نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که محلهای دفن زباله از تجزیه زبالهها، مقادیر زیادی گاز متان را که باعث گرم شدن سیارهها میشود در جو آزاد میکنند و نقش مهمی در انتشار چنین گازهایی در مناطق شهری دارند.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، دانشمندان موسسه تحقیقات فضایی هلند در این مطالعه از دادههای ماهوارهای دهلی و بمبئی در هند، لاهور در پاکستان و بوئنوس آیرس در آرژانتین استفاده کردند و مکانهای خاصی در هر شهر را که به طور مداوم سطوح بالای متان را منتشر میکردند و همگی هم محل دفن زباله بودند، شناسایی کردند. انتشار کلی متان شهرها از همه منابع ۱.۴ تا ۲.۶ برابر بیشتر از برآوردهای قبلی بود.
هدف این مطالعه کمک به دولتهای محلی برای انجام تلاشهای هدفمند در جهت محدود کردن گرمایش زمین است. هنگامی که زبالههای آلی مانند غذا، چوب یا کاغذ تجزیه میشوند، متان را در هوا منتشر میکنند. محلهای دفن زباله پس از سیستمهای نفت و گاز و کشاورزی، سومین منبع بزرگ انتشار متان در سطح جهان هستند.
اگرچه متان تنها حدود ۱۱ درصد از انتشار گازهای گلخانهای را تشکیل میدهد و بیش از ۱۰ سال در هوا میماند، اما ۸۰ برابر بیشتر از دی اکسید کربن، گرما را در جو به دام میاندازد. دانشمندان تخمین میزنند که حداقل ۲۵ درصد از گرمایشی که امروزه تجربه میکنیم، توسط متان ناشی از اعمال انسان ایجاد میشود.
“جوانس ماساکرز”(Joannes Maasakkers) نویسنده اصلی این مطالعه و دانشمند جوی در موسسه تحقیقات فضایی هلند، گفت: این اولین باری است که از تصاویر ماهوارهای با وضوح بالا برای مشاهده مکانهای دفن زباله و محاسبه انتشار متان آنها استفاده میشود. ما دریافتیم که این محلهای دفن زباله، مسئول بخش بزرگی از انتشار کل گازهای گلخانهای از یک منطقه هستند.
“ایان نیسبت”(Euan Nisbet) دانشمند زمین در رویال هالووی دانشگاه لندن گفت: نتایج این مطالعه جدید نشان میدهد که مدیریت بهتر محلهای دفن زباله به ویژه در کشورهایی مانند هند که محلهای دفن زباله آتش میگیرند و طیف وسیعی از آلایندههای مخرب را منتشر میکنند، چقدر مهم است.
در اوایل سال جاری، پس از آتشسوزی یک محل دفن زباله در دهلی نو، در حالی که این کشور موج گرمای شدید با دمای بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد(۱۲۲ فارنهایت) را تجربه میکرد، دود برای روزها بر فراز دهلی نو نمایان بود. در سال جاری حداقل دو مورد آتش سوزی محل دفن زباله در هند گزارش شده است.
بر اساس تحلیل اخیر آژانس بینالمللی انرژی، چین و هند از جمله کشورهایی هستند که بیشترین میزان متان در جهان را منتشر میکنند.
در کنفرانس آب و هوای سازمان ملل در سال گذشته، ۱۰۴ کشور تعهدی را برای کاهش ۳۰ درصدی انتشار گاز متان تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطوح سال ۲۰۲۰ امضا کردند اما هند و چین این توافق را امضا نکردند.
نویسندگان قصد دارند در مطالعات آینده تحقیقات بیشتری را در مورد مکانهای دفن زباله در سراسر جهان انجام دهند.
یافتههای این مطالعه در مجله “Science Advances” منتشر شد.
انتهای پیام