به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیم فوتبال نوجوانان کشورمان روز گذشته (یکشنبه) با غلبه بر یمن در مرحله یکچهارم نهایی جام ملتهای زیر ۱۷ سال آسیا، مجوز صعود به مسابقات جام جهانی زیر ۱۷ سال را کسب کرد.
نوجوانان ایران پیش از این در چهار دوره این مسابقات حضور داشتند که بهجز یک دوره، در سایر دورهها در راه صعود به مرحله حذفی موفق بودند. تیم کشورمان اولین بار طعم راهیابی به جام جهانی زیر ۱۷ سال را در سال ۲۰۰۱ چشید که موفقیتی برای کشورمان به همراه نداشت. ایران در گروه D مسابقات با کاستاریکا، مالی و پاراگوئه همگروه بود که در همه بازیها شکست خورد و مسابقات را با حذف از مرحله گروهی ترک کرد.
تیم نوجوانان در سه دوره بعدی رقابتها غایب بود و سال ۲۰۰۹ به جام جهانی بازگشت. ایران در آن سال با دو تیم قدرتمند کلمبیا و هلند همگروه شد و با کسب هفت امتیاز، بهعنوان صدرنشین به جمع ۱۶ تیم پایانی رسید. تیم نوجوانان در این بازیها بر گامبیا و هلند غلبه کرد و برابر کلمبیا پیروز شد. اوروگوئه حریف تیم کشورمان در دور یکهشتم نهایی بود که پس از تساوی صفر-صفر طی ۹۰ دقیقه، در وقت اضافه با نتیجه ۲ بر یک موفق به برتری شد و نوجوانان به خانه برگشتند.
ایران از راهیابی به مسابقات سال ۲۰۱۱ بازماند و سال ۲۰۱۳ در امارات به جام جهانی رسید. نوجوانان کشورمان در دور گروهی این دوره با آرژانتین، کانادا و اتریش رقابت کردند و با کسب پنج امتیاز و تصاحب جایگاه دوم جدول، برای دومین بار راهی یکهشتم نهایی شدند. ایران در اولین گام از مرحله حذفی مقابل نیجریه صفآرایی کرد که با نتیجه ۴ بر یک مغلوب شد و از دور مسابقات کنار رفت.
سال ۲۰۱۷ و پس از یک دوره غیبت، شاگردان علی دوستیمهر بازگشت شکوهمندی به جام جهانی داشتند. ایران در این دوره هر ۹ امتیاز تقابل با آلمان، گینه و کاستاریکا در مرحله گروهی را گرفت و با صدرنشینی مقتدرانه، پا به مرحله حذفی گذاشت. این بار خبری از ناکامی تیم زیر ۱۷ سال کشورمان در یکهشتم نهایی نبود و این تیم بر مکزیک هم غلبه کرد تا برای اولین بار در تاریخ، به جمع هشت تیم برتر مسابقات راه یابد.
نوجوانان ایران در یکچهارم نهایی مقابل اسپانیا به میدان رفتند و با نتیجه ۳ بر یک مغلوب شدند، اما افتخاری جدید در تاریخ تیمهای ملی فوتبال در مسابقات جام جهانی ثبت کردند.
ایران ۱۰ نوامبر تا دوم دسامبر ۲۰۲۳ (۱۹ آبان تا ۱۱ آذر ۱۴۰۲) در رقابتهای جام جهانی زیر ۱۷ سال اندونزی شرکت میکند که این حضور میتواند تداومدهنده دو دوره موفق قبلی باشد. پنجمین تجربه کشورمان در جام جهانی نوجوانان ممکن است موفقیتآمیزترین حضور ایران را رقم بزند؛ صعود مجدد به یکهشتم پایانی یا یکچهارم نهایی میتواند نام نوجوانان فوتبال ایران و حسین عبدی را در یادها ماندگار کند به شرط اینکه از همین امروز زمینه موفقیت این تیم فراهم شود. امکانات، بازیهای دوستانه و اردوهای مناسب جزو مواردی است که فدراسیون فوتبال باید از هماکنون به فکر مهیا کردن آنها باشد تا تیم نوجوانان حضوری آبرومند در این رقابتها را تجربه کند.
انتهای پیام/