به گزارش خبرنگار ایلنا، سوریه به تازگی درگیرِ دور تازهای از جنگ و تنش شده است. در این راستا، گروه تروریستی تحریرالشام به همراه طیفی از دیگر گروههای تروریستی با حمایت مستقیم رژیم اشغالگر قدس و ترکیه، به سوریه و به طور خاص شهر حلب و دیگر بخشهای این کشور حمله کردهاند. در این راستا، دیدگاههای مختلفی از سوی صاحب نظران در مورد ریشههای اقدام تجاوزکارانه اخیر تروریستهای تکفیری در خاک سوریه و البته تبعات و پیامهای آن منتشر میشود. در این میان، نکات قابل تامل زیادی نیز در مورد تجاوز جدید تروریستها به سوریه قابل مشاهده است که پیامهای معناداری را به همراه دارند.
به عنوان مثال میتوان به استفاده قابل توجه تروریستها و حامیان بین المللیشان از اهرم رسانه اشاره کرد. در عین حال، جریانهای سیاسی و رسانهای عبری و غربی نیز هر کاری میکنند تا شاید بتوانند تصویر تروریستها نزد افکار عمومی منطقه و جهان را بهبود بخشند و آنها را به مثابه نَه تروریست بلکه نیروهای اپوزیسیون به افکار عمومی بین المللی معرفی کنند. در عین حال، دیدگاههای مختلفی در مورد جنس رویکرد دولت آمریکا و البته رژیم اشغالگر قدس در مورد تنشهای جاری در سوریه نیز مطرح میشود. از این رو، ایلنا در گفتگو با «رامونا الوعدی» نویسنده و تحلیلگر فلسطینی حوزه سیاست بین الملل، به واکاوی چند علامت سوال مهم با محوریت تحولات جاری در سوریه پرداخته است.
مشروح گفتگو با رامونا الوعدی را در ادامه میخوانید.
یکی از نکات قابل تامل در مورد تحولات روزها و ساعات اخیر با محوریت حمله تروریستها به سوریه این بوده که جریانهای تبلیغاتی همراه با این تروریستها سعی داشتهاند تصویری مثبت را از آنها به جهانیان مخابره کنند. تحلیل شما در مورد این مضووع چیست؟
این مساله به عینه و در ابعاد مخالف قابل مشاهده بوده است. تروریستهایی که به سوریه حمله کردهاند، از اساس دست به حرکتی نامشروع و غیرانسانی زدهاند و حاکمیت ملی یک کشور را نقض کرده اند. حال برای اینکه این مساله نزد افکار عمومی جهان و سازمانهای بین المللی کمرنگ شود، رژیمها و جریانهای رسانهای متحد با این تروریستها همه کاری میکنند تا تصویر تروریستی که از آنها وجود دارد را کمرنگ کنند و به آنها وجهه نیروهای اپوزیسیون را بدهند.
مگر میشود کشور یا دولتی از تروریستها به صورت علنی دفاع و حمایت کند؟ از این رو، متحدان خارجی تررویستها این حرکت را گامی برای تحقق منافع مطلوب خود در همراهی راحتتر با تروریستهای تحریر الشام ارزیابی میکنند. البته که اقدامات تبلیغاتی و رسانهای شدیدی نیز علیه نظام سیاسی سوریه در جریان است که در قالب آن سعی میشود تصویر یک رژیم خونریز که اکنون باید مجازات شود را از دمشق ارائه کنند.
این در حالی است که این تصویرسازیها به هیچ عنوان دقیق و درست نیستند. از این رو، سفید شویی جنایات تروریستها و ارائه تصویری مثبت از آنها بخشی از عملیاتی است که تروریستهای تحریر الشام در سوریه به راه انداختهاند و نباید جدا از آن نگریسته و تحلیل شود.
دولت آمریکا اعلام کرده که از آنچه در سوریه اتفاق افتاده شوکه شده و از آن خبر نداشته است. دیدگاه شما در این رابطه چیست؟
این قبیل موضع گیریهای دولت آمریکا بارها و بارها در طی تحولات یکساله اخیر در سطح منطقه غرب آسیا تکرار شده است. از این رو، این موضع گیریها بنه هیچ عنوان عجیب نیستند. دولت آمریکا یکی از طراحان اصلی اقدام کنونی تروریستها در خاک سوریه است و ترکیه و اسرائیل نیز از واشینگتن چراغ سبز دریافت کرده اند. آمریکا در کنار اسرائیل سعی دارند به هر شکل ممکن که شده منافع خود در غرب آسیا را که به شدت به خطرافتادهاند تامین کنند و از آنها حراست کنند. در این میان، ترکیه نیز با آنها همدست شده و اهداف خاص خود را دنبال میکند و البته که در تقسیم کار با آنها هماهنگ است.
یکی از دلایل اصلی که آمریکاییها در مواقع اینچنینی خود را کنار میکشند این است که از حمله به پایگاههای خود در سطح منطقه توسط گروههای مقاومت به شدت هراس دارند. از این رو، سعی دارند با انکار نقششان تا جای ممکن برای خود زمان و امنیت بخرند. با این حال، این وضعیت معیوب چندان هم قابل ادامه یافتن نیست.
برخی منابع رسانهای به این مساله اشاره داشتهاند که صهیونیستها خود را آماده مداخله نظامی در سوریه میکنند. تا چه حد این سناریو را واقع بینانه ارزیابی میکنید؟
اسرائیل در موقعیت ماجراجوییهای تازه نیست. البته باید بدانیم که ورای ضعفهای عدیده اسرائیل جهت به راه انداختن ماجراجویی جدید در منطقه، اینطور نیست که این رژیم هر کاری را که میخواهد در منطقه انجام دهد و از تبعات آن فرار کند. تردیدی نیست که تعدی اسرائیل به خاک سوریه به معنای آغاز درگیریهای گسترده و فراگیر در سطح منطقه خواهد بود و اصلیترین ضرر کننده این درگیریها نیز خودِ اسرائیل است. از این رو، صهیونیستها در مواقع اینچنینی ژست قدرت میگیرند اما خوب میدانند که در موقعیت ماجراجویی نیستند.
در واقع، صورت حسابِ ماجراجوییهای احتمالی از سوی آنها بسیار سنگین است و دولت نتانیاهو در شرایط کنونی توان پرداخت یکچنین صورت حسابهایی را ندارد. از این رو، به نظر میرسد که طرح مواضع مختلف از سوی صهیونیستها در مورد اینکه آماده حمله به سوریه در شرایط کنونی هستند، بیش از آنکه واقعی باشد صرفا یک اقدام تبلیغاتی و ژست قدرتِ پوچ است.
تحلیل شما از آینده جنگ جاری در سوریه چیست؟
صحنه جنگ در روزهای آتی تا حد زیادی تغییر خواهد کرد. در این راستا، به نظر میرسد که جبهه مقاومت و البته روسیه، با قدرت بیشتری وارد میدان خواهند شد. تروریستها از توان چندانی جهت حراست و حفظ مواضعی که اشغال میکنند برخوردار نیستند. در عین حال، ضعف هوایی آنها نیز مشهود است. از این رو، اینکه پیشرویهایی توسط تروریستها صورت گیرد به معنای این نیست که دائمی خواهند بود زیرا تروریستها خطوط تدارکاتی مستحکمی ندارند و این مساله بدان معناست که آسیبپذیری آنها زیاد است.
سوریه یک کشور مهم با موقعیتی راهبردی است. اینطور نیست که تروریستها با حمایت خارجی به این کشور حمله کنند و هرکاری خواستند انجام دهند. جریانهای مخالف با تروریستها و البته ترکیه و اسرائیل و آمریکا نیز کارتهای بازی موثری را برای رو کردن دارند که هنوز آنها را وارد صحنه بازی نکرده اند. از این رو، درگیری در سوریه جدی و فرسایشی خواهد بود و به نظر میرسد که سناریوهای امیدوار کنندهای در انتظار تروریستها و حامیان آنها نخواهد بود.
انتهای پیام/
Source link