یک فعال حوزه کار می گوید: یارانه بی حساب و کتاب، تورم زا است و باید صرف تولید و اشتغال مملکت شود. او تولید و اشتغال را اولویت اصلی کشور در شرایط فعلی اقتصاد و سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی و دامپروری را با توجه به نیاز کشور و تحولات دنیا حیاتی می داند.
عبدالله مختاری در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در بحث ایجاد اشتغال معتقدم که باید روی تولید متمرکز شویم و با فاصله گرفتن از اقتصاد تک محصولی نفت، به سمت ایجاد اشتغال و کسب و کارهای تولید محور حرکت کنیم.
وی ادامه داد: یارانه ای که بی حساب و کتاب و بدون هیچ گونه فعالیتی به جامعه تزریق می شود و تورم زا است، باید صرف تولید و اشتغال مملکت شود.ما باید جامعه را مشتاق کار کنیم و به کار ارزش بدهیم نه اینکه ماهانه دو میلیون تومان به حساب یک خانوار بریزیم و او به این پول دلخوش کند.
این فعال حوزه کار تصریح کرد: اگر دولت این یارانه را برای تهیه ابزار یا خرید تراکتور در روستاها اختصاص بدهد که روستایی با خیال آسوده و بدون نگرانی از نداشتن وسیله، محصولش را برداشت کند، قطعا هم به سود دولت و اقتصاد کشور است و هم به اشتغال و درآمد روستاییان منجر می شود. چرا باید در روستا نانوایی بزنیم و آرد تزریق کنیم در صورتی که باید از روستا گندم بخریم.
مختاری ادامه داد: شاید تهیه ابزار برای یک روستایی سخت و هزینه بر باشد ولی اگر دولت ابزار کار را در اختیار بگذارد، کاشت و برداشت محصول در روستاها با هزینه کمتری صورت می گیرد و با این کار هم جوهره کار تزریق می شود و هم توسعه و آبادانی روستاها و مناطق محروم به وجود می آید.
وی در عین حال بر سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی و دامپروی تاکید و اظهار کرد: در شرایط حاضر اولویت کشور باید بخش کشاورزی و دامپروری باشد چرا که این دو بخش بیشترین ارزش افزوده، تولید و اشتغالزایی را به دنبال دارد.بخش کشاورزی نیاز امروز کشور است، از این رو باید پایههای اقتصاد نفتی خود را برغلات، خوراک عمومی و مواد غذایی بگذاریم چون اقتصاد دنیا به سمت تامین مواد غذایی و سرمایه گذاری در بخشهای غیرنفتی رفته است.
این فعال حوزه کار، شرایط اقلیمی کشور را مورد اشاره قرار داد و با این اعتقاد که ایران می تواند تحریم کننده باشد نه تحریم شونده، ادامه داد: در بحث خوراک و موادغذایی باید فرامرزی نگاه کنیم و صرف نظر از تامین نیاز داخل بازارهای هدف را مدنظر قرار بدهیم.ما در زمستان می توانیم میوه تابستانی پرورش دهیم و دستکم دو بار در سیستان و بلوچستان محصول برداشت کنیم ولی متاسفانه این ظرفیتها مغفول مانده و هرچه بر آن تاکید می کنیم، توجهی نمی شود.
مختاری درباره اشتغال بخش مسکن نیز گفت:معتقدم بخش مسکن برای ما ایجاد شغل نمی کند چون بخش اعظم آن در اشغال اتباع بیگانه است و درصد کمی توسط نیروی کار ایرانی انجام می شود؛ لذا ایجاد اشتغال برای اتباع بیگانه است و از این جهت تاثیری در بازار کار ما ندارد.
انتهای پیام