چرا کانون عالی پرونده‌ی بیماری را بررسی نمی‌کند؟ / غیر از «آتیه‌سازان حافظ» راه دیگری نبود؟!


به گزارش خبرنگار ایلنا، اول آذرماه کانون عالی بازنشستگان سراسر کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که هنوز موفق به بستنِ قراردادِ بیمه تکمیلی نشده است و بازنشستگان در مراجعه به مراکز درمانی حواسشان باشد که فعلا بیمه تکمیلی ندارند! در این بیانیه آمده بود: «متأسفانه علی‌رغم پیگیری‌های چند ماهه گذشته عمدتاً به دلیل افزایش چشمگیر نرخ بیمه تکمیلی اعلامی از طرف شرکت‌های مختلف بیمه‌ای قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ یک از شرکت‌های بیمه‌ای تاکنون نشده‌ایم.» علی دهقان‌کیا؛ رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران نیز در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که جز شرکت بیمه تکمیلی آتیه‌سازان حافظ هیچ شرکتِ دیگری وارد مذاکره نشده است. 

سرانجام در ۳ آذر خبر رسید که قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی مانند قبل با آتیه‌سازان حافظ بسته شد. این در واقع همان دورِ تکراریِ قبلی است؛ کانون ادعا می‌کند که هیچ شرکتی حاضر به بستنِ قرارداد با تأمین اجتماعی نیست و در نهایت شرکتِ آتیه‌سازان حافظ حاضر به بستنِ قرارداد می‌شود؛ قرارداد با این شرکت اما مورد انتقاد بازنشستگان است. آن‌ها می‌گویند بیمه تکمیلی آتیه‌سازان حافظ تعهدات خود را اجرا نمی‌کند و سقف تعهداتش نیز بسیار پایین است. در مقابل، آتیه‌سازان حافظ نیز مدعی است که قرارداد با تأمین اجتماعی برای این شرکت زیان‌ده است. 

همچنین آنطور که بازنشستگان تأمین اجتماعی می‌گویند: سقف تعهدات بیمه تکمیلیِ امسال نیز مانند سال گذشته است. با این حال مسئولان کانون می‌گویند: «سقف تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی به ۸۵ میلیون تومان برای جراحی‌های تخصصی افزایش یافته است.» که البته این رقم هم برای جراحی‌های تخصصی بسیار ناچیز است. 

عیدعلی کریمی، دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین، با انتقاد از بستنِ قرارداد مجدد با بیمه آتیه‌سازان حافظ می‌گوید: اگر واقعا بستن قراردادِ بیمه تکمیلی بازنشستگان برای این شرکت زیان‌ده است، چرا این شرکت هر سال تأکید دارد که با سازمان تأمین اجتماعی قرارداد ببندد؟ 

این فعال کارگری گفت: ما ادعای کانون در رابطه با اینکه شرکتی حاضر به بستن قرارداد نشده را قبول نداریم. هر سال همین کار را انجام می‌دهند. کانون دو ماه جلوتر می‌توانست آگهی کند و تکلیف را روشن کند اما آگهی نکرده‌اند. مثل سال‌های گذشته در روزهای آخرِ قرارداد با آتیه‌سازان اعلام کرده‌اند که هیچ شرکتی حاضر به بستنِ قرارداد نشده است و تأمین اجتماعی و بازنشستگان را در عمل انجام شده‌‎ قرار داده‌اند. 

کریمی ادامه داد: کانون در شبی که قرارداد تمام شد، اطلاعیه داد که قرارداد تمام شده و بازنشستگان مطلع باشند؛ خب بازنشستگانی که پیش از آن، وقتِ عمل برای آن روزها تعیین کرده بودند چه کار باید می‌کردند؟ به بیمارستان می‌گفتند اجازه بدهید تکلیف قرارداد بیمه تکمیلی مشخص شود بعد برای عمل می‌آییم؟! 

این فعال کارگری گفت: بازنشسته‌ای به ما مراجعه کرد که ۲۷ آبان ماه به بیمارستان مراجعه کرده و عمل ساده‌ای انجام داده و دو سه روزی در مراقبتهای ویژه بوده و برای هر شب ۱۵ میلیون تومان واریز کرده است، اما این پول را دیگر نمی‌تواند از آتیه‌سازان حافظ بگیرد. من شخصا با شرکت آتیه‌سازان صحبت کردم و پاسخ دادند که تعهد شرکت در آن دوره تمام شده و هزینه‌ی عمل بازنشسته را قبول نمی‌کنند. اینها همه به دلیلِ بی‌تدبیریِ اعضای کانون است. این تنها یک نمونه از مشکلاتی است که برای بازنشستگان پیش آمده است. 

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: ضمن اینکه سقف تعهدات بیمه تکمیلی امسال هم مانند سال قبل است. سهمی که بازنشسته باید پرداخت کند از ۱۵۵ هزار تومان به ۲۱۵ هزار تومان رسیده است اما جدول، همان جدول سال گذشته است. یعنی بازنشسته پول بیشتری می‌دهد اما خدماتش مانند همان قبل است. که البته همان خدمات را هم به سختی دریافت می‌کند و معمولا آتیه‌سازان حافظ به بهانه‌ی همیشگی که قرارداد زیان‌ده است، از تعهداتِ مختصرش هم می‌زند. 

کریمی در رابطه با این گفته که سقف تعهدات بیمه تکمیلی برای جراحی‌های تخصصی به ۸۵ میلیون تومان افزایش یافته است، گفت: قرارداد بیمه تکمیلی همان است که سال گذشته بود. در رابطه با این سقف هم باید بگویم که یک عمل ساده در بیمارستان خصوصی بیش از اینها خرج برمی‌دارد. خیلی از پزشکان هم بیماران را به بیمارستان‌های خصوصی می‌کشانند چون تعرفه‌ی آن بیمارستان‌ها بالاست. در نتیجه رقم عمل تخصصی خیلی بالاتر از این حرفهاست. 

این فعال کارگری گفت: آیا کانون عالی یکبار پرونده‌ی بیماری را بررسی کرده که ببیند از بیمار در بیمارستان‌ها چقدر اضافه پول می‌گیرند؟ این کار را انجام نداده‌‎اند. یعنی مشکل فقط تعهدات پایین نیست، بلکه نظارتی هم روی عملکرد بیمارستان‌ها و شرکت طرف قرارداد نیست. کانون یک قرارداد بزرگ می‌بندد و بعد همه چیز را به امان خدا رها می‌کند! این وسط فقط بازنشستگان متضرر می‌شوند. 

کریمی گفت: خیلی از بیمارستانهای خصوصی نه بیمه تأمین اجتماعی و نه بیمه تکمیلی را می‌پذیرند. بازنشسته مجبور است از جیب خود خرج کند و بعد هم مدارک را ببرد تامین اجتماعی و آتیه‌ساز تا بتواند بخشی از آن پول را زنده کند. این چه حمایت است؟ طبق قانون الزام، صفر تا صد هزینه درمان باید رایگان باشد، نه اینکه بیمه مادر و بیمه تکمیلی در دوران پیری به هیچ دردی نخورد.


Source link

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

گرامی داشت قربانیان حمله تروریستی ماگدبورگ در آلتن فورستری

۰۶ / ۱۰ / ۱۴۰۳ – ۰۰:۴۳:۳۸ طرفداران یونیون برلین در روز کریسمس به یاد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *