مهم‌ترین عوامل بی‌توجهی جوانان نسبت به نماز چیست؟

ایسنا/قم استاد حوزه علمیه در رابطه با به مهم‌ترین عوامل بی‌توجهی جوانان نسبت به نماز گفت: بی‌توجهی والدین به نماز از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر بی‌نمازی فرزندان است؛ بی‌نماز خود والدین و یا پدر و مادری که به نماز فرزندان اهمیت نمی‌دهند، از جمله عوامل مؤثر بر سستی جوانان در اقامه نماز هستند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی، در شبستان امام خمینی (ره) با اشاره به تفسیر آیات ۲۳۸ و ۲۳۹ سوره بقره، عنوان کرد: در صدر اسلام گاهی مسلمانان نسبت به اقامه نماز جماعت ظهر سستی می‌کردند که آیه شریفه «حافِظُوا عَلَی الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطی وَ قُومُوا لِلهِ قانِتینَ» (آیه ۲۳۸ – سوره بقره) بدین منظور نازل شد.

وی با بیان این که مراد از «حافِظُوا» یعنی انسان نماز را خفیف و خوار نشمرد و با تندخوانی به نماز اهانت و آن را ضایع نکند، اظهار کرد: رابطه ما با نماز دوطرفه بوده، در صورت حفظ نماز، نماز ما را از تمام بدی‌ها محافظت خواهد کرد.

وی به مهم‌ترین عوامل بی‌توجهی جوانان نسبت به نماز اشاره کرد و گفت: بی‌توجهی والدین به نماز از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر بی‌نمازی فرزندان است؛ بی‌نماز خود والدین و یا پدر و مادری که به نماز فرزندان اهمیت نمی‌دهند، از جمله عوامل مؤثر بر سستی جوانان در اقامه نماز هستند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی، رفتار نامناسب والدین نمازخوان با فرزندان، تندی و بداخلاقی ایشان را از دیگر عوامل اثربخش بر بی‌نمازی جوانان و نوجوانان توصیف کرد و افزود: عدم آگاهی از فلسفه نماز بسیار مهم است؛ باید توجه نمود که نماز آرامش‌بخش، شستشو دهنده انسان از ناخالصی‌هاست. با تقویت رابطه دوطرفه عبد و مولی، نماز بزرگ‌ترین مانع پیشروی فحشا و منکرات است.

وی ضمن اشاره به برخی ارائه‌های اشتباه احکام اسلامی در فضای مجازی، یادآور شد: سستی در عمل به احکام، بهانه‌جویی و درپیش‌گرفتن رویه کاسب گرایانه نسبت به نماز و نیز عمل بد برخی از نمازگزاران از جمله عوامل مؤثر بر کاهل شدن جوانان نسبت به نماز است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی، به برخی از اثرات کاهل شمردن نماز در زندگی اشاره کرد و ادامه داد: عمر انسان بی‌نماز برکتی ندارد و دعای او به اجابت نمی‌رسد؛ بی‌نماز، ذلیل و خوار از دنیا خواهد رفت و اعمال دیگرش قبول نخواهد شد.

وی حضور قلب و اقامه صحیح، بادقت و تأمل و تدبر در اذکار و به جماعت خواندن نماز را از جمله مصادیق محافظت از نماز توصیف کرد و گفت: نباید مسائل و مشکلات زندگی را به نماز و دین گره بزنیم؛ نمازی که با حضور قلب و مبتنی بر محافظت از نماز، اقامه گردد؛ روح نماز که همان محافظت بر ولی خداست را متجلی می‌کند.

این استاد حوزه‌های علمیه با اشاره به فرزهایی از آیات سوره بقره، آیه شریفه «فَإِنْ خِفْتُمْ فَرِجَالًا أَوْ رُکْبَانًا فَإِذَا أَمِنْتُمْ فَاذْکُرُوا اللَّهَ کَمَا عَلَّمَکُمْ مَا لَمْ تَکُونُوا تَعْلَمُونَ» (آیه ۲۳۹ سوره بقره) را موردتوجه قرارداد و تصریح کرد: نماز تنها عبادی است که در هیچ شرایطی ترک نمی‌گردد و انسان نمی‌تواند نمازی را در هیچ حالتی ترک کند.

وی بیان کرد: موضوع نماز در سوره بقره، در وسط آیات شریفه که ناظر به طلاق، عده و خانواده بحث می‌گردد؛ مطرح شده است؛ این موضوع نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه نماز و گستره تأثیر آن بر موضوعات مختلف است.

وی با تأکید بر این که نماز برکت آفرین بوده، در عین آرامش بخشی طبع انسان را لطیف و مهربان می‌کند، تصریح کرد: نماز ستون دین و عامل رشد و ترقی آدمی است؛ این که خداوند متعال تأکید دارند که نماز را در هیچ شرایط و حالی نباید ترک نمود، نشان‌دهنده جایگاه مؤثر این فریضه الهی در سعادت دنیوی و اخروی انسان است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی، با تأکید بر این که نماز محافظت شده نظم، تدبیر و مدیریت بر زندگی را ارتقا می‌دهد، اظهار کرد: حضور چشمگیر جوانان در مناسک و مناسبات مذهبی، نشان‌دهنده اهمیت فرائض الهی در میان مردم به‌ویژه جوانان سرزمینمان است.

وی با بیان این که عملکرد مسئولین نظام اسلامی، دید مردم نسبت به دین را تحت تأثیر قرار می‌دهد، عنوان کرد: در عین تقدیر از اقتدار بخشی به کشور؛ از مسئولان می‌خواهیم تا با صداقت و یکدستی، فکری به نابسامانی اقتصادی و گرانی‌های افسارگسیخته این روزها داشته باشند؛ نیاز است تا مردم را در جریان جزئیات طرح‌ها قرار داده، به داد دهک‌های پائین جامعه برسیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رفیعی، تصریح کرد: در عین توجه به این موضوع که بخشی از نابسامانی‌های اقتصادی حاکم بر کشور، متأثر از طرح‌های دولت گذشته، اتفاقات عرصه بین‌الملل و تحریم‌های استکبار جهانی است؛ باید با تقویت نظارت، اقدامات مؤثرتر و باصلابت‌تری را برای کاهش نابسامانی‌های اقتصادی در دستور کار قرارداد.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

سفر بدون ویزا به چین تمدید شد-پیام امروز

به نقل از یورونیوز، چین سفر بدون روادید را برای مالزی و ۱۱ کشور اروپایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner