به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، جواد مشایخ؛ معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در نشست خبری یازدهمین دوره نمایشگاه اظهار کرد: ما تجربه ۱۰ سال برگزاری نمایشگاه ایران ساخت را گذراندهایم و دوره یازدهم نقطه خوب و مثبتی برای تحول و تغییرات رو به جلو است. نقاط قوت و ضعف ادوار گذشته را مورد ارزیابی قرار داده و تلاش کردیم برنامه ایران ساخت را توسعه و گسترش دهیم.
مشایخ تصریح کرد: در ۱۰ دوره گذشته اتفاقات بسیار خوب و مثبتی افتاد و ما شاهد ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع در حوزه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی بودیم همچنین با ابزارهای مختلف تلاش شد نیازهای دستگاههای آموزشی دانشگاهها و پژوهشگاهها مبتنی بر توانمندیهای داخل رفع شود.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان گفت: اشتغال تحصیل کردگان از جمله دیگر دستاوردهای این نمایشگاه است و ۷۲۰۰ اشتغال تخصصی در شرکتهای حاضر در نمایشگاه حاصل شده و یکی از تلاشهای ما جذب نخبگان است.
وی تأکید کرد: تولید تجهیزات ایرانی همچنین باعث جلوگیری از خروج ارز شده است.
مشایخ با اشاره به نقش محوری معاونت علمی به عنوان پل ارتباطی عرضه و تقاضا گفت: نقشمحوری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشمندان ریاست جمهوری در اعتمادسازی عرضه و تقاضا مهم بوده است چرا که محصولاتی که برای نخستین بار ساخته میشوند ریسک دارند و بنابراین معاونت علمی یک پل رابط بین طرف عرضه و تقاضا است.
معاون توسعه اقتصاد دانشبنیان تصریح کرد: در ۱۰ دوره برگزاری نمایشگاه ایران ساخت نزدیک به ۱۶۴۷ میلیارد تومان فروش قطعی داشتیم که از این رقم، معاونت علمی ۳۵ درصد یعنی ۵۷۶ میلیارد تومان در قالب یارانه خرید به دانشگاهها و مراکز پژوهشی اعطا کرده است.
مشایخ ادامه داد: البته تولید تجهیزات ایران ساخت به قدری پیشرفت کرده است که در بعضی حوزهها حتی اگر یارانه حمایتی نیز قطع شود همچنان رغبت برای خرید آنها وجود دارد.
وی گفت: ما در بحث تجهیزات و نمایشگاه ایران ساخت دو ابزار یارانه خرید برای دانشگاهها و لیزینگ برای شرکتهای خصوصی را در نظر گرفته بودیم که در دوره جدید ابزارهای جدیدی را نیز به خدمت خواهیم گرفت.
انتهای پیام/