ایسنا/بوشهر معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به اهتمام ویژه دولت به استفاده از ظرفیت اصحاب فکر و اندیشه و مراکز علمی و دانشگاهی اظهار داشت: دولت به دنبال ایجاد تعامل و ارتباط متقابل دستگاه های مختلف اجرایی با دانشگاه است و دانشگاهیان می توانند راهکارهای اجرایی و علمی خود را به دولت عرضه کنند.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد حسینی در جمع اعضای کانون دانشگاهیان استان بوشهر با بیان اینکه دولت خود را نیازمند دیدگاه ها و راهکارهای اصحاب فکر و اندیشه و دانشگاه می داند، افزود: دانشگاهها میتوانند در مهمترین مسائل کشور راهکار و برنامه های عملیاتی به دولت ارائه دهند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در این نشست که استاندار و نماینده مردم دشتستان نیز حضور داشتند با گرامیداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی رحمة الله توجه به ابعاد مختلف شخصیت امام راحل به ویژه بعد علمی امام را مورد تاکید قرار داد و گفت: امام در ۲۷ سالگی اهل تدریس، فلسفه، عرفان و فقه بودند و در همان ایام کتاب مصباح الهدایه را به نگارش درآورد که از مضامین عمیقی برخوردار است. امام همچنین در زمانی که در ترکیه تبعید بودند تحریر الوسیله را می نویسند.
وی خاطرنشان کرد: در تبعید حضرت امام به نجف، رژیم پهلوی تصور میکرد که از آنجایی که نجف جایگاه اساتید برجسته است اگر امام به نجف تبعید شود جایگاهی نخواهند داشت و مورد بی اعتنایی قرار میگیرند اما ایشان شیوه تدریس و شاگرد پروری خودشان را یک سر و گردن بالاتر از دیگران نشان دادند.
معاون رئیس جمهور گفت: امام در سال ۱۳۲۳ بحث حکومت اسلامی را مطرح میکند و در سال ۱۳۴۸ در ۱۳ جلسه مسئله ولایت فقیه را تبیین می کند، در آن موقع عده ای با توجه به تصور شکست ناپذیر بودن رژیم پهلوی، طرح چنین مباحثی را بی فایده می دانستند اما امام بعد از یک دهه بر اساس همان دکترین حکومت اسلامی را تشکیل دادند.
حسینی ضرورت تبیین شخصیت امام به دانشجویان و جوانان را حائز اهمیت دانست و گفت: امروز دانشگاهیان با توجه به اینکه از گروه های مرجع و خوشنام و تاثیر گذار جامعه هستند مسئولیت سنگینی در این خصوص بر عهده دارند.
معاون امور مجلس رئیس جمهور اظهار داشت: اساتید و دانشگاهیان در کنار مباحث علمی باید مسائل سیاسی، اجتماعی و تحولات منطقهای و بینالمللی را نیز به دانشجویان بیان کنند.
دبیرکل کانون دانشگاهیان با تاکید بر اینکه دانشگاه باید در راس و صدر ایجاد تحول در جامعه باشد، گفت: دولت سند تحول را تدوین کرده است و در تکمیل و نهایی کردن آن دانشگاهیان می توانند مشارکت و همکاری کنند و در این زمینه به دولت کمک کنند.
حسینی افزود: در سند تحول ، موضوعات اساسی کشور مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای عملیاتی برای غلبه بر مشکلات موجود ارائه شده است. مقام معظم رهبری نیز تاکید دارند که برنامه هفتم توسعه به صورت مسئله محور تدوین شود تا بتوان در زمان مشخص به نتایج پیش بینی شده دست یافت.
معاون رئیس جمهور توجه به مطالبات صنفی همه اقشار از جمله اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه ها را حائز اهمیت دانست و گفت: متاسفانه در دوره گذشته مطالبات اقشار مختلف مورد بی توجهی بوده و یکمرتبه در روزهای پایانی خود، مطالبات و تکالیف گسترده ای را برای دولت جدید ایجاد کردند اما دولت مردمی به رغم همه مشکلات مصمم است این مطالبات انباشته شده را با همه توان و امکانات موجود و بر اساس نگاه جامع و عدالت محور برآورده سازد.
حسینی با اشاره به حمایت دانشگاهیان از ریاست جمهوری آیت الله رئیسی اظهار داشت: ۱۲ هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه مدت ها قبل از اعلام کاندیداتوری آیت الله رئیسی در بیانیه ای رسماً دکتر رئیسی را شایسته ریاست جمهوری تشخیص دادند و اولین تشکلی بودند که این دعوت را انجام دادند و امروز نیز وظیفه داریم برای موفقیت دولت در صحنه حضور و مشارکت فعال داشته باشیم.
وی با اشاره به روحیه جهادی پیگیر آیت الله رئیسی و توجه وی به خرد جمعی اظهار داشت: رئیس جمهور در جلسات مختلف حتی اگر قائل به نظر خاصی باشند اما همواره توجه ویژه ای به نظر و خرد جمعی دارند و هیچگاه به دنبال تحمیل نظر خویش نیستند و این روحیه بسیار ارزشمندی است که بعضی ها در گذشته از چنین روحیه ای برخوردار نبودند.
حسینی خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال و حمایت دولت از دانشگاه و مراکز علمی، انتظار میرود دانشگاهیان نیز احساس مسئولیت کرده و در کنار دولت برای برون رفت از مشکلات کمک کنند و دست در دست هم تلاش کنیم تا شرایط را روز به روز به سود مردم تغییر دهیم.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: اساتید و دانشگاهیان همچنین در بیان دستاوردهای نظام و مقابله با سیاه نمایی های دشمنان و بدخواهان از نقش مهم اساسی و تاثیرگذار برخوردار هستند لازم است در عرصه جهاد تبیین که وظیفه همگانی است نقش آفرینی کنند.
در این نشست تعدادی از روسای دانشگاه ها و اعضای هیات علمی در سخنان جداگانه ای دیدگاه ها و پیشنهادات خود را در موضوعات ر اساسی کشور بیان کردند.
استاندار بوشهر نیز در این نشست در سخنانی ضمن خیر مقدم با تاکید بر حمایت و پشتیبانی خویش از فعالیت اساتید و مجامع دانشگاهی استان، گفت: استانداری استفاده از ظرفیت دانشگاهیان را فرصتی برای اداره امور و پیشرفت استان می داند و از دیدگاه و نظرات اساتید استقبال می کند.
انتهای پیام