به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، محققان دانشگاه اصفهان یک نانوحامل مغناطیسی چندمنظوره منحصر به فرد حاوی گروههای تیول طراحی کردهاند که میتواند در دارورسانی هدفمند، هایپرترمی و به عنوان ماده حاجب در امآرآی استفاده شود.
این نانوذرات پلیمری با اصلاح نانوذرات سوپرپارامغناطیسی آهن طلاپوش با یک درختسان جدید با انتهای تیول سنتز شدند و در مرحله بعد دارو ضد سرطانی ۶- مرکاپتوپورین در این نانوحامل بارگذاری و مقدار رهایش آن و سمیت سلولی بر روی سرطان پستان انسان بررسی شد. این دارو زمانی آزاد میشود که در معرض شرایط محیطی تقلیلدهنده سلولهای سرطانی قرار گیرد.
در این تحقیق از نانومواد مغناطیسی به عنوان ابزار هیپرترمی مغناطیسی و ماده حاجب در امآرآی نیز استفاده شد (ماده حاجب به رادیولوژیست اجازه میدهد تا ساختار داخلی مورد نظر را با جزئیات بیشتر و وضوح بالاتر مشاهده کند).
اثر هیپرترمی RF و داروی آزاد شده در سلولهای سرطانی نیز به طور همزمان بررسی شد و کارایی درمانی این نانومواد کامپوزیتی جدید را تأیید کرد.
این درختسان مغناطیسی با درمان سرطان چندوجهی میتواند به عنوان یک منبع ایدهآل برای مطالعه زیست پزشکی انتخاب شود. نانوذرات مغناطیسی روکش شده با طلا ویژگیهای منحصربهفردی مانند غیرسمی بودن و سهولت تشخیص در بدن انسان را دارند.
انتهای پیام/