۴۰ درصد انرژی و پروتئین از گندم تامین می‌شود-پیام امروز


سهراب سهرابی با بیان اینکه در تقویم رسمی کشور ۳۱ فروردین روز گندم نامگذاری شده است، گفت: گندم در ایران و جهان یک غله بسیار مهم و استراتژیک محسوب می‌شود و در کشور ماهم بیش از ۴۰ درصد انرژی و پروتئین مورد نیاز از گندم تامین می‌شود.

به گفته او، گندم یکی از محصولات مهم زراعی است که ۲ برنامه اساسی و کلیدی را  در راستای افزایش پایداری تولید و ارتقای کیفیت دنبال می‌کند.

سهرابی ادامه داد: در راستای افزایش و پایداری تولید و ارتقای کیفیت برنامه‌های ویژه‌ای همچون تولید و ساماندهی بذور اصلاح شده، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، کشت‌های مکانیزه، مدیریت آفات، بیماری و علف‌های هرز  و کاهش ضایعات برداشت از جمله این اقدامات است که در راستای شعار سال و مشارکت کشاورزان انجام می‌شود.

مجری طرح گندم با اشاره به برنامه‌های وزارت جهاد در راستای پایداری تولید گندم افزود: طرح جهش تولید با همکاری ستاد فرمان حضرت امام (ره) و کشاورزان دیم کار در سطح ۵.۲ میلیون هکتار و کشت قراردادی در سطح ۳.۲ میلیون هکتار در حال انجام است. همچنین تولید نان کامل اقدام دیگری است  که با مشارکت وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد شروع کردیم. براین اساس حداکثر ۴ درصد سبوس دانه استخراج می‌شود که جوانه گندم حاوی ویتامین مورد نیاز بدن، نشاسته و کربوهیدرات‌ها را تامین می‌کند.

او در ادامه افزود: در فرهنگ عمومی جامعه نان‌های سفید تقاضای بیشتری دارند، درحالیکه از لحاظ سلامت جامعه و تامین پروتئین نان‌های سبوس دار مقوی هستند که سلامت جامعه را تامین می‌کنند.

سهرابی با بیان اینکه طی یک برنامه کوتاه مدت ۲ تا ۳ ساله به خودکفایی پایدار می‌رسیم، گفت: در دنیا گندم ابزار قدرت است که باید بتوانیم غذای اصلی را در داخل تامین کنیم. خودکفایی با دانش بخش تحقیقات و کشاورزی شدنی است.


Source link

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

ابوعلی‌سینا متعلق به کیست؟ حاکمِ ابوظبی یا اردوغان!

به گزارش خبرنگار ایلنا، دهه ۸۰ بود که مراسمی تحت‌عنوان بزرگداشت ابوعلی سینا در شهر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *