ۷۶ درصد و میزان کم‌تحرکی زنان به ۸۳ درصد افزایش می‌یابد که این اتفاق، کاملا نگران کننده است.

آمارها نشان می دهد که در تمام استان های کشور کم تحرکی در حال افزایش است؛ در بخش دانش آموزی تا ۸ سال آینده بیش از ۳ میلیون دانش آموز چاق خواهیم داشت و مهارت و یادگیری حرکتی کودکان ایرانی ۲ سال نسبت به گروه سنی خود در کشورهای دیگر عقب‌ است و این عاملی خواهد بود که تندرستی نسل آینده را با خطر مواجه می‌کند. همچنین در بخش سالمندان، کشور به سمت سالمندی و پیری حرکت می‌کند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۲۰ در کشور ۱۸ میلیون فرد بالای ۶۰ سال خواهیم داشت.

علاوه بر این بر اساس آمارهای رسمی و مطالعه شده در شرایط فعلی ۵۹ درصد جمعیت ایران دارای افزایش وزن هستند، ۳۷ درصد فشار خون دارند، ۲۳ درصد دچار افسردگی هستند، ۴۶ درصد کلسترول بالا دارند و طبق آخرین گزارش‌های آماری به طور مستقیم و غیرمستقیم سالانه ۴۵ هزار میلیارد تومان برای درمان در کشور هزینه می‌شود و این میزان فقط گزارش هزینه کرد بیماری‌های غیرواگیر که دلیل عمده آن ناشی از کم تحرکی، چاقی و اضافه وزن است.  

به گفته ملایی، رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی، ایران یکی از ۱۰ کشور مبتلا به کم‌تحرکی است و طی سال ها و دهه های آینده تاثیرات کم‌تحرگی از سبه یل و طوفان بیشتر خواهد شد و نکته قابل تامل اینکه سال گذشته این فدراسیون که متولی وضعیت فعالیت بدنی ۸۵ میلیون ایرانی است کمتر از ۵ میلیارد تومان از وزارت ورزش بودجه دریافت کرده است که این مبلغ اصلا قابل توجه نیست.

وی می‌گوید زمانی موفق هستیم که بیش از ۷۰ درصد مردم ورزش کنند، خبرهای تلخی از افزایش بیماری های ناشی از کم تحرکی و اضافه وزن در کشور وجود دارد و شرایط وخیم ارزیابی می‌شود و انتظار این است که همه نهادها و سازمان‌ها به کمک فدراسیون ورزش‌های همگانی بیایند تا میزان آمارهای نامطلوب کاهش یابد اما واقعیت این است که وضعیت تندرستی و مشارکت همگانی مردم در ورزش خوب نیست و نیاز به کار جهادی و ملی داریم.

در کشور ما بیش از ۵ میلیون نفر دچار دیابت و ۸ میلیون نفر در مرحله پیش دیابت قرار دارند و این میزان از جمعیت ۸۴ میلیون نفری، آمار تلخ و تکان دهنده‌ای است و متاسفانه از منابع مالی که باید صرف درمان شود، ۴ میلیارد دلار به صورت مستقیم و غیرمستقیم صرفا هزینه درمان این بیماری می‌شود.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی با اشاره به اینکه ابعاد کم تحرکی به میزانی گسترده است و تا زمانی که رئیس جمهور شخصا نسبت به کم تحرکی ملی ورود نکنند، اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد، ‌عنوان می‌کند: از رییس جمهور درخواست می‌کنیم بیش از هر زمان دیگری در راستای انجام ورزش در بین تمامی اقشار جمعیتی، اقدامات موثرتری در دستور کار قرار دهد. وی همچنین از مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که نگاه ویژه‌تری به حوزه ورزش همگانی داشته باشد و انتظار از نمایندگان این است که در بخش قوانین برای رفع موانع ورزش، کاهش کم تحرکی و افزایش بودجه و نظارت بر اجرای فعالیت‌ها، حمایت بیشتری صورت گیرد.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

بازگشت گاریدو به تهران-پیام امروز

۱۱:۱۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ خوان کارلوس گاریدو، طبق برنامه، صبح امروز از طریق مرز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *