رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، از تکمیل ۱۲ طرح نیم تمام در بخش معدن و صنایع معدنی تا پایان اسفند امسال، خبر داد.
به گزارش ایسنا، وجیهالله جعفری با بیان اینکه ایمیدرو تا پایان سال جاری، طرحهایی را در زمینه مس، فولاد، سرب و روی، فروکروم، زیرساختی، زغال سنگ، آهک هیدراته و فسفات به بهره برداری می رساند.
طبق اعلام ایمیدرو، رئیس هیات عامل این سازمان میزان سرمایهگذاری پیشبینی شده برای طرحهای مذکور را یک میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار اعلام کرده که منجر به اشتغالزایی برای ۲۸۷۷ نفر بصورت مستقیم و برای بیش از ۷۵۰۰ نفر بصورت غیر مستقیم خواهد شد.
وی به راهاندازی چهار طرح در زنجیره مس در سال ۱۴۰۱، اشاره کرده و گفت: این طرح شامل “تجهیز و بهرهبرداری از معدن درهآلو با ظرفیت هفت میلیون تن خاک سولفوری و تولید ۱۱۰ هزار تن کنسانتره مس”، “احداث کارخانه لیچینگ با ظرفیت سالانه ۳۰۰۰ تن مس کاتدی” بخشی از طرحهای قابل راهاندازی امسال است. همچنین راهاندازی کارخانه فلوتاسیون مس سرچشمه با تولید ۷۰ هزار تن کنسانتره مس و تجهیز و بهرهبرداری از معدن درهزار با ظرفیت ۱۱ میلیون تن خاک سولفوری و تولید ۱۵۰ هزار تن کنسانتره مس، از دیگر طرحهای قابل راهاندازی در حوزه مس است.
معاون وزیر صمت افزود: در سال جاری دو طرح در زنجیره فولاد تکمیل میشود. این طرحها شامل واحد فولادسازی استانی سفیددشت با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن اسلب و پرعیارسازی باطله چادرملو با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن سنگآهن فرآوری شده، است. ضمن اینکه در حوزه سرب و روی نیز فاز یک تجهیز معدن و احداث کارخانه سرب و روی مهدی آباد با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن و احداث کارخانه تولید آهک هیدراته کوه لار با تولید ۳۰ هزار تندر برنامههای ایمیدرو در سال جاری است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: طرحهای دیگر قابل بهرهبرداری تا پایان اسفند امسال، مشتمل بر احداث یک پست اسکله بندر پارسیان، طرح احداث کارخانه تولید کود فسفاته با ظرفیت ۶۰۰۰ و۲۰۰۰۰ تن است. طرح تولید سیلیکومتال مجتمع فروکروم جغتای، نیروگاه ۳۶۰ مگاوات برق در استان سمنان است. ضمن اینکه تعدادی طرح احداث راه دسترسی و تامین برق معادن در مناطق مختلف، برای راهاندازی در سال جاری برناهریزی شده است.
بر اساس اعلام ایمیدرو، جعفری در پایان یادآور شد: سه طرح شامل واحد احیای فولاد استانی قائنات، احداث کارخانه طلای هیرد و دو پست اسکله بندر پارسیان با مجموع رقم سرمایهگذاری ۲۰۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار و اشتغال مستقیم ۶۰۰ نفر و غیرمستقیم ۴۰۵۰ نفر در سال ۱۴۰۰ تکمیل شده که در سال جاری آماده افتتاح هستند.
شایان ذکر است سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، با توجه به اهمیت اکتشاف به عنوان نقطه آغازین سرمایهگذاری و توسعه، این بخش را اولویت خود قرار داده قصد دارد ظرف دو سال آینده معادن جدید و بزرگی، فعال شوند؛ لذا افزایش ظرفیتسازی و ایجاد رونق در مناطق کم برخوردار از مسیر اکتشاف را هدفگذاری کرده است.
انتهای پیام