به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری امروز در نشستی خبری اظهار کرد: یک حرکت خوبی از طرف شرکتهای دانشبنیان در دهه ۹۰ و در ۱۰ دوره قبلی آغاز شد. دانشگاهها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و تولید فناوری را آغاز کردند و یکی از ابزارها برای تولید فناوری، ساخت ماشین آلات و تجهیزات آزمایشگاهی است.
دهقانی افزود: تجهیزات آزمایشگاهی با مشکلاتی از جمله مشکل تاریخ انقضا، مواد اولیه، خرابی، کالیبراسیون، لوازم یدکی و افزایش تعداد دانشجویان روبهرو هستند. یکی از جریانات مثبت در معاونت علمی، حمایت از شرکتها برای تولید مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته است.
معاون علمی رئیسجمهور تصریح کرد: به عنوان مثال ۱۰ سال پیش یک آزمایشگاه پیشرفته شیمی در دانشگاهها به خاطر نداشتن مواد گران میلیون دلاری از دسترس خارج بود، شرکتهای تأمینکننده به خاطر مسائل مختلف، کاری انجام نمیداد.
دهقانی تأکید کرد: ۱۶۰۰ میلیارد تومان در ۱۰ سال برگزاری نمایشگاه ایران ساخت بوده است. از برکات برگزاری ۱۰ دوره نمایشگاه ایران ساخت این بود که شرکتهای تخصصی برای تولید تجهیزات ایجاد شدند. اشتغالهای تخصصی شکل گرفت و دانشگاهها از این برنامه ملی صاحب تجهیزات شدند. در دسترس بودن سازنده نیز جزو مزایای آن است.
دهقانی ادامه داد: در کنار همه این جریانها، شرکتهای خوبی برای تعمیر، نوسازی و نگهداری تجهیزات ایجاد شدند که نتیجه ۱۰ سال تلاش است.
معاون علمی رئیسجمهور با اشاره به رویکرد متفاوت معاونت علمی در دوره یازدهم گفت: در ۱۰ سال اخیر، آزمایشگاهها تمام تجهیزات مورد نیاز و حتی بیش از نیاز خریداری کردند و حتی با انباشت تجهیزات روبه رو هستیم. نتیجه اینکه، باتوجه به نمودارهای رشد، بازار این شرکتها در حال افت است و حالا سؤال اساسی این است که حالا که به بازار به اشباع رسیده است چه باید کرد؟
دهقانی تصریح کرد: ۲ رویکرد جدید داریم؛ رویکرد اول این است که ۱۰ سال تجربه طراحی و تولید و ساخت و فروش تجهیزات آزمایشگاهی این قابلیت را در شرکتها ایجاد کرده است که وارد تولید تجهیزات آزمایشگاهی صنعتی و ماشین آلات شوند.
وی خاطرنشان کرد: مجموعههای بزرگ صنعتی، فولاد، صنایع خودرو، کشاورزی و تجهیزات آزمایشگاهی خود را عرضه کنند و این رویکرد باعث میشود تا بازار رویداد ایران ساخت به تمام صنعت کشور توسعه پیدا کند.
دهقانی تأکید کرد: ۱۰ سال تجربه در حوزه ایران ساخت باعث شده است تا پای بازار تجهیزات آزمایشگاهی به سمت کشورهای همسایه باز شود. در واقع رویکرد دوم ما حضور هیئتهای خارجی بزرگ از کشورهای مختلف است و دعوتنامههای زیادی نیز ارسال شده است و دوره یازدهم نمایشگاه ایران ساخت از حیث حضور شرکتهای خارجی، سرآمد است.
وی ادامه داد: این کشورها میتوانند تجهیزات ایرانی را خریداری کنند و ورود تجهیزات به این کشورها باعث ورود فرهنگ و بازار ایران به آن کشورها میشود.
دهقانی با اشاره به آمار صادرات شرکتهای دانشبنیان گفت: آمار صادرات شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار، سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار، ۱۴۰۱ نزدیک به ۸۵۰ میلیون دلار و امروز به ۱٫۵ میلیارد دلار رسیده است و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۲ به رقم ۲ میلیارد دلار رسیده است.
انتهای پیام/