سخنگوی صنعت آب کشور، گفت: هیچ گونه فاضلاب صنعتی وارد سد ماملو نمیشود و گشتهای بازرسی بطور جدی این مسئله را پیگیری میکنند و در صورتیکه موردی مشاهده شود سریعا برطرف میشود.
به گزارش ایسنا، فیروز قاسم زاده امروز در نشستی خبری در پاسخ به سوال ایسنا درباره اقدامات وزارت نیرو برای مقابله با فاضلابهای صنعتی و انسانی به سدهای کشور به ویژه سد ماملو، اظهار کرد: وظیفه اصلی این مسئله بر عهده سازمان محیط زیست است اما گروههای گشت و بازرسی وزارت نیرو نیز این موضوع را بررسی میکنند و اگر در سدها به ویژه سدهایی که برای آب شرب هستند، موردی مشاهده شود با جدیت پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه طبیعی است اگر فاضلابها ساماندهی نشوند، وارد منابع آبی خواهند شد، گفت: در مناطق مسکونی مانند پردیس معمولا تصفیه خانه وجود دارد و آنچه که وارد سدها میشود، پساب است که باید استانداردهای آن نیز رعایت شود و اگر مشکلی در استاندارد وجود داشته باشد، مانع ورود آن به سدها خواهیم شد. در حال حاضر در تمام شهرها و مناطق مسکونی بزرگ تصفیهخانه داریم.
میزان مصرف آب همچون سال گذشته بود
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره تاثیر قطع آب مشترکان پرمصرف، تاکید کرد: این مسئله اثرات بازدارندهای را بر جای گذاشت. به گونهای که علی رغم کاهش بارندگیها و افزایش گرمای هوا میزان مصرف آب مانند سال گذشته بود.
او با بیان اینکه در تابستان امسال تنها آب ۹ مشترک پرمصرف به صورت موقتی قطع شد، خاطر نشان کرد: ساعت پیک مصرف آب از ۹ تا ۱۱، ۱۴ تا ۱۶ و ۲۱ تا ۲۳ است و اگر مشترکان در این ساعت میزان مصرف را رعایت کنند با مشکلات جدی مواجه نخواهیم شد.
حل مشکل آب همدان در هفته جاری
وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه مشکل آب همدان تا چه زمانی بطور کامل برطرف میشود، اظهار کرد: در حال حاضر از نظر تامین آب مشکلی نداریم و امروز این مشکل برطرف شد اما شبکه بر اساس منابعی که تامین میشود، نیاز به اصلاح دارد که در همین هفته اتفاق میافتد و ابرپروژه تعریف شده نیز تا دو هفته آینده وارد مدار خواهد شد.
او با بیان اینکه همدان یکی از شهرهایی است که در لیست شهرهای دارای تنش آبی قرار گرفته است، گفت: در ابتدای دولت سیزدهم طرحهای ویژهای را در بخش آب تعریف کردیم که هدف این طرحها این بود که هیچ شهری با مشکل آب مواجه نشود. اعتبارات آن نیز تامین شد و پیشرفتهای خوبی نیز به وجود آمد اما در همدان به دلیل گرمای زیاد و کاهش شدید بارندگیها با مشکلاتی مواجه شدیم.
قاسم زاده افزود: با توجه به اینکه در بازه ۱۰ روزه این اتفاق افتاد و چالشهایی را پیش رو داشتیم اما در حال حاضر مشکل تامین آب تا حد زیادی برطرف شده است. در همدان ۳۵ درصد از منابع آب زیرزمینی و ۶۵ درصد از منابع آب سطحی صورت میگیرد.
وی درباره آخرین وضعیت سد اکباتان، گفت: این سد یکی از منابع تامین آب همدان بود که با توجه به کاهش بارندگیها و گرمای هوا در این فصل با چالش مواجه شدیم. در حال حاضر این سد دارای آب است و آب آن وارد تصفیه خانه میشود و تا چند هفته آینده میتواند در مدار باقی بماند.
سخنگوی صنعت آب افزود: از طرف دیگر منابع جایگزین تامین کننده آب را در نظر گرفتهایم و اگر در سد اکباتان بارندگی نداشته باشیم، مخزن خالی خواهد شد.
به گفته وی علت افت فشار آب در همدان به این دلیل است که منابع جدیدی را جایگزین کردهایم و تا زمانی که این منابع با ورودیهای شبکه همخوانی پیدا کنند، یک پایداری نسبی را خواهیم داشت.
بارور سازی ابرها در دستور کار است
وی درباره آخرین اقدامات وزارت نیرو برای بارورسازی ابرها گفت: امسال در قانون بودجه مصوبهای برای ایجاد سازمانی در این خصوص در نظر گرفته شد، لذا بارورسازی ابرها در دستور کار قرار دارد اما بارشهای اخیر ارتباطی با این مسئله ندارند.
او با اشاره به آخرین وضعیت بارندگیها در کشور تاکید کرد: شرایط بارندگیها نسبت به متوسط نرمال ۱۷ درصد کاهش داشته است و با توجه به اینکه سال گذشته سال کم آبی بود امسال نیز وارد یک سال کم آب شدیم. هر چند که میزان ورودی سدها پنج درصد افزایش داشته اما اکنون شاهد کاهش ۱۸ درصدی مخازن در سدهای کشور هستیم.
رهاسازی ۱۵ میلیون متر مکعب آب از هیرمند
وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با افغانستان برای حق آبه هیرمند، گفت: با توجه به اینکه در افغانستان معاهدهای داریم که هر دو طرف باید به آن پایبند باشند، مذاکراتی را برای دریافت حقآبه انجام دادیم. در سفر اخیر وزیر نیرو نیز مذاکراتی صورت گرفت که منجر به آن شد که در چهار روز نزدیک به پنج میلیون متر مکعب آب رهاسازی شد و از ابتدای سال تا کنون ۱۵ میلیون متر مکعب رهاسازی صورت گرفته است اما مذاکرات ادامه دارد تا حق آبه ایران بطور کامل تخصیص یابد.
انتهای پیام