سنجش سطح و چگالی مـواد داخـل مخازن پتروشیمی با چگالی‌سنج رادیواکتیو ایران‌ساخت

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، شرکت فنی مهندسی پادرا مهر آریا به‌پشتوانه سال‌ها فعالیت در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و ذوب‌آهن، توانایی طراحی و ساخت انواع تجهیزات ابزار دقیق به‌ویژه سطح‌سنج و چگالی‌سنج گاما و اولتراسونیک، دُزیمترهای پرتوهای رادیواکتیو و همچنین خدمات نصب، کالیبراسیون و تعمیر این تجهیزات را دارد.

چگالی‌سنج رادیواکتیو (گاما) از محصولاتی است که به‌همت این شرکت در یازدهمین دوره نمایشگاه ایران‌ساخت رونمایی شد.

علیرضا مازوچی؛ مدیرعامل شرکت فنی مهندسی پادرامهر آریا در خصوص عملکرد این چگالی‌سنج گفت: چگالی‌سنج رادیواکتیو (گاما) با استفاده از پرتوهای گاما چگالی مایعات و جامدات موجود در مخازن را از خارج و بدون تماس با ماده اندازه‌گیری می‌کند.

این دستگاه، در واقع ابزار سنجشگر هسته‌ای است و از آن در حوزه اندازه‌گیری و کنترل پیوسته ارتفاع مواد شامل انواع مایعات و جامدات داخل مخازن، چگالی سیال عبوری از لوله و همچنین سطح‌سنجی نقطه‌ای استفاده می‌شود.

به‌گفته وی، این تجهیز در بسیاری از صنایع دارای شرایط محیطی سخت، فشار و دمای بالا، حضور گردوغبار و وجود مواد خورنده و سمی کاربرد دارد، همچنین، این روش می‌تواند برای مایعات و مخلوط‌ها نظیر اسیدها، بازها، دوغاب‌ها، ترکیبات هیدروکربنی و سوسپانسیون‌ها استفاده شود.

وی درباره نحوه عملکرد این دستگاه گفت: سنجشگرهای هسته‌ای (پرتوی گاما) دارای دو بخش اصلی چشمه پرتوزا و سیستم اندازه‌گیری هسته‌ای (آشکارساز گاما) هستند. چشمه پرتوزا داخل محفظه استانداردی قرار گرفته است که پرتوهای گاما را تنها در یک جهت گسیل می‌کند. پرتوهای گاما هنگام عبور از ماده داخل مخزن تضعیف می‌شوند، مقدار این تضعیف توسط یک آشکارساز هسته‌ای اندازه‌گیری می‌شود، این مقدار به چگالی و ارتفاع ماده داخل لوله یا مخزن وابسته است. در صورت زیاد بودن چگالی یا بالا بودن ارتفاع، پرتوهای گامای کمتری به آشکارساز می‌رسند، بدین ترتیب می‌توان ارتفاع، چگالی، غلظت و درصد ماده جامد داخل مخزن یا لوله را به‌صورت غیرتماسی بدون در نظر گرفتن فشار، درجه حرارت، گرانروی، رسانایی و مشخصات شیمیایی ماده با دقت بسیار بالا تعیین کرد.

مدیرعامل شرکت فنی مهندسی پادرامهر آریا در مورد هزینه تمام‌شده این دستگاه گفت: هزینه تمام‌شده ساخت این محصول تقریباً یک‌سوم نمونه‌های خارجی است آنچه این محصول را از نمونه مشابه خارجی متمایز می‌کند، برخورداری از پروتکل ارتباطی هارت است که برای اولین بار، در ایران توسط ما روی تجهیزات ابزار دقیق استفاده شده است.

وی ادامه داد: ظرفیت تولید ما سالانه چیزی حدود ۸۰ تا ۱۰۰ دستگاه است و به‌ازای هر محصول از خروج ۱۰ هزار یورو جلوگیری می‌کنیم و پنج نفر به‌صورت مستقیم و چهار نفر به‌صورت غیرمستقیم در این شرکت شاغل هستند.

انتهای پیام/+

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *