به گزارش خبرنگار ایلنا، گودبرداری شمال شاهچراغ بار دیگر واکنش فعالان میراثفرهنگی را نسبت به اقدامات توسعهای شاهچراغ برانگیخت. فعالان و کارشناسان معتقدند، هدف اصلی از گودبرداری جدید، ساخت صحن جدید برای آستان مقدس شاهچراغ است نه احداث بیمارستان. آنها معتقدند، زمینهای این محدوده متری ۷۰۰ هزار تومان از مردم خریداری شده و حالا احداث یک قبر سه طبقه در گورستان این صحن میتواند ۳ میلیارد تومان سودآوری مالی برای آنها داشته باشد. بنابراین گودبرداری اخیر که با هدف احداث صحن جدید صورت میگیرد نه درمانگاه در همان محدوده درمانگاه تاریخی دکتر نجابت، یک اقدام کاملا تجاری است.
این موضوع را خبرگزاری ایلنا با علیرضا صحرائیان درمیان گذاشت اما درنهایت او به عنوان معاون توسعه و عمران حضرت شاهچراغ (علیه السلام) نظری کاملا متفاوت ارایه میدهد. او میگوید: آستان مطهر احمدبن موسی الرضا(علیه السلام) همانند تمامی حرمها چهار ضلع دارد. دارالشفا در ضلع شمالی حرم واقع شده و صحن محمدی که به اسم صحن پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) به دروغ با متراژ سه و نیم هکتار معرفی شده، اصلا واقعیت ندارد.
او میگوید: در ضلع شرقی حرم شاهچراغ، قرار است یک پروژه ساماندهی انجام شود و کل فضای این پروژه ساماندهی ضلع شرقی که حدفاصل مسجد جامع عتیق و حرم حضرت سید میرمحمد و بازارهای حاجی و شاهچراغ را دربرمیگیرد، بهطور کلی ۴ هزار متر است که یک فضای ارتباطی است و از آنجا که درنظر داشتیم مردم از ضلع شرقی حرم نیز وارد شوند، بنا شد تا یک نمای فاخر ایرانی و اسلامی در این ضلع انجام شود که نامش را گذاشتیم صحن محمدی که داخل چهاردیواری و در محدوده مالکیت حرم است و ارتباطی به بافت تاریخی شیراز ندارد.
او در پاسخ به این پرسش که پروژههای شاهچراغ مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی را ندارد، پس چگونه قرار است اجرایی شود، تاکید میکند: ما اگر بخواهیم در ضلع جنوبی و زمانی که از باب الرضا وارد صحن حرم حضرت معصومه (علیها السلام) میشویم در صحن حضرت معصومه (علیها السلام) یک جاکفشی بسازیم آیا نیاز به مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی داریم؟ ما در حرم مطهر احمدبن موسی الرضا در مالکیت خودمان در چهاردیواری خودمان که مالکیت محرز حرم است و سند تک برگ و شش دانگ دارد، میخواهیم اقدامی توسعهای انجام دهیم این موضوع ارتباطی به بافت تاریخی ندارد.
صحراییان میگوید: ما کاری به بافت تاریخی شاهچراغ نداریم و زمانی هم که اعلام کردند، قرار است بافت تاریخی شیراز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسد، از آن بسیار استقبال کردیم. درحال حاضر تولیت آستان شاهچراغ بر حفظ بناها و خانههای تاریخی بافت تاکید دارد و هیچ محدودیتی هم در این زمینه وجود ندارد. حتی مداخلهای هم بین حرم احمد بن موسی الرضا (علیه السلام) و حرم سید علاءالدین حسین (علیه السلام) هم نداریم و متولی آن ما نیستیم. موضوع ما این است که اجازه دهند در چهاردیواری و خانه خودمان جایی که مالکیت حرم محرز است، ساماندهی انجام دهیم، چراکه انجام هر گونه اقدام توسعهای با مشورت نهادهای بالادستی و استانداری انجام شده و تماما مصوبه کمیسیون ماده ۵ را داراست.
او ادامه میدهد: اشتباهی که دوستان مرتکب شدهاند این است که تصور میکنند گودبرداری در ضلع شرقی انجام میشود در حالی که ضلع شرقی در مرحله طراحی است و هنوز هیچ عملیاتی در این بخش آغاز نشده است. تمام اتفاقاتی که قرار است رخ دهد مربوط به ضلع شمالی و در یک فضای دو هزار متری برای احداث دارالشفا است.
در جریان نظر وزارت میراثفرهنگی نیستم
معاون توسعه و عمران آستان مقدس حضرت شاهچراغ با بیان اینکه دارالشفا در محله گود عربهای شیراز و برای محرومان با رعایت ضوابط میراثفرهنگی ساخته میشود، ادامه میدهد: ما میخواهیم مرکز دارالشفا در زمینی که قبلتر دارالشفا دکتر نجابت بوده و مردم شیراز با این درمانگاه خاطره دارند را با هدف برطرف کردن نیاز به امر بهداشت و درمان برای مردم محروم این منطقه دوباره بازسازی کنیم.
او میافزاید: این درمانگاه با رعایت ضوابط میراثفرهنگی و شورای عالی معماری و شهرسازی قرار است در یک فضای دو هزار متری احداث شود اما دوستان در رسانهها اعلام کردند سه و نیم هکتار و این بسیار حرف اشتباهی است چراکه در این فضا ۱۵ برابر مغالطه صورت گرفته است و این یک کذب بزرگ است.
صحراییان در پاسخ به خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه نظر وزارت میراثفرهنگی در رابطه با این اقدام چه بوده، تاکید میکند: اصلا در جریان نظر وزارتخانه نیستم و آنچه که میدانم این است که اینجا قبلا یک درمانگاه بوده و ورثه دکتر نجابت این زمین را وقف کردهاند به شاهچراغ و نمیتوان جز درمانگاه بنای دیگری حتی موزه ساخت.
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پس از گودبرداری شمال شاهچراغ ارگان و یا نهادی با شما مخالفت کرده است، اعلام میکند: خیر هیچ ارگانی مخالفت نکرده است. مدیر میراثفرهنگی کمیسیون ماده ۵ را امضا کرده است و بعد از گودبرداری هم هیچ اعتراضی نداشتهاند.
صحراییان ادامه میدهد: ابعاد ساخت دارالشفا اصلا گسترده نیست و یک عرصه دوهزار متری است که در آنجا هیچ بنای تاریخی نیست که قرار بر تخریب باشد اگر ما هم این کار را انجام ندهیم آنجا یک زمین مخروبه کنار حرم شاهچراغ باقی میماند درحالی که اگر دارالشفا احداث شود جان بسیاری هم نجات پیدا میکند.
علت دو حادثه تروریستی در شاهچراغ ناامنی در بافت تاریخی شیراز است
معاون توسعه و عمران آستان مقدس حضرت شاهچراغ با تاکید بر تشکیل کمیسیون ماده ۵ تاکید میکند: شاهچراغ برای انجام هر اقدام توسعهای روال قانونی را طی کرده است و تاکنون تمام مسیرهای طی شده خلاف قانون نبوده است.
او معقتد است؛ در ضلع شرقی، هدف احداث درمانگاه است و این موضوع در کمیته فنی شورای عالی معماری و شهرسازی مطرح شده است که هنوز شورای عالی معماری و شهرسازی این طرح را تایید نکرده است.
صحراییان میگوید: دستهای پشت پرده میخواهند آستان شاهچراغ را در مقابل بافت تاریخی و دوستداران میراثفرهنگی قرار دهند درحالیکه آستان شاهچراغ (علیه السلام) از سال ۱۴۰۰ تا این لحظه حتی یک سانتیمتر از بناها و بافت تاریخی شیراز را تخریب نکرده است و طرح مذکور کاملا با هدف ساماندهی انجام میشود.
آنطور که این مسئول میگوید: بافت مخروبه محل تجمع معتادان و تبدیل به محل سکونت اتباع بیگانه شده است. به اعتقاد صحراییان، یکی از علل اصلی این دو حادثه تروریستی که منجر به از دست دادن ۱۵ هموطن ما شد، به اذعان و تایید تمام کارشناسان امنیتی کشور، ناامنی اطراف حرم مطهر احمدبن موسی بن الرضا (علیه السلام) است. اگر بافت تاریخی شیراز اصالت خودش را حفظ میکرد و خانوادههای اصیل شیرازی ساکن بافت بودند، غریبهای به خودش اجازه نمیداد در بافت ساکن شود و راههای دسترسی را ارزیابی کند تا منجر به چنین اتفاق ناگواری شود.
انتهای پیام/
Source link