به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری پیام امروز، چین راهاندازی اولیه نخستین اینترنت ماهوارهای مدار بالای خود را تکمیل کرده که انتظار میرود تا پایان دوره چهاردهم برنامه پنج ساله (۲۰۲۱-۲۰۲۵) این کشور سرعت از ۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه فراتر رود.
به گفته شرکت ارتباطات ماهوارهای چین، یکی از شرکتهای چینی (SatNet) با ماهوارههای پرتوان، شبکه پرسرعت و خدمات دسترسی به اینترنت ماهوارهای را برای صنایع و کاربردهایی مانند هوانوردی، ناوبری، اورژانس، انرژی و جنگلداری و … ارائه خواهند کرد.
این شرکت چینی که تحت حمایت دولت پکن قرار دارد قصد دارد شبکهای از ۱۳ هزار ماهواره را در فضا فعال کند.
به دنبال پرتاب گروهی از ماهوارههای ارتباطی پرتوان، از جمله ChinaSat 16، ChinaSat 19 و ChinaSat 26، اینترنت ماهوارهای مدار بالا به طور کامل کل قلمرو چین و مناطق کلیدی را پوشش میدهد.
این ماهوارهها دارای پهنای باند وسیع و سرعت انتقال سریع هستند که دانلود ویدیو و تماسهای ویدیویی را تسهیل میکند.
براساس اطلاعاتی که به اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) چین ارسال شده، SatNet میخواهد دو منظومه ماهوارهای بسازد و طیفهای ۳۷٫۵ تا ۴۲٫۵ گیگاهرتز فضا به زمین و ۴۷٫۲ تا ۵۱٫۴ گیگاهرتز زمین به فضا را پوشش دهد.
این ۱۳ هزار ماهواره قرار است شبکهای موسوم به Guo Wang را بسازند. طبق اعلام منابع مختلف، ساخت این منظومه ماهواره بخشی از تلاش بزرگتر چین برای ایجاد جایگاه خود در بازار اینترنتهای ماهوارهای است. طبق گزارش Grand Viewo Research، این بازار در سال ۲۰۲۲ ارزشی معادل ۸٫۲۳ میلیارد دلار و در سال ۲۰۳۰ ارزشی معادل ۲۲٫۵۷ میلیارد دلار پیدا خواهد کرد.
تعداد کاربران اینترنت ماهوارهای هم از ۴۳ میلیون در سال ۲۰۲۰ به ۱۱۰ میلیون در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید. دولت چین در سال ۲۰۱۴ فضای بازار اینترنت ماهوارهای را برای سرمایهگذاریهای خصوصی باز کرد و تاکنون بیش از ۲۰ پروژه در این زمینه مشغول به کارند. با نگاه به پروژههای اخیر چین، مشاهده میکنیم که این کشور قصد دارد حضور پررنگتری در صنعت فضایی داشته باشد.
انتهای پیام/