به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، عصر امروز طی مراسمی با حضور روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مهدی اخوان، مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران، توافقنامه سهجانبه همکاری «توسعه زیستبوم نوآوری، بازار و افزایش عمق بومیسازی فناوری الکترونیک و میکروالکترونیک زیرساختهای مخابرات سیار» به امضا رسید.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری طی سخنانی در آیین امضای این توافقنامه که در محل شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) برگزار شد با اشاره به ظرفیت و توانمندی شرکتهای دانشبنیان در تأمین راهبردیترین نیازهای فناورانه صنعت مخابرات و ارتباطات سیار، گفت: پیوند توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان با نیازهای فناورانه و نوآورانه میتواند به شکلگیری یک اقتصاد بزرگ منجر شود و در این مسیر معاونت علمی آماده است تا از ایجاد یک تعامل و پیوند میان شرکتهای دانشبنیان و شرکتهایی که در حوزههای مورد نیاز اپراتورها و شرکتهای ارائهدهنده خدمات مخابراتی فعالیت میکنند، حمایت کند.
دهقانی با اشاره به اینکه توافقنامهها یک گام فراتر از تفاهمنامهها و در مرحله اجرایی و عملیاتی است و با قراردادها، کار را پیش میبرد، عنوان کرد: در رویکرد جدید معاونت علمی با تدوین توافقنامهها، عدد و رقم، راهبرد و مسیر مشخص است و ذیل آن قراردادهای متنوع تعریف می شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با بیان اینکه امید دارد این موافقتنامه زمینهساز کار عملیاتی برای پیوند توانمندی شرکتهای دانشبنیان و فناور به حوزه ارتباطات سیار و شکلگیری یک بازار بزرگ در این حوزه باشد، عنوان کرد: خوشبتانه این باورمندی در مدیران شرکت ارتباطات سیار وجود دارد که همین باور هم نخستین و مهمترین سرمایه برای همکاری است.
وی افزود: این توافقنامه فرصتی برای توسعه کسب و کارها است و فرصتهای صندوق نوآوری و شکوفایی هم در این راستا بدون هیچ محدودیتی در اختیار این همکاری است. در این راستا تمامی ابزارها و امکانات راهبردی را که در اختیار داریم، بدون هیچ محدودیتی در خدمت توسعه این حوزه قرار خواهیم داد.
دهقانی ابراز امیدواری کرد این توافقنامه در بازه زمانی تعیین شده، خروجیهای ملموس قابل عرضه به مردم داشته باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با اشاره به شکلگیری کمیته پیگیری مفاد توافقنامه عنوان کرد: روند پیشرفت این توافقنامه و قراردادهای ذیل آن، نخست در قالب سه بازه یکماهه و در ادامه بازههای سهماهه طی نشستهایی پیگیری میشود.
براساس توافقنامه همکاری توسعه زیستبوم نوآوری، بازار و افزایش عمقی بومیسازی فناوری الکترونیک و میکروالکترونیک زیرساختهای مخابرات سیار، قرار است بنابر قانون جهش تولید دانشبنیان، شرکت همراه اول از ظرفیت معافیت مالیاتی در راستای حمایت از تکمیل زنجیره ارزش، توسعه محصولات جدید و افزایش مقیاس و تولید انبوه محصولات دانشبنیان استفاده کند.
جذب سرمایه سازمانهای توسعهای جهت توسعه تولیدات دانشبنیان حوزههای مذکور با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و ایجاد ظرفیت صادرات محصولات و داراییهای فکری تولیدشده در این حوزه، از دیگر موارد مطرح در این توافقنامه است.
افزایش و ضریببخشی به تأمین مالی در کلانپروژههای مربوط به توسعه زیستبوم نوآوری و افزایش عمق بومیسازی فناوری الکترونیک و میکروالکترونیک زیرساختهای حوزههای ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق همسرمایهگذاری صندوق نوآوری و ایجاد ظرفیت تأمین مالی این صندوق با مشارکت شبکه بانکی و بازار سرمایه کشور مطابق بند الف ماده ۱۷ قانون جهش تولید دانشبنیان تا سقف سه برابر آورده سرمایه شرکت همراه اول از دیگر موضوعات این توافقنامه است.
انتهای پیام/