از نگاه کارشناسان، با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان بیکار، راه اندازی شرکتهای دانش بنیان، نقش بسزایی در ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ التحصیلان خلاق و صاحبان ایده دارد.
به گزارش ایسنا، شرکتهای دانش بنیان، موسسه های کوچک و متوسطی هستند که با هدف تجاری سازی نوآوریها و اختراعات و توسعه و بومی سازی فناوری تشکیل می شوند و ریسک سرمایهگذاری در آنها پایین است.این شرکتها، موتور محرکه و عامل محوری پیشرفت اقتصادهای دانش بنیان به شمار می روند که در پایداری اقتصاد نقش موثری دارند.
هم اکنون بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آمریکا، کانادا، آلمان، سوئیس، هلند و فنلاند از کشورهای مطرح و شناخته شده در حوزه اقتصاد دانش بنیان به شمار می روند که فعالیتهای خود را بر پایه فناوری و دانش روز متمرکز کرده اند.
رضا وفایی یگانه ـ سرپرست معاونت اقتصادی و کسبوکار اتاق تعاون ایران ـ تعاونیها را انتخاب خوبی در اقتصاد دانشبنیان می داند و می گوید: مزیت تعاونیها این است که با محوریت قرار دادن انسان، به خلق دانش کمک می کنند.ساختار بخش تعاون به نحوی تنظیم شده که فناوری در آن نقش بسیار مهمی دارد و نیروی انسانی به عنوان سرمایه بخش تعاون می تواند فناوری و دانش را توسعه دهد.
وی از کسب مجوز تاسیس ۲۰۰ شرکت دانش بنیان از سوی معاونت علمی ـ فناوری ریاست جمهوری خبر داده و می گوید: این ۲۰۰ شرکت در حال فعالیت هستند و در اتاق تعاون ایران نیز کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون تخصصی دانش بنیان تشکیل شده که در بحث اقتصاد دانش بنیان فعالیت دارد.
به گفته وفایی یگانه،اتاق تعاون ایران تلاش کرده تا ضریب نفوذ حوزه دانشی شرکتهای تعاونی ارتقا یابد و بخش اعظمی از شرکتهای تعاونی که در حوزه دانشبنیان فعالیت دارند توانسته اند مجوزهای لازم را از معاونت علمی ـ فناوری ریاست جمهوری دریافت کنند.
در راستای نامگذاری شعار سال ۱۴۰۱ به عنوان”تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین”، اتاق تعاون ایران به عنوان بخش مردمی تعاون کشور، با هدف تقویت و محوریت تعاونی های دانش بنیان و استفاده از ظرفیتهای بخش تعاون در تولیدات دانش بنیان گام برداشت.
بر همین اساس در هجدهمین نشست کمیسیون تخصصی دانش بنیان، فناوری ارتباطات و اطلاعات اتاق تعاون ایران، موضوع تشکیل اتحادیه سراسری تعاونی های دانش بنیان و فناور پس از بحث و بررسی مورد تایید اعضا قرار گرفت و تصویب شد.
هادی ابوی ـ فعال تعاونی ـ در گفت وگو با ایسنا، ایجاد اشتغال پایدار از طریق شرکتهای دانش بنیان را مورد تاکید قرار داده و می گوید : بحث دانش بنیان اگر چه موضوعی وسیع و گسترده است ولی باید همگام با پیشرفتهای روز دنیا پیش برویم و تمام دستگاهها برای بسترسازی در بحث دانش بنیان ها به کمک بیایند.
وی می گوید: تاکید مقام معظم رهبری و هدف از نامگذاری شعار سال این است که به سمت فناوری های جدید گام برداریم و ایدههای جوانان خلاق و نخبه را که قابل بهره برداری است، به ظهور و بروز برسانیم.
به گفته این فعال تعاونی، کشورهای دنیا با بهرهگیری از تکنولوژی و علوم روز در ایجاد مشاغل دانش بنیان و پایدار موفق بوده اند و از این منظر ما نیز باید فعالیتهای مبتنی بر دانش را سرلوحه کار قرار بدهیم.
پیش از این مهدی مسکنی – معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ از فعالیت ۱۰۱ تعاونی دانشبنیان در کشور خبر داده بود و گفته بود: “بخشی از سبد اشتغال در بخش تعاون از طریق تعاونی های دانش بنیان قابل تحقق است.”
به گفته وی، با توجه به نامگذاری شعار سال به “تولید، دانشبنیان، اشتغال آفرین” آیندهای پرفروغ و روشن برای بخش تعاون قابل پیشبینی است.
به گزارش ایسنا،تعاونی های دانش بنیان، شرکتهایی هستند که از مشارکت حــداقل ۵۱ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی، نخبگان، استعدادهای برتر، مخترعان یا مبتکران و برگزیدگان المپیادهای داخلی و خارجی تشکیل شده اند. کارشناسان معتقدند اقتصاد دانشبنیان در قرن جدید میتواند کلید پیشرفت و شکوفایی اقتصاد ایران باشد و بستر مناسبی برای فعالیت کارآفرینان و فارغ التحصیلان خلاق و صاحب ایده فراهم کند.
انتهای پیام