سوله آکام فلز

کلیه بخش‌های دانشگاه آزاد برای فناوری و کارآفرینی بسیج شده‌اند

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه تبیین رویداد عصر امید برای دانشجویان گفت:امکاناتی که در این دانشگاه است، بی‌نظیر است. هزاران دستگاه آزمایشگاهی و کارگاهی، زیرساخت‌های عمرانی، علمی و تحقیقاتی در واحدهای دانشگاه وجود دارد که در بهترین دانشگاه‌های ایران نیز امکانات در چنین حد و گستردگی وجود ندارد. چهل سال  این دانشگاه انتخاب دوم بوده و به اعضای آن به عنوان لیگ دسته دوم نگاه می‌شد. جالب آنکه ۷۰ درصد مسئولان کشور حداقل یک دوره تحصیلی خود را در دانشگاه آزاد گذرانده‌اند. در گفتمان جدید دانشگاه‌ها در ایران، دانشگاه آزاد حرف نخست را خواهد زد. 

به گزارش ایسنا، دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی ضمن تبریک سوم خردادماه؛ سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: هشتم تا یازدهم خردادماه سال جاری، اتفاق برزگی برای خانواده دانشگاه آزاد اسلامی رقم خواهد خورد. نکته مهمی که در همین زمینه باید برای دانشجویان شفاف سازی کنم، این است که بنده چهارده سال در رشته هوافضا هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف هستم؛ پیش از آنکه وارد دانشگاه آزاد شوم، گمان می کردم این دانشگاه ظرفیتی برای عرضه ندارد ولی بعد از سه ماه بازدید میدانی واحدهای سراسر کشور به عظمت و امکانات دانشگاه پی بردم.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری با بیان این‌که دانشگاه آزاد چند ویژگی خاص دارد، عنوان کرد: تفاوتی که دانشجویان دانشگاه آزاد با سایر دانشگاه‌ها دارند، در رابطه با انتخاب رشته است. دانشجویان این دانشگاه اول رشته را و بعد واحد را انتخاب می کنند. این نشان از علاقه به رشته انتخابی دارد تا از اندوخته آن برای کار آینده استفاده کنند. این دسته از دانشجویان به دنبال کسب و کار هستند تا از سرمایه‌گذاری که در دانشگاه از لحاظ مالی انجام داده‌اند، آورده‌ای به دست آوردند یا در راستای کسب و کار خود استفاده کنند. این یک ویژگی خاص دانشگاه آزاد است. همچنین اساتید دانشگاه‌های خوب دولتی، دانشمندانی هستند که علاقمند به داشتن کسب و کار هستند ولی اساتید دانشگاه آزاد کسانی هستند که بیرون کسب و کار داشتند و علاقمند بودند تا در دانشگاه و عرصه علمی هم حضور داشته باشند. دانشگاه آزاد تنها دانشگاهی در غرب آسیا است که در کل کشور گستردگی دارد.  

چهل سال به دانشگاه آزاد به عنوان لیگ دسته دوم نگام می‌شد

وی افزود: امکاناتی که در این دانشگاه است، بی‌نظیر است. هزاران دستگاه آزمایشگاهی و کارگاهی، زیرساخت‌های عمرانی، علمی و تحقیقاتی در واحدهای دانشگاه وجود دارد که در بهترین دانشگاه‌های ایران نیز امکانات در چنین حد و گستردگی وجود ندارد. چهل سال  این دانشگاه انتخاب دوم بوده و به اعضای آن به عنوان لیگ دسته دوم نگاه می‌شد. جالب آنکه ۷۰ درصد مسئولان کشور حداقل یک دوره تحصیلی خود را در دانشگاه آزاد گذرانده‌اند. در گفتمان جدید دانشگاه‌ها در ایران، دانشگاه آزاد حرف نخست را خواهد زد. 

دکتر دهقانی فیروزآبادی با اشاره به زیرساخت‌های علمی دانشگاه آزاد اظهار کرد: آزمایشگاه‌ها، ساختمان‌ها، امکانات و زیرساخت‌ها را با سازوکارهایی در اختیار تمامی اعضای دانشگاه و محققین گذاشیتم. آیین‌نامه جامع بازار فناوری و سراهای نوآوری یکی از جامع‌ترین دستورالعمل‌ها در این راستاست. همچنین آیین‌نامه حمایت از فعالیت‌های فناورانه اعضای هیات علمی و آیین‌نامه حمایت از فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد از مهم‌ترین ریل‌گذاری جدید دانشگاه برای حرکت در راستای گفتمان کارآفرینی است، که همه باید از این امکانات بهره‌مند شوند. آیین‌نامه حمایت از فعالیت‌های فناورانه دانشجویان؛ ارتقای تحصیلی دانشجویان با محصولات و ایده‌های فناورانه را تسهیل می‌کند. 

رویداد عصر امید عرصه‌ای برای خودباوری دانشگاه آزاد

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد با اشاره به برگزاری رویداد عصر امید، یادآور شد: این رویداد عرصه‌ای است که ما برای اولین‌بار تمام ظرفیت‌های برجسته دانشگاه آزاد را در یک مکان جمع خواهیم کرد که علاوه بر آشنایی اعضای خانواده دانشگاه آزاد با این زیرساخت، مردم و مسئولان نیز آن را از نزدیک مشاهده کنند. در چنین فضایی مدیران دانشگاه آزاد روحیه خودباوری و اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهند آورد و از سوی دیگر امکاناتی در دانشگاه وجود دارد که متاسفانه حتی خود اعضا و مدیران واحدهای مختلف دانشگاه آزاد از آن مطلع نیستند که این فرصت را فراهم آوردیم تا به چنین هدفی نیز برسیم. 

دکتر دهقانی فیروزآبادی؛ همچنین گفت: در رویداد گام دوم شرکت‌ها، استارتاپ‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه ها حضور دارند که زمینه‌ساز به‌همرسانی فوق‌العاده‌ای خواهد شد. اصطلاحاً سه هزار محتوا در رویداد حضور خواهند داشت و هم افزایی صورت گرفته فرصت های بی نظیری را برای آینده رقم خواهد زد. 

وی افزود: یکی دیگر از آسیب‌های موجود در عرصه علمی کشور، عدم آشنایی و آگاهی مسئولان با ظرفیت‌های دانشگاه آزاد است. چهل درصد ظرفیت آموزش عالی در ایران متعلق به دانشگاه آزاد است ولی از این امکان کم‌تر استفاده شده است. حتی در سطح دولتی و حکومتی به دانشگاه آزاد به عنوان لیگ دسته دو نگاه شده و آن را جدی نگرفته‌اند. این رویداد برای مقامات و مسئولان  یک نوع آگاهی بخشی مسئولانه را رقم می زند تا آن‌ها در سیاست گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های کشور ازچنین ظرفیتی استفاده کنند. اولین رویداد عصر امید در هشتم خرداد سه هزار شرکت کننده واقعی دارد که تا کنون در هیچ نمایشگاهی فناورانه چنین کمیت و کیفیتی وجود نداشته و بی نظیر است. 

کلیه بخش‌های دانشگاه آزاد برای فناوری و کارآفرینی بسیج شده‌اند

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد با اشاره به مهم بودن ضمانت‌های مالی برای صاحبان سرمایه گفت: ضمانت‌های مالی دانشگاه آزاد واقعی هستند و به همین خاطر سرمایه‌گذاران و صنایع رغبت بیشتری برای همکاری با ما خواهند داشت. کل واحدها و بخش‌های دانشگاه آزاد برای فناوری و کارآفرینی بسیج شده‌اند. بعد از برگزای رویداد ما دو سال کار مستمر خواهیم داشت تا پیگیر دستاوردهای رویداد از جمله قرادادها و تفاهم نامه ها باشیم. توسعه و پیشرفت دانشگاه با متر فناوری و رویداد قابل اندازه گیری خواهد بود و عملکرد سایر مدیران دانشگاه نیز در همین راستا ارزیابی خواهد شد. 

دکتر دهقانی فیروزآبادی؛ در پایان عنوان داشت: ۱۲۰۰ میلیارد تومان در رویداد فرصت سرمایه گذاری ایجاد شده که واحدها و شرکت کنندگان رویداد باید آن را به نحو احسن جذب کنند. دانشجویان دانشگاه آزاد در مرحله نخست باید از این فرصت استفاده کنند و برای جذب سرمایه وارد کار شوند. فرصت نمایشگاه را از دست ندهید؛ چرا که عرصه برای ورود تمام اعضای علمی کشور در رویداد مهیا است و دانشجویان دانشگاه آزاد باید دراین رقابت موثرتر عمل کنند.  افزایش اعتبار دانشگاه آزاد اسلامی در میان عموم جامعه، در رویداد ملی گام دوم رقم می خورد ولی دانشجویان و اعضای خانواده دانشگاه آزاد باید از این اعتبار صیانت  و برای مردم آن را به خوبی معرفی کنند. در حال حاضر دوره کسانی است که با الفبای کسب و کار آشنایی دارند و این مورد در دانشگاه آزاد به مراتب از دانشگاه‌های دیگر بیشتر دیده می شود. مطالبات دانشجویان باید از مسئولان دانشگاه آزاد باید واحد فناور، آزمایشگاه، سرای نوآوری، زیرساخت استارتاپی و کارآفرینی باشد. متاسفانه دانشجویان ما از وجود مراکز رشد، سرای نوآوری و ظرفیت های فناورانه دانشگاه آزاد اطلاع زیادی ندارند. دانشجویان باید بدانند که نیاز برای حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین، یک نیاز واقعی است که در عصر کنونی می تواند زمینه ساز پدیدآمدن کسب و کارهای قدرتمند در عرصه حل مسائل کشور شود.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

بهره‌ورترین دانشگاه‌ها از نظر انتشار مقالات بین‌المللی معرفی شدند-پیام امروز

سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC اظهار کرد: انتشار مقالات بین المللی در راستای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *