خواص انار: ۱۰ خاصیت اثبات شده علمی

انار کالری و چربی کمی دارد اما حاوی مقدار زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. خواص انار شامل آنتی اکسیدان فراوان، بهبود سلامت قلب و سلامت سیستم دفع ادرار، افزایش استقامت عضلانی و بسیاری موارد دیگر است.

در این مقاله از دپارتمان تناسب اندام مجله سلامت دکتر بهشتیان، با خواص انار که در پژوهش ها تایید شده اند آشنا خواهید شد.

۱.سرشار از مواد مغذی است.

به طور کلی، انار کالری و چربی کمی دارد اما سرشار از فیبر، ویتامین  و مواد معدنی است.

در ادامه به مواد مغذی یک انار متوسط اشاره می شود:

  • کالری: ۲۳۴
  • پروتئین: ۴.۷ گرم
  • چربی: ۳.۳ گرم
  • کربوهیدارت: ۵۲ گرم
  • فیبر: ۱۱.۳ گرم
  • ویتامین C: 32 درصد از نیاز روزانه
  • فولات: ۲۷ درصد از نیاز روزانه
  • منیزیم: ۸ درصد از نیاز روزانه
  • فسفر: ۸ درصد از نیاز روزانه
  • پتاسیم: ۱۳ درصد از نیاز روزانه

به خاطر داشته باشید که مواد مغذی انار با آب انار متفاوت است. آب انار فیبر یا ویتامین C زیادی ندارد.

۲.سرشار از آنتی اکسیدان است.

آنتی اکسیدان ها، ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول های بدن در برابر رادیکال ها آزاد کمک می کنند. میزان بالای رادیکال های آزاد در بدن می تواند مضر باشد و منجر به ایجاد برخی بیماری های مزمن شود (+).

انار سرشار از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات پلی فنل، مانند پونیکالاجین ها، آنتوسیانین ها و تانن های قابل هیدرولیز است.

تامین آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن از میوه هایی مانند انار یک روش بسیار خوب برای حفظ سلامت کلی بدن و پیشگیری از بیماری است.

۳. از خواص انار: پیشگیری از التهاب

التهاب مزمن می تواند در ابتلا به بسیاری از بیماری ها، از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان اثر گذار باشد.

خواص انار ممکن است به پیشگیری از التهاب مزمن کمک کند.

خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی انار تا حد زیادی به دلیل وجود ترکیبی به نام پونیکالاجین است.

با وجود اینکه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما تحقیقات فعلی نشان می دهند که خواص آب انار می تواند برخی علائم خاص مربوط به التهاب را کاهش دهد.

۴. انار ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد.

تحقیقات نشان داده اند که ترکیبات انار خواص ضد سرطانی دارند.

همچنین، تحقیقات حیوانی نشان می دهند که خواص انار به کاهش روند رشد تومور در مراحل اولیه ابتلا به سرطان کبد کمک می کند (+).

علاوه بر این، طبق سایر تحقیقات قدیمی تر، خواص عصاره انار ممکن است برای سرطان پروستات مفید باشد.

۵. ممکن است برای قلب مفید باشد.

شواهد نشان می دهند، میوه هایی مانند انار که حاوی مقدار زیادی ترکیبات پلی فنل هستند ممکن است برای سلامت قلب مفید باشند.

برای مثال، در یک مطالعه روی افراد مبتلا به بیماری قلبی، مشخص شد که نوشیدن آب انار، دفعات و شدت درد قفسه سینه و همچنین نشانگرهای زیستی خاصی که نشان دهنده اثر محافظتی بر سلامت قلب هستند را کاهش می دهد.

۶. سلامت دستگاه ادرار را تقویت می کند.

مطالعات آزمایشگاهی و انسانی نشان داده اند که خواص عصاره انار ممکن است به کاهش تشکیل سنگ کیله کمک کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که خواص عصاره انار از روند تشکیل سنگ کلیه در کلیه های سنگ ساز جلوگیری می کند.

علاه بر این، مطالعات حیوانی نشان می دهند که خواص عصاره انار می تواند به تنظیم غلظت اجزای اصلی سنگ کلیه، یعنی اگزالات، کلسیم و فسفات خون کمک کند.

۷. ممکن است خاصیت ضد میکروبی داشته باشد.

خواص انار ممکن است در مقابله با میکرو ارگانیسم های مضر به بدن کمک کنند.

برای مثال، خواص انار ممکن است با کاهش رشد میکروب هایی که باعث بوی بد دهان و پوسیدگی دندان می شوند از سلامت دهان و دندان محافظت کنند (+).

۸.ممکن است استقامت عضلانی بدن را بهبود بخشد.

پلی فنول های موجود در انار ممکن است استقامت عضلانی بدن را افزایش دهند.

یک مطالعه کوچک نشان داد که عصاره انار باعث می شد بدن دیرتر احساس خستگی کند و در نتیجه، عملکرد دوچرخه سواران حرفه ای را بهبود بخشید.

سایر تحقیقات نشان می دهند که مصرف مکمل های انار ممکن است استقامت و بازیابی عضلات را بهبود بخشد.

با این حال، تحقیقات نشان می دهند که خواص آب انار هیچ تاثیری بر بازیابی عضلات پس از ورزش ندارد. اما باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

۹. برای مغز مفید است.

انار حاوی آنتی اکسیدانی هایی به نام الاجیتانین است که به کاهش التهاب بدن کمک می کنند.

برخی مطالعات نشان می دهند که الاجیتانین ها ممکن است با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش طول عمر سلول های مغز، از بدن در برابر بیماری آلزایمر و پارکینسون محافظت کنند (+).

گفته می شود الاجیتانین ها در روده ترکیبی به نام اورولیتین A تولید می کنند که به دلیل توانایی آن در کاهش التهاب مغز و تاخیر در شروع بیماری های شناختی مورد مطالعه قرار گرفته است.

با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

۱۰. از خواص انار: تقویت سیستم گوارش

انار ممکن است با تقویت میکروبیوم روده، از جهات مختلف نقش مهمی در سلامت شما داشته باشد.

تحقیقات آزمایشگاهی نشان می دهند که خواص انار می تواند میزان باکتری های مفید روده را افزایش دهد و احتمالا اثرات پروبیوتیک دارد.

پروبیوتیک ها، منبع تغذیه باکتری های مفید روده هستند و میکروبیوم های سالم تر را تقویت می کنند.

علاوه بر این، فیبر بسیار بالای انار برای دستگاه گوارش ضروری است و ممکن است از بدن در برابر برخی مشکلات گوارشی محافظت کند.

سوالات پرتکرار درباره خواص انار

انار برای سلامتی

خواص انار چیست؟

انار سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است. خواص انار همچنین به کاهش التهاب، بهبود سلامت قلب و افزایش استقامت بدن کمک می کند.

آیا انار سالم ترین میوه در دنیا است؟

انار بسیار مغذی است و می تواند به عنوان مکملی بسیار خوب به یک رژیم غذایی متعادل اضافه شود. با این حال، همه میوه ها مواد مغذی خاصی دارند و شما می توانید با خیال راحت از خوردن انار را در کنار سایر میوه های سالم لذت ببرید.

چه کسانی نباید انار بخورند؟

انار ممکن است با برخی داروها از جمله داروهای درمان فشار خون بالا، تداخل داشته باشد. بنابراین، اگر داروی خاصی مصرف می کنید یا نوعی بیماری زمینه ای دارید، بهتر است قبل از اضافه کردن انار به رژیم غذایی خود با پزشک تان صحبت کنید.

خلاصه و جمع بندی خواص انار

انار سرشار آنتی اکسیدان ها، فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است.

خواص انار ممکن است به محافظت از بدن در برابر سرطان، تقویت استقامت عضلانی و پیشگیری از میکروب های مضر کمک کند.

اگرچه برای برخی خواص احتمالی انار، تحقیقات انسانی وجود ندارد اما با اطمینان می توان گفت که انار یک میوه خوشمزه و مفید است که می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۱۵۹ رای

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

نامزد‌های ریاست جمهوری و طرفدارانشان ملتزم به قانون و مصالح کشور باشند-پیام امروز

حجت الاسلام والمسلمین محمد موحدی در مراسم گرامیداشت هفته قوه قضاییه در سازمان بازرسی کل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *