آیتالله علی اکبر مسعودی خمینی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در بخشی از گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که نگاههای افراطی و حذفآمیز جریان خالصساز به مقولههایی مثل حجاب، آزادیهای اجتماعی و این مسائل، چقدر در دینگریزی نسل جدید مؤثر بوده و باید چه کرد که این نسل جدید پیوند بیشتری با دین بگیرد؛ گفت: از اول تا حالا حرف من همین بوده است. ما اگر قرآن را برای جوانانمان بیان کنیم و نخواهیم خودمان از قرآن سوءاستفاده کنیم، جوان متوجه میشود که ما آن قرآن را میخواهیم نه خودمان را.
>>>> بیشتر بخوانید؛
وی ادامه داد: نمیدانم این را بگویم یا نگویم، مشکلات زیاد است و نمیتوانیم صحبت کنیم. مثلا من حدود ۹۲ ساله هستم، آن آقای رئیس شورای نگهبان ۶-۷ سال از من بزرگتر است و نزدیک به ۱۰۰ سال سن دارد، بسیار آدم خوب و سالمی است ولی وقتی ۹۰-۱۰۰ ساله شد، دیگر باید به دنبال پیریاش برود، کما اینکه من نیز الان باید دنبال پیری باشم و دیگر باید از جوانان به درد بخور استفاده کنیم.
آیت الله مسعودی خمینی با بیان اینکه با احترام فراوانی که برای آقای جنتی قائل هستم، چون در جامعه مدرسین همکار من بودهاند، گفت: ما ۴۰ سال در جامعه با هم بودیم، او هم بوده و واقعا هم در انقلاب بودهاند، اما خب حالا پیر شدهاند. ۱۰۰ سالشان است دیگر باید در خانه بنشینند. لذا من معتقدم که باید یک مقدار فکر کنیم که مردم متوجه باشند که ما به دنبال ریاست و پول و خصوصیات شخصی نیستیم. اگر اینطور باشد همه میآیند و رأی میدهند.
«اقلیت قدرتمند» یا مجلس یکدست؟ /پیش نیازهای تشکیل فراکسیون اقلیتِ اثرگذار در پارلمان آینده
وی افزود: همچنین نه اسلام، نه قرآن و نه هیچکسی نمیخواهد با زور کسی را انسان و آدم و مسلمان کند، با زور معنایی ندارد. من چهار دست و پای شما را بگیرم و بگویم که؛ تو باید این را بگویی. اینطور نیست. اسلام همیشه با منطق حرف میزند، اگر ما منطق حجاب را برای خانمها بیان کنیم. همه بیان کنند که حجاب این نیست که فکر کنید من میخواهم کسی را محدود کنم. حجاب بایستی برای خود شخصیت ایشان درست انجام شود و من معتقدم که اگر چنانچه ما حجاب را از قرآن و روایات و ائمه(ع) بیان کنیم، ۸۰ درصد از مردم میپذیرند، در همه جا هم همینطور است که ۲۰ درصد از مردم نپذیرند.
این چهره اصولگرا گفت: بالأخره ما زور که نمیتوانیم بگوییم. حجاب را هم با زور نمیتوانیم درست کنیم. باید به این خانم بفهمانیم که این حجاب برای شما شخصیت است، نه اینکه برای شما محدودیت باشد. محدودیت به این معنا است که شما را در یک حبسخانه بگذاریم و حبس کنیم. نه، بیرون بیا و برو ولی یک کاری کن این جوانی که دارد رد میشود به شما نگاه نکند و در فکر او وضعیت بدی ایجاد نشود. شما خانمی که با این وضعیت بیرون میآیی، هر جوانی که شما را میبیند، یک افکار دیگری برای او پیدا میشود. این نباید پیدا شود. شما خانم هستید، برای زندگی بچههایت هم باید خودت را حفظ کنی و بچههایت را بزرگ کنی. اسلام هم هیچگاه زور نمیگوید، اما منطق دارد و با منطق میگوید که؛ شما بایستی حجاب داشته باشید.
۲۱۹۲۱۹