به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری پیام امروز، برمبنای برنامه ۱۰ ساله فضایی ایران که سال ۱۴۰۱ در شورای عالی فضایی تصویب شد کپسول زیستی تمام ایرانی به فضا پرتاب شد که نخستین کپسول زیستی مخروطی شکل ایرانی بود.
با پرتاب این کپسول، قابلیت تأمین شرایط حیات برای موجود زنده آزمایش شد و این به معنای رسیدن به آمادگیهای لازم برای سفر انسان به فضا است. یکی دیگر از پیشرفتهای این کپسول نسبت به کپسولهای زیستی قبلی، انجام خودکار مأموریت است.
به این معنا که دستورهای لازم از قبل به آنها داده شده و هنگام پرتاب به فضا، در ارتفاع ۱۳۰ کیلومتری سامانهها به صورت خودکار وظایف خودشان را انجام میدهند.
برنامه راهبردی فضایی ایران شامل سه بخش است که بخش نخست مربوط به آزمایشهای زیرمداری است که تا سال ۱۴۰۴ قرار است که کپسولهای ۱ تن و بالاتر را با قابلیت حمل موجود زنده به مدارهای تا ۴۰۰ کیلومتری برسانیم.
بخش دوم زیست فضایی است که تا سال ۱۴۰۷ به مرحله اعزام انسان به فضا با کپسولهای کاملاً ایرانی خواهیم رسید و اعزام نخستین فرد ایرانی به زیرمداری را خواهیم داشت.
بخش سوم نیز مربوط به اکتشافات فضایی است که در برنامه ۱۰ ساله فضایی ایران محقق خواهد شد.
تا سال ۱۴۱۰ زیرساختهای لازم برای توسعه فناوریهای اعزام فضانورد ایران به فضا را خواهیم داشت و این هم به معنای اکتشاف فضایی برای کشور و هم درآمدزایی از طریق توریسم فضایی است.
ایران جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در صنعت فضایی است و به همت تلاش دانشمندان در حوزههای مختلف فضایی مثل طراحی و ساخت ماهواره و ماهوارهبر، طراحی و ساخت پایگاه پرتاب، طراحی و ساخت ایستگاههای دریافت سیگنال و سایر موارد که در کنار هم چرخه حوزه فضایی را تشکیل میدهند، تکنولوژی و صنعت بومی داشته و به هیچ کشور دیگری وابسته نیستیم.
انتهای پیام/