سوله آکام فلز

دولت به تقویت ارتباطات فرهنگی با سایر کشورها اهتمام دارد

وزیر ارشاد با بیان اینکه دولت به تقویت ارتباطات فرهنگی با سایر کشورها اهتمام دارد گفت: یکی از شاخص‌های اصلی در اعزام رایزنان فرهنگی باید بررسی عملکرد و نوع توجه آن‌ها به حوزه صنایع فرهنگی و گسترش صادرات این حوزه باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در نخستین جلسه شورای توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی کشور که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، با تاکید بر این مطلب گفت: مباحث مرتبط با صنایع فرهنگی را در بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ با جدیت پیگیری می‌کنیم و در همین راستا، ستادی برای پیشبرد اهداف این بخش به دبیری مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی راهبردی وزارتخانه راه‌اندازی شده‌است.

او ادامه داد: در برنامه تحولی دولت که با هماهنگی دستگاه‌های مختلف پیش می‌رود، هفت سند از ۳۷ سرفصل اصلی این برنامه به حوزه فرهنگ مرتبط است که یکی از آن‌ها صنایع فرهنگی‌ست.

او در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش برای حل مشکلات کاغذ اشاره کرد و گفت: موضوع حل مشکل کاغذ را در جلسات ماهانه با حضور معاون اول رئیس‌جمهور پیگیری می‌کنیم. با برپایی این‌گونه جلسات در حوزه کاغذ به‌دنبال این هستیم که از وضعیت واردات ۹۰ درصدی فعلی به مرحله صادرات برسیم که در این‌باره چندین کارخانه مهم در کشور را هدف‌گذاری کرده تا با استفاده از ظرفیت این کارخانه‌ها بتوانیم بسیاری از نوشت‌افزارها را صادر کنیم.

وزیر ارشاد به نقش پررنگ رایزن‌های فرهنگی در شناساندن فرهنگ و هنر ایرانی به جهانیان اشاره کرد و گفت: آثار فاخر و ارزشمندی که در حوزه فرهنگ و هنر کشور به تولید می‌رسد باید با بهره بردن از ظرفیت عظیم رایزن‌های فرهنگی به‌خوبی به جهانیان معرفی شود که خوشبختانه امروز این رویکرد تحولی به‌شکل فعالانه‌ای از سوی مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دنبال می‌شود و ضرورت دارد رایزنان فرهنگی کشور در کنار مسئولیت‌هایی چون گسترش زبان فارسی در زمینه ارائه محصولات فرهنگی و هنری هم به‌طور خاص اهتمام داشته باشند.

او در ادامه به اهمیت برنامه‌ریزی برای نمایش آثار سینمایی و نمایشی در سایر کشورها اشاره کرد و گفت: برای مثال کشور چین با داشتن ۷۰ هزار سالن سینما از ظرفیت مناسبی برای اکران آثار فاخر سینمای ایران برخوردار است که باید این‌گونه موارد را با جدیت خاصی پیگیری کنیم و اگر امکان اکران آثار ایرانی در چین فراهم شود بدون‌شک یک دستاورد بزرگ فرهنگی به‌شمار می‌آید.

وزیر ارشاد گفت: دولت به تقویت ارتباطات فرهنگی با سایر کشورها اهتمام دارد. پس از میزبانی از وزرای فرهنگ لبنان و قطر از وزیر فرهنگ عراق هم برای گفت‌وگو در زمینه مباحث کلان فرهنگی میان دو کشور دعوت کرده‌ایم. همچنین برنامه‌ریزی‌های لازم برای میزبانی از وزرای فرهنگ دیگر کشورهای همسایه نیز صورت گرفته‌است.

او در ادامه با اشاره به نقش وزارت ارشاد در ستاد ویژه مربوط به جام‌جهانی فوتبال که از سوی معاون اول رئیس جمهور  تشکیل شده‌است، گفت: قرار است اعضای هیئت دولت در این ستاد ویژه به بررسی راهکارهای کمک و مشارکت با دولت قطر برای برپایی بهتر جام‌جهانی فوتبال بپردازند، همچنین مسئولیت کمیته فرهنگی و اطلاع‌رسانی این ستاد ویژه بر عهده وزارت ارشاد است که در این کمیته مشغول آماده‌سازی تمهیداتی هستیم تا بتوانیم با همکاری و همراهی دولت قطر، این کمک و تعامل را در ماه‌های آینده بیشتر جلو ببریم.

او اضافه کرد: وزیر فرهنگ قطر هم اعلام آمادگی کرده‌است که در ایام برپایی جام‌جهانی هرگونه امکانات فرهنگی را در اختیارمان قرار دهد و باید بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق از این ظرفیت بزرگ بهترین استفاده را ببریم.

اسماعیلی یادآور شد: هم‌زمان با جام جهانی فوتبال میلیون‌ها گردشگر به منطقه سفر می‌کنند تا مسابقات را از نزدیک تماشا کنند. بر همین اساس باید صنایع و محصولات فرهنگی کشور را به بهترین شکل‌ها ارائه دهیم و برای این اتفاق مهم، نقشه راه مناسبی در وزارتخانه تدوین شده‌است.

همچنین در پایان این جلسه از پوستر «اولین رویداد شناسایی و حمایت از ایده‌ها، محصولات و شرکت‌های نوآفرین فرهنگی عرصه بین‌الملل» رونمایی شد.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

سفر بدون ویزا به چین تمدید شد-پیام امروز

به نقل از یورونیوز، چین سفر بدون روادید را برای مالزی و ۱۱ کشور اروپایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *