کمبود اعتبارات مانعی برای ایجاد ایستگاه دائمی پایش آتشفشان دماوند

معاون دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی کشور گفت: ۲۰ سال است سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تلاش می‌کند تا ایستگاه‌های پایش ثابتی در دماوند راه‌اندازی کند، اما به دلایل متعدد موفق نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، فرهاد انصاری با اشاره به تلاش ۲۰ ساله سازمان زمین‌شناسی برای یک ایستگاه مطالعاتی برای کوه دماوند و پایش مستمر مخروط آتشفشانی، افزود: اینکه ما ایستگاه‌های پایش ثابت نداریم به این معنا نیست هیچ اقدام مطالعاتی در مورد دماوند انجام نشده است، بلکه مساله در این است که دانسته‌های ما از دماوند در برابر نادانسته‌هایمان اندک است. 

وی با بیان این‌که طی این سال‌ها نقشه‌هایی در مقیاس‌های گوناگون از محدوده تهیه کرده‌ایم، خاطرنشان کرد: همچنین چشمه‌ها را پایش می‌کنیم و تلاش داریم تا تحرکات احتمالی قله را پایش کرده و حتی مسیرهای احتمالی گدازه‌ها در صورت فوران را شناسایی کنیم. 

انصاری با بیان این‌که این را می‌دانیم که برای رصد دقیق‌تر به پایش مستمر، ابزارهای دقیق و به‌روز و ایستگاه‌های ثابت نیاز داریم، خاطر نشان کرد: یکی از اصلی‌ترین مسائل و مخاطراتی که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بر آن تمرکز دارد، یخچال‌های دائمی قله است. مشخص است اگر تغییر ناگهانی در دمای قله داشته باشیم، سیلاب‌های عظیمی به واسطه ذوب شدن یک باره این یخچال‌ها جاری خواهد شد که شاهدی بر این موضوع همین سیلاب‌های گزنه است.

معاون دفتر بررسی مخاطرات زمین شناسی سازمان زمین شناسی در پاسخ به این سوال که چرا سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان یک سازمان تخصصی با علم به مخاطرات پیش‌رو اقدامی در راستای احداث ایستگاه‌های ثابت نمی‌کند، توضیح داد: موضوع دماوند موضوع پیچیده‌ای است، چون ابعاد گسترده‌ای دارد که یکی از نخستین چالش‌ها که مانع از احداث این ایستگاه‌هاست، مسئله بودجه و قیمت زمین در دماوند است. از سوی دولت اعلام آمادگی شد که در مناطق مورد نیاز ما زمین فراهم شود. ما از محل بودجه‌های عمومی، مخاطرات دماوند را مطالعه می‌کنیم و اعتباری برای خرید زمین آن هم در آن مناطق گران‌قیمت که بیشتر توریستی هستند، نداریم.

به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، وی ادامه داد: نکته دوم نبود مدیریت یکپارچه در دماوند است که امکان اخذ تصمیم واحد را سلب می‌کند و مورد سوم که بسیار اهمیت دارد، محدودیت تعداد نیروی متخصص در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور است.

انصاری تاکید کرد: در حال حاضر امکان هیچ‌گونه استخدام و جذب نیروی متخصص جدید را در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نداریم و مجموعه این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا آنچه یک ضرورت است، انجام نشود.

انتهای پیام

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

تفاوت اختلال یادگیری و بیش فعالی + فیلم-پیام امروز

۰۸:۵۶ – ۲۳ تير ۱۴۰۳ سحر پهلوان نشان، روانشناس  با حضور در برنامه صبحانه ایرانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *