یک جامعه شناس تاکید کرد: شایسته نیست وزیر یا رئیس سازمانی که قرار است همکار رئیسجمهور و مسلط بر سرنوشت هشتاد میلیون ایرانی باشد، بدون دفاعیهای سختگیرانه، بر کرسی قدرت بنشیند.
به گزارش ایلنا محمد فاضلی، جامعه شناس در یادداشتی تاکید کرد: کمیتههای انتخاب همکاران رئیسجمهور در دولت، بنا به گزارشی که جواد ظریف داده است، در حال بررسی گزینهها هستند. روند معقول این است که تعداد قابل توجهی فرد با سوابقشان بررسی میشوند و از میان آنها تعدادی گزینه نهایی به رئیسجمهور معرفی میشود. درخصوص این فرایند یک پیشنهاد دارم:
یک. کمیتهها در بررسی اولیه، صاحبان سوابقی را که حداقل شرایط را دارند و میتوانند در شمار گزینهها باشند، به کمیته دعوت کرده و به آنها یک ساعت فرصت دهند که از خودشان، برنامهشان، اثبات تسلطشان بر کار، سلامتشان و توانایی سیاسی و سیاستیشان دفاع کنند. این یک ساعت را هم فیلمبرداری کنند.
دو. افراد راهیافته به «فهرست کوتاه» (یعنی سه تا پنج نفری که گزینههای نهایی میشوند) موظف باشند دو ساعت در حضور اعضای کمیته از خودشان، برنامهشان، اثبات تسلطشان بر کار، سلامتشان و توانایی سیاسی و سیاستیشان دفاع کنند، و یک ساعت هم به سؤالات اعضای کمیته پاسخ دهند. کل این جلسه را هم فیلمبرداری کنند.
اگر کسی خود را شایسته همکاری با رئیسجمهور میداند، باید بتواند:
یک. حداقل یک ساعت (در بار اول) و دو ساعت (در بار دوم) به صورت منسجم، منظم، دارای منطق درست، با تسلط کافی و کاملاً مرتبط با کار در سمتی که مدعی آن است حرف بزند؛ و به سؤالات پاسخ دهد.
دو. از فیلمبرداری شدن این جلسه هیچ ابایی ندارد و حتی از انتشار عمومی آن استقبال میکند (الا درخصوص وزارتخانههایی که موضوع کار آنها دارای ابعاد محرمانه است.)
سه. انتشار فیلم ارائه و دفاع فرد از برنامههایش، در فردای روزی که به عنوان وزیر یا همکار رئیسجمهور انتخاب شد، به جامعه نشان میدهد چه کسی، با چه کیفیتی، بر اساس چه برنامههایی انتخاب شده است.
چهار. همکاران رئیسجمهور باید بتوانند در جلسات هیئت دولت، جلسات شوراهای عالی، در شورای معاونین سازمانشان، و در عرصه عمومی، ایدههایی شفاف، برنامههایی منسجم، و سخن گفتنی منظم و منطقی ارائه کنند. این اولین نقطه برای سنجش وجود چنین توانایی در فرد است.
پنج. یک دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکتری، برای گرفتن مدرکش – که خیلی حساسیت کمتری نسبت به گرفتن مقام در هیئت دولت دارد – باید از پایاننامه یا رسالهاش در برابر هیئت داوران، دفاع کند. شایسته نیست وزیر یا رئیس سازمانی که قرار است همکار رئیسجمهور و مسلط بر سرنوشت هشتاد میلیون ایرانی باشد، بدون دفاعیهای سختگیرانه، بر کرسی قدرت بنشیند.
انتهای پیام/
Source link