جشنواره‌ای که پس از ۲ سال حضوری می‌شود

بیست و نهمین دوره از جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در حالی از شهریور ماه شروع به کار خواهد کرد که پس از دو سال شیوع ویروس منحوس کرونا، بالاخره به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

 در راستای ارتقای جایگاه این جشنواره، مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین عقیده دارد که جریان‌سازی مؤثر جشنواره هنرهای تجسمی جوانان از طریق اتصال آن به جشنواره هنرهای تجسمی فجر، ممکن خواهد بود؛ اما سوالی که در این میان وجود دارد این است که آیا این جشنواره نیز به مانند جشنواره هنرهای تجسمی فجر در خلوت و سکوت باقی خواهد ماند؟

به گزارش ایسنا، در کنار جشنواره‌ای مانند جشنواره هنرهای تجسمی فجر، نام جشنواره هنرهای تجسمی جوانان نیز وجود دارد که به گفته‌ی مدیر مرکز هنرهای تجسمی، قرار است تا آثار منتخب جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در قالب بخشی مجزا و ویژه به جشنواره فجر نیز راه پیدا کنند.

عبدالرضا سهرابی، مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره بیست و نهم در مصاحبه‌ای که از سوی ستاد خبری این جشنواره منتشر شده، با اشاره به اهداف و اهمیت برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران چنین اظهار کرده است: «اهداف مهم جشنواره عبارتند از کشف استعدادهای جوان در عرصه هنر، تسهیل ارتباط سینه به سینه هنرجو با استاد و کادرسازی برای هنر انقلاب اسلامی است.»

او اضافه کرد: «جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، آوردگاهی ملّی برای حضور آحاد جوانان ایران اسلامی و بستر وسیعی است که تنوع قومی و فرهنگی را در مقیاس ملّی شامل می‌شود. به بیان دیگر، این جشنواره هنری فرصت یگانه‌ای است که به‌ طور یکسان در اختیار عموم جوانان و نوجوانان این مرز و بوم قرار می‌گیرد. به اعتقاد من، ویژگی مهم جشنواره، وجود عنصری خلاق، توانمند و ایده‌پرداز به نام جوان است. در این راستا نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که چگونه حدأکثر امید، نشاط و انگیزه را در وجود جوانان ایجاد کنیم.»

سهرابی با اشاره به فرصت‌ها و ظرفیت‌های برگزاری جشنواره بیست و نهم به شیوه حضوری گفت: «برگزاری جشنواره بیست و نهم به شیوه حضوری پس از دو سال، می‌تواند اشتیاق خاصی را در میان انبوه جوانان علاقه‌مند ایجاد کند تا با شوق و انگیزه بیشتری در این رویداد ملّی هنری شرکت کنند. این اشتیاق، در نوع خود فرصتی قابل توجه و چه‌بسا مهم‌ترین ظرفیتی است که فراروی جشنواره بیست و نهم قرار دارد.»

مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی ادامه داد: «هنگامی که یک هنرمند جوان فرصت حضور و هم‌نشینی با اساتید مطرح و هنرمندان جوان دیگری که مانند خودش هستند را پیدا می‌کند، انگیزه و انرژی‌اش مضاعف‌ می‌شود؛ در چنین شرایطی می‌توان امیدوار بود که دستاوردهای چشمگیری حاصل شود. اگر ما به‌عنوان برگزارکنندگان جشنواره، بتوانیم از این فرصت حدأکثر بهره‌برداری را به عمل آوریم، به بخش مهمی از آنچه که بایسته است، دست یافته‌ایم.»

رئیس شورای سیاستگذاری بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران در بخش دیگری از سخنان خود ضمن حمایت از تنوع جغرافیایی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان گفت: «باید از طراحان و سیاستگذاران این جشنواره تشکر کرد که جشنواره را به شکلی طراحی کرده‌اند که هر سال در یک استان برگزار شود. میزبانی از جشنواره جوانان، فرصت مغتنمی است که باید در اختیار یکایک استان‌های کشور قرار گیرد و خوشبختانه این اتفاق، تا به امروز رخ داده است.»

سهرابی تصریح کرد: «اکنون سیاستی که در مجموعه محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت هنری و مرکز هنرهای تجسمی جاری است، مبتنی بر نگاه به بیرون از مرکز، عدالت‌گستری در توزیع امکانات و خلق فرصت‌های یکسان برای آحاد هنرمندان است. باتوجه به برگزاری مجازی جشنواره طی دو دوره اخیر و عطف به آنکه در دو سال گذشته، همه استان‌های کشور به شکل جدی درگیر کرونا بودند، جمع‌بندی ما این بود که شاید در مقطع کنونی، استان‌های دیگر به اندازه تهران آمادگی میزبانی از جشنواره بیست و نهم را نداشته باشند؛ اما بی‌تردید دوره بعدی جشنواره را در یکی دیگر از استان‌های کشور برگزار خواهیم کرد؛ چراکه معتقدیم فرصت میزبانی از جشنواره باید به‌طور یکسان در اختیار همه استان‌ها قرار گیرد.»

مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی با تأکید بر لزوم جریان‌سازی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران گفت: «جریان‌سازی جشنواره جوانان می‌تواند اینگونه محقق شود که پایان جشنواره بیست و نهم، علاوه بر اینکه شروعی برای جشنواره سی‌ام است، به منزله آغاز اتصال جشنواره هنرهای تجسمی جوانان به جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز باشد. بدین معنا، لازم است ظرفیتی طراحی شود تا آثار منتخب جشنواره هنرهای تجسمی جوانان در قالب بخشی مجزا و ویژه به جشنواره فجر نیز راه پیدا کنند. البته طبیعی است که این اتفاق باید با نظر دبیر محترم و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر رخ دهد.»

سهرابی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: «برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، اگرچه می‌تواند به کشف استعدادهای جوان هنری در مقیاس ملّی منجر شود، اما باید به این نکته توجه داشت که جوانان مستعدّ این عرصه رها نشوند. اگر این جوانان را آن‌چنان که باید در مسیر فعلیت‌بخشی به استعدادهایشان قرار ندهیم و امکان حضورشان در رویدادها و میادین هنری بزرگ‌تر را فراهم نکنیم، جریان‌سازی‌ مورد انتظار، محقق نخواهد شد. بنابراین اگر به دنبال جریان‌سازی مناسب و مؤثر فرهنگی – هنری هستیم، باید بتوانیم میان جشنواره هنرهای تجسمی جوانان و دیگر رویدادهای مهم هنری به‌ویژه جشنواره هنرهای تجسمی فجر، اتصال مناسبی برقرار کنیم.»

بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران با هدف رقابت در عرصه خلاقیت‌های هنری، ارتقای توان تخصصی هنرجویان و معرفی استعدادهای جوان هنری، شهریور ماه امسال در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

سفر بدون ویزا به چین تمدید شد-پیام امروز

به نقل از یورونیوز، چین سفر بدون روادید را برای مالزی و ۱۱ کشور اروپایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner