مراسم اهدای تقدیرنامه عالی کمیسیون ملی یونسکو – ایران به بهروز شعیبی، کارگردان فیلم «بدون قرار قبلی»، فیلم برگزیده سال ۱۴۰۱ کمیسیون ملی یونسکو – ایران، در عمارت کوشک باغ هنر برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم که عصر پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ برگزار شد، حجتالله ایوبی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران، یونس شکرخواه، مدیر گروه ارتباطات و رسانه کمیسیون ملی یونسکو – ایران، غلامرضا کاظمیدینان، استاد ارتباطات، سونیا پوریامین، مجری و تهیهکننده تلویزیون، سیدمحمدحسین حجازی، مدیرعامل سازمان اراضی عباسآباد، مسعود نجفی، روابط عمومی اسبق سازمان سینمایی، بهروز شعیبی، کارگردان فیلم، محمد حدادی، مدیر فیلمبرداری، محمود بابایی، تهیهکننده، سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم و جمعی از فرهیختگان و اعضای وابسته به انجمن اُتیسم ایران حضور داشتند.
«بدون قرار قبلی» بین فرهنگ و هویت در رفتوآمد است
در ابتدای مراسم که رسول صادقی اجرای آن را بر عهده داشت، یونس شکرخواه روی سن رفت و پیش از قرائت بیانیه کمیسیون ملی یونسکو – ایران گفت: شاید برای انتخاب یک فیلم به عنوان فیلم موفق مسأله گیشه اهمیت داشته باشد اما دلایل عمده دیگری برای انتخاب وجود دارد؛ بسته به اینکه به سینما از چه منظری نگاه کنیم. به عنوان هژمونی، صنعت، هنر و … .
او ادامه داد: شاید برای علاقهمندان عرصه فرهنگ نوع سینماهایی که بر پرده سینما به سینماحقیقت معروف شدند، جذابتر باشد. در جذابیت یک فیلم اصلیترین موضوع، «هویت» است؛ هویتی که برخاسته از حقیقت اشخاص و مفاهیم است.
مدیر گروه ارتباطات و رسانه کمیسیون ملی یونسکو – ایران اظهار داشت: ساخته آقای شعیبی بین فرهنگ و هویت در رفتوآمد است؛ اگر چه بنیاد سینمایی فارابی هم به عنوان حامی، گفتمانهایی را در برابر فیلمساز قرار داده باشد.
شکرخواه تاکید کرد: در عرصه هنر هر چقدر معناها درست عرضه شده باشند، بین رمزگذاری و رمزگشایی در حرکتایم. در برابر برخی از فیلمها درنگ خیلی بیشتری داریم و ساخته آقای شعیبی از آن جنس بود.
در ادامه شکرخواه بیانیه کمیسیون ملی یونسکو – ایران برای انتخاب فیلم «بدون قرار قبلی» را قرائت کرد.
سپس با حضور حجتالله ایوبی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو – ایران، سیدمهدی جوادی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمدحسین حجازی، مدیرعامل سازمان اراضی عباسآباد و سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم، لوح تقدیر و جوایز کمیسیون ملی یونسکو – ایران، سازمان اراضی عباسآباد و انجمن اتیسم ایران به بهروز شعیبی و محمود بابایی اهدا شد.
به درخواست بهروز شعیبی در این مراسم تقدیری هم از بازیگر خردسال فیلم صورت گرفت.
صدای اَتیسم بعد از ۹ سال به گوش مردم رسید
صالح غفاری هم در ادامه ضمن تشکر از کمیسیون ملی یونسکو – ایران گفت: این فیلم ارزش چنین هدایای معنویای را دارد. این اختلال، اختلالی است که بهسختی میشود به آن پرداخت و باورش کرد و البته امروز کمتر افرادی هستند که پس از مواجه با اتیسم به این موضوع نپردازند و برایشان دغدغه نشود.
او در ادامه از حمایتهای مجموعه پاسارگاد برای ساخت فیلم قدردانی کرد و گفت: اتیسم بعد از ۹ سال صدایش به گوش آحاد مردم رسید. ما هنوز راه زیادی برای حمایت از مبتلایان به اُتیسم داریم. امروز بسیاری از مبتلایان به اتیسم تحت پوشش کامل بیمه قرار نگرفته و هنوز بسیاری از مبتلایان به اتیسم باید به سربازی بروند. من این مسائل را عنوان میکنم تا عزیزان ما در حوزه هنر به جریانسازی بیشتر برای این اختلال قدم بردارند. من مفتخرم در این جمع ساخت اولین مرکز جامع ملی اتیسم را به شما اطلاع بدهم. همچنین امیدوارم این فیلم بهعنوان یکی از فیلمهای پربیننده از جنس آگاهیبخشی باشد.
نگران میراث ازدسترفتهام
بهروز شعیبی هم در ادامه این مراسم گفت: اتفاقات تلخی در این مدت برای سرزمینمان افتاده است اما امروز آغاز دهه کرامت است که متعلق به امام رئوف است؛ امام رضا (ع). امروز برای من روز مبارکی شد؛ چرا که این جایزه را از دست آقای ایوبی گرفتم که خودش برای اهالی سینما شناخته شده است.
او ادامه داد: نگرانی امروز من پدربزرگهای بعدی این جامعه هستند؛ پدربزرگهایی که دیگر شاهنامه بلد نیستند و معضلات روحی آنها را تغییر داده است. امروز روزگاری است که باید به آن هویت قابل دسترس برگردیم و مسائلی را که در آینده سرزمینمان تاثیرگذار است پیدا کنیم و ساخت فیلم «بدون قرار قبلی» در همین مسیر صورت گرفته است.
در انتهای این مراسم رسول صادقی، معاون فرهنگی کمیسیون ملی یونسکو – ایران نیز عنوان کرد: دکتر کاظمیدینان اعلام کرده است که میتواند بهعنوان سفیر دوستی انجمن اتیسم فعالیت داشته باشد و در گسترش فعالیتهای این سازمان به آنها یاری برساند.
انتهای پیام