آیین رونمایی و جشن امضای تاریخ شفاهی وی و کتاب یحیی و همچنین کتاب صوتی همراه برگزار شد.
به گزارش ایسنا، آیین رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار سید یحیی (رحیم) صفوی و کتاب «یحیی» با حضور سردار صفوی، مرتضی سرهنگی نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس، خانم دکتر شبابی نویسنده کتاب همراه، محمدعلی آقامیرزایی نویسنده کتاب یحیی و برخی از اهالی فرهنگ و ادب برگزار شد.
همچنین در این مراسم کتاب صوتی «همراه» روایت دکتر مهرشاد شبابی از همراهی با سردار سرلشکر پاسدار دکتر سیدیحیی (رحیم) صفوی در دوران دفاع مقدس رونمایی شد
سردار نائینی رییس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در آیین رونمایی از کتابهای«همراه»، «یحیی» و « تاریخ شفاهی دو جلدی سید یحیی صفوی» در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب، بیان کرد: امسال چهلمین سالگرد فتح خرمشهر است. معمولا فتح خرمشهر را در سوم خرداد خلاصه میکنیم در حالی که این مرحله ۴ مرحله داشته است و حدود ۲۴ روز نبرد به طول انجامیده است. جزییات این عملیات را باید در روزشمار های مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس جستوجو کنند.
وی ادامه داد: باید از امام خمینی(ره)، شهدا و فرماندهانی همچون صیاد شیرازی ،احمد کاظمی و حاج قاسم سلیمانی یاد کنیم. نشست امروز در راستای رونمایی از آثاری مرتبط با سرلشکر صفوی است که یکی از طراحان اصلی عملیات بیتالمقدس بودهاند. سرلشکر صفوی در طرح ریزی و نقشه و هدایت در صحنه های نزدیک نبرد به صورت تاکتیکی نقش داشتهاند
سردار نایینی خاطرنشان کرد: در عملیاتهای متعدد شاهد بودم که سردار صفوی در کنار فرماندهان بزرگ جنگ در نبردها حضور داشتند و در صحنه رزمندگان را هدایت میکردند.
وی گفت: وظیفه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تحریف تاریخ مقابله خواهد کرد. تاریخ شفاهی حدود ۱۵۰ فرمانده دفاع مقدس ضبط شده و تاریخ شفاهی حدود ۳۵۰ فرمانده گردان هم انجام شده است.
وی تاکید کرد:آثار پژوهشی و تحقیقاتی و سایر گونه های مرکز اسناد منحصر به فرد هستند و به عنوان منابع تحقیقاتی استفاده میشود. کتاب «یحیی» نخستین اثر داستانی است که با تلفیق تاریخ شفاهی و اسنادی به نگارش درآمده است. کتاب «همراه» هم دارای ویژگیهایی خاص خود است. خانم دکتر شهابی همسر سرلشگر صفوی پای کار بودند و اهتمام جدی برای صوتی کردن آن داشتند. جبهه های جنگ با خانواده امتداد و گسترش داشت.نسل امروز ما باید بدانند که فرماندهان ما چگونه جنگ و خانواده را مدیریت میکردند. امیدواریم بتوانیم شاهد تحقق مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه چاپ آثار دفاع مقدسی باشیم.
در ادامه این مراسم، مرتضی سرهنگی بیان کرد: نوشتن بعد از جنگ در دنیا یک سنت است. فرماندهان و رزمندگان و اسیران جنگی خاطرات خود را به نگارش در میآورند. خاطرات جنگ صدای یک انسان در شرایط هست و نیست است. کتاب های “یحیی” و “همراه” صداهایی هستند که هر لحظه در معرض نیست بودن هستند. همه جای دنیا این خاطرات را میخوانند تا بدانند یک نفر مثل خودشان چگونه در شرایطی مثل جنگ زیست کردند و ما خودمان را با آنها متر میکنیم.
وی یادآور شد:ما قیمت جنگ را درست در نیاوردهایم. کتاب همراه اثر خوبی است و کتاب یحیی هم کتابی است که حاصل توافق تاریخ شفاهی و اسناد است. مرکز اسناد از چاپ یحیی نتیجه گرفتهاست. اصل زحمت برای آقا میرزایی نویسنده این کتاب است.
این نویسنده گفت: ارزش این آثار مثل حفظ حدود و صغور است. جهان ارزش این آثار را میداند. با یک افسر عراقی که اسیر شده بود زمانی که خبرنگار بودم مصاحبه کردم. او میگفت من ۱۹ ماه در خرمشهر بودم اما یک شب هم راحت در کیسه خوابم نخوابیدم به این دلیل که از رزمندگان شما می ترسیدم.
محمد آقا میرزایی نویسنده کتاب یحیی هم در این مراسم در سخنانی کوتاهی توضیح داد: اگر چه اسم من روی کتاب چاپ شده است اما این اثر حاصل یک کار تیمی است. آقای مرتضی سرهنگی و خانم عزیزی هم در این کار همراه من بووند.
وی خاطرنشان کرد: کتاب یحیی فرآوردهای از آثار اسنادی و تاریخ شفاهی است و یک کلمه در این کتاب نادرست یا غیر واقعی نیست.
مهرشاد شبابی همسر سرلشگر صفوی و راوی کتاب «همراه» یادآور شد: یحیی صدای تمام زنان ایران است که همسران و پدران خود درجنگ و دفاع مقدس و سایر برههها با خانواده خود همراهی کردند. این کتاب صرفا خاطرات زندگی من و آقا رحیم نیست.
وی افزود: وقتی این همراهان میتوانند ظهور و بروز داشته باشند که به مدد تشکیلات فرهنگی و ادبی تجربههای خود را مانا کنیم. امیدواریم این کتاب بتواند هزینه جنگ را همان طور که آقای سرهنگی اشاره کردند نشان دهد.
تکمیل می شود