ایسنا/قم عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابزارکرد: خیمه امام حسین(ع) محل تمرین سیر و سلوک الی الله است و شایسته است که انسان با وضو و طهارت و توجه در این مجالس با برکت شرکت کند.
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی امروز ششم مردادماه در آستانه محرم الحرام مراسم سنتی سیاه پوش کردن تکیه حاج سید حسن قم در سخنانی به تبیین اهمیت و جایگاه سیدالشهدا(ع) و برکات گریه و عزاداری بر آن حضرت و یاران باوفایشان پرداخت.
وی گفت: بدون اراده امام حسین(ع) هیچ توفیقی به انسان نمی رسد لذا شایسته است که همگان سفارش برپایی هر چه باشکوه تر مجالس حسینی را به فرزندان و نزدیکان خویش داشته باشد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خاطر نشان کرد: مجالس امام حسین(ع) از برکات زیادی برخوردار است و عظمت این مجالس به گونه ای است که همه از بزرگ و کوچک و زن و مرد در این مجالس زانو می زنند و انسان از فضائل و عظمت این مجالس حسینی و گریه بر اباعبدالله الحسین(ع) در روایات اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) مبهوت می ماند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابزار داشت: خیمه امام حسین(ع) محل تمرین سیر و سلوک الی الله است و شایسته است که انسان با وضو و طهارت و توجه در این مجالس با برکت شرکت کند.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: این سینه زدن ها، گریه کردن ها و عرض ارادت ها همه برای این است که ما ابراز کنیم که حسینی هستیم و در مسیر آن ذوات مقدس(ع) حرکت می کنیم.
وی ابرازکرد: باید دید که امروزه مطلوب حضرت سیدالشهدا(ع) چیست؟ دهه های محرم و این مجالس عزاداری و ذکر مصیبت همه برای این است که ما به برکت وجود مقدس سیدالشهدا(ع) نورانی شویم و به آن حضرات معصومین(ع) تقرب پیدا کنیم چرا که این زندگی زودگذر دنیا به سرعت می گذرد و زندگی حقیقی همه ما از برزخ شروع شده و تا ابد نیز ادامه خواهد داشت.
حاج هادی آتش پنجه رئیس هیات امنای تکیه حاج سید حسن نیز در حاشیه این مراسم به بیان تاریخچه ای از این تکیه پرداخت و گفت: این تکیه بیش از دو قرن سابقه دارد و بنیانگذارش هم شخصی به نام سید حسن تکیه ای بوده است و از زمان تا کنون مراسمات عزاداری زیادی در این محل برقرار بوده است و در سابق بزرگانی همچون آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری موسس حوزه علمیه قم، آیت الله العظمی بروجردی و آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی… در این تکیه حضور پیدا می کردند و اقامه عزا بر اباعبدالله الحسین(ع) داشته اند.
وی افزود: مرحوم آیت الله العظمی شیخ عبدالله فاضل لنکرانی جد آیت الله فاضل لنکرانی نیز که از لنکران هجرت می کنند و معتمد آیت الله العظمی بروجردی ویار امام خمینی(ره) نیز بودند حدود ۶۰ سال در این تکیه اقامه نماز داشته است و امروزه هم آیت الله جواد فاضل لنکرانی نیز عنایت خاصی به این تکیه با برکت دارند.
حاج هادی آتش پنجه خاطرنشان کرد: این محل، محل علما و بزرگان زیادی بوده است و از قداست خاصی برخوردار است و همواره مراسمات این تکیه از قدیم الایام زبانزد خاص و عام بوده است و دسته جات عزاداری زیادی در این مکان مقدس برگزار می شده است.
وی گفت: در این تکیه در طول دو ماه محرم و صفر هر شب بعد از نماز مغرب و عشاء مراسم سوگواری با سخنرانی بزرگان و علمای حوزه و مرثیه خوانی مداحان اهل بیت(ع) برقرار است و می توان گفت که در طول سال حدود ۲۱۰ شب مراسم در این تکیه برقرار می باشد.