به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری پیام امروز، دکتر حسین شهرابی؛ مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا در حاشیه دورهمی فضایی در صندوق نوآوری و شکوفایی در جمع خبرنگاران گفت: ما هر ساله در روز ۱۴ بهمن مصادف با روز فناوری فضایی و پرتاب ماهواره امید، مراسمی با هدف بزرگداشت دستاوردهای فضایی برگزار میکنیم.
وی با بیان اینکه بنده مجری طرح پروژه ماهواره امید بوده ام، اظهار کرد: از این رو بزرگداشت این روز جزو برنامههای ما است و از زمانی که این شرکت را در بخش خصوصی تشکیل دادیم تلاش کردیم تا در راستای زیست بوم امید فضا، دورهمیهای فضایی را برگزار کنیم.
شهرابی ادامه داد: سال گذشته پیشنهاد شد تا این رویداد با حضور افرادی که در توسعه فناوریهای به روز فضایی فعال هستند و فعالیتهای آنها منجر به امید آفرینی میشود، برگزار شود از این رو رویکرد این دورهمی را به سمت امیدآفرینی سوق دهیم.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه در رویداد امروز فعالان این عرصه آخرین دستاوردهای خود را معرفی میکنند، اظهار کرد: تا سال گذشته مخاطبان ما عموماً دولتیها و شرکتها بودند و ما امسال سعی کردیم در کنار افراد دولتی، دانشجویان حوزههای مرتبط نیز حضور داشته باشند و از این رو ۶۰ درصد از مدعوین این رویداد از دانشجویان هستند.
شهرابی اضافه کرد: برگزاری کارگاه آموزشی دانشجویی از برنامههای این دورهمی است که طی آن در خصوص کسب وکارهای فضایی بحث و تبادل نظر میشود.
مدیر پروژه ماهواره امید با تاکید بر ضرورت بینالمللی سازی فعالیتهای فضایی یادآور شد: از سال گذشته سخنرانان خارجی دعوت کردیم که به صورت برخط سخنرانی کردند و در این راستا در سال گذشته مدیر شرکن کاسموس را دعوت کردیم. ما قرارداد پرتاب ماهواره کوثر این شرکت را با این شرکت خارجی منعقد کردیم.
وی افزود: امسال با فعالان بینالمللی که با آنها چه در قالب مشتری و چه به عنوان همکاری در ارتباط بودیم، دعوت کردیم و به صورت مجازی در این مراسم حضور دارند.
شهرابی، توسعه جنبههای بینالمللی صنعت فضایی را از اهداف حضور محققان خارجی در این دورهمی نام برد و ادامه داد: ما تلاش داریم که به دانشجویان آموزش دهیم که اگر وادی فناوری فضایی میشوند دید فراملی و فعالیت در بازار بینالمللی داشته باشند.
وی از رونمایی از دو سامانه در حاشیه این مراسم خبر داد و گفت: دو سامانه در پایین دستی ایجاد کردیم رونمایی میشود. ما در این شرکت در بخشهای بالا دستی و پایین دستی فضایی به عنوان زنجیره ارزش فعالیت میکنیم. در بخش بالادستی بخ طراحی و ساخت ماهواره، ایستگاه فضایی و پرتاب متمرکز شده است و در پایین دستی این خدمات زنجیره ارزش به عرضه سامانههای خدمات پرداخته میشود.
شهرابی گفت: امروز سامانه فضابین و سامانه فضایش را رونمایی میکنیم. سامانه فضابین یک سامانه نرم افزاری است که مدیریت تأمین و فروش تصاویر ماهوارهای و تصاویر مشابه ماهواره ای مانند تصاویر هوایی و پهپاد را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: ما به عنوان تولید کننده تصاویر ماهواره ای نیاز بود تا چنین سامانه ای را داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا بیان کرد: در توسعه این سامانه سعی کردیم سامانه مرجعی برای تصاویر موجود در دسترس را پیادهسازی کنیم. این امر موجب میشود که فعالان این عرصه از تصاویر بارگذاری شده در آن بهرهبرداری کند و گامی در راستای توسعه بهرهبرداری از تصاویر ماهوارهای خواهد بود.
وی افزود: سامانه دیگر با عنوان فضایش رونمایی میشود. این سامانه در کنار سامانه فضا بین مطرح شده است. سامانه فضابین یک سامانه مدیریت تصاویر خام ماهواره ای است و در سامانه فضایش ایجاد افزوده برای این تصاویر میشود.
شهرابی ادامه داد: هر کشاورز و یا سازمان کشت و صنعت و هر کسی که در حوزه کشاورزی فعال است میتواند وارد این سامانه شود و ثبت نام رایگان کنند و در آن زمین کشاورزی مورد نطر را بارگذاری کند و از این طریق میتواند از تصاویر در دسترس ماهواره سنتینل که تصاویر رایگان میدهد و هر ۶ روز یک بار بهروزرسانی میشود را بهره بگیرد و وضعیت سبزینگی مزارع خود را با استفاده از این ماهوارهای پایش کند.
وی اضافه کرد: این سامانه یک محور اولیه است تا بتوان از طریق آن دادههای کشاورزی را تجمیع کرد و در بلند مدت از دادههای آن برای مدیریت کشاورزی کشور بهره برد.
انتهای پیام/