۹ فوت و فن لوبیا پلو که دستپخت شما را عالی می کنند

لوبیا پلو فقط یک غذای ساده نیست بلکه یک غذای مجلسی و خوشمزه است که می‌تواند مثل اثر انگشت‌تان، خاص شما باشد. کافی است به نکات و فوت و فن های تهیه لوبیا پلو توجه کنید. پس همراه ما باشید تا رازها و نکاتی را برای طرز تهیه لوبیا پلو عالی و خوشمزه با هم مرور کنیم. در این مقاله، شما با نکات حیاتی و ترفندهایی برای تهیه لوبیا پلو آشنا خواهید شد که آن را از یک غذای معمولی به یک شاهکار آشپزی تبدیل می‌کنند.

همه نکات و فوت و فن تهیه لوبیا پلو خوشمزه

فوت و فن تهیه لوبیا پلو

با تهیه لوبیا پلو می‌توانید سری به دنیای شگفت‌انگیز آشپزی ایرانی بزنید. این دستور غذا علاوه بر طعم فوق‌العاده خوب، دارای اصول و ترفندهایی است که می‌توانند هر آشپز علاقه‌مندی را به یک سرآشپز تبدیل کند. از انتخاب برنج با کیفیت و ته‌دیگ فوق‌العاده تا تلفیق منحصر به فرد ادویه‌ها؛ به عبارتی رعایت نکات و فوت و فن تهیه لوبیا پلو به شما امکان می‌دهد تا با لذت به آشپزی بپردازید و از طعم خانگی خوشمزه لوبیا پلو لذت ببرید.

۱. نکاتی برای برنج لوبیا پلو

بعد از لوبیا سبز، اصلی‌ترین ماده اولیه لوبیا پلو برنج است. برای تهیه و پخت لوبیا پلو باید ابتدا حتما برنج را خوب بشویید تا نه تنها خوب تمیز شود بلکه نشاسته اضافه آن هم کامل گرفته شود تا برنج‌تان شفته نشود. بهتر است حتما قبل از پخت برنج لوبیا پلو آن را چندین ساعت در آب بخیسانید تا خیس بخورد و دانه‌های برنج نرم شود و هم بهتر بپزد.

نکته مهم دیگری که برای برنج لوبیا پلو باید به آن دقت داشته باشید این است که برنج لوبیا پلو را هم می‌توانید به صورت کته بپزید، هم آبکش کنید. بسته به نوع برنج‌تان و اهمیت ارزش غذایی و زمانی که برای تهیه غذا دارید می‌‎توانید لوبیا پلو را به یکی از این دو شکل بپزید.

برای لذیذ کردن لوبیا پلو می‌توانید از برنج دودی هم استفاده کنید. استفاده از مقداری برنج دودی در این دستور پخت می‌تواند طعم غذای شما را دو چندان کند. بوی برنج دودی با ترکیب ادویه‌های استفاده شده در این غذا عطر مطبوعی به آن می‌دهد.

۲. نکاتی در خصوص گوشت و فوت و فن لوبیا پلو

معمولا لوبیا پلو را با گوشت تهیه می‌کنند؛ گاهی از گوشت تکه‌ای برای تهیه لوبیا پلو استفاده می‌شود و گاهی از گوشت چرخ کرده. اما سوای گوشت گوساله و گوسفند می‌توانید از گوشت مرغ هم برای تهیه لوبیا پلو استفاده کنید. فقط حواستان باشد که گوشت لوبیا پلو نباید خیلی چرب یا خیلی خشک باشد. طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای رستورانی را هم در کتاب کاله با جزییات بخوانید.

راز لوبیا پلوی خوشمزه بدون گوشت

اگر دوست دارید این غذا را بدون گوشت تهیه کنید بهتر است کمی مرغ را جایگزین کنید. برای این کار باید مرغ‌ها را یا تکه‌تکه کنید و همراه با پیاز سرخ کنید یا آن را به شکل چرخ شده تهیه کرده و در تهیه لوبیا پلو استفاده کنید. اما اگر گیاهخوار هستید و می‌خواهید غذای مناسب بدون گوشت داشته باشید، می‌توانید سویا را جایگزین کنید یا حتی در کل سویا را هم حذف کنید و لوبیا پلو بدون گوشت را تهیه کنید. طرز تهیه لوبیا پلو با سویا مجلسی و خاص و طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت را در کتاب کاله بخوانید.

۳. نقش ادویه در خوشمزه شدن لوبیا پلو

فوت کوزه‌گری لوبیا پلو هم درست مثل اکثر غذاهای ایرانی به استفاده درست از ادویه برمی‌گردد. به عبارتی مهمترین تکنیک لوبیا پلو که برای خوشمزه شدن این غذا باید به آن توجه کنید چاشنی‌ها و ادویه‌هایی است که به آن اضافه می‌شود.

اما اصلی‌ترین ادویه لوبیا پلو دارچین است که اگر همراه زیره سبز، پودر کاری، پودر سیر، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر هل، زنجبیل و مقداری تخم گشنیز پودر شده باشد در دستور لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده معجزه می‌کند. بعضی‌ها حتی معتقدند که اضافه کردن کمی پودر لیمو امانی و پودر گل رز هم طعم غذای شما را بهتر می‌کند. افزودن گلاب به این غذا هم، عطر و طعم آن را لذیذ و دلچسب می‌کند.

اما اگر می‌خواهید یک ادویه مخصوص برای لوبیا پلوی خود داشته باشید و همیشه آن را استفاده کنید می‌توانید به آن ادویه مخصوص لوبیا پلو اضافه کنید و یادتان باشد که اگر دسترسی کاملی به ادویه نداشتید پودر گل رز یا پودر دارچین برای خوشبو شدن این غذا کافی است.

نکته مهم برای استفاده از ادویه در لوبیا پلو: بهتر است برای خوش رنگ شدن این غذا به جای پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید، فقط یادتان باشد برای تهیه لوبیا پلو دارچین را به میزان کم اضافی کنید تا رنگ غذای شما را تیره نکند.

۴. پیاز و فوت و فن لوبیا پلو

پیاز را نگینی خرد کنید. نیازی به رنده کردن پیاز یا مکعبی کردن آن نیست. راز خوشمزه شدن لوبیا پلو سرخ کردن گوشت و پیاز با هم است. لازم نیست پیازها را سرخ کنید تا طلایی شوند و سپس گوشت را اضافه کنید بلکه کافی است ابتدا پیاز را خرد کنید، کمی در روغن تفت دهید تا سبک شوند و بعد خوب گوشت را در آن تفت دهید تا کاملا مزه بگیرد و رنگش عوض شود.

افزودن مقداری پیاز سرخ شده به این غذا هم طعم بی‌نظیری می‌دهد حتی اگر بعد از ترکیب برنج با مواد لوبیا پلو، کمی پیاز ترد و طلایی سرخ شده به آن اضافه کنید. ضمنا پیاز سرخ‌شده هم ظاهر غذای شما را زیباتر می‌کندو هم عطر و طعم آن را.

۵. نقش رب و پوره گوجه فرنگی در تهیه لوبیا پلو

سرخ کردن رب گوجه‌فرنگی یکی دیگر از مهم‌ترین مراحل و فوت و فن تهیه لوبیا پلو است. همیشه به یاد داشته باشید که اگر می‌خواهید رب گوجه‌فرنگی در غذایتان خوش‌رنگ و خوشمزه باشد، باید آن را در روغن سرخ کنید حتی می‌توانید پیاز و روغن گوشت را بیشتر تفت دهید و برای این کار رب گوجه فرنگی را در همان روغن پیاز و تفت دهید یا اگر دوست دارید غذای شما با روغن کمتری تهیه شود، رب گوجه فرنگی را در تابه‌ای دیگر در روغن سرخ کنید.

در تهیه این غذا از رب گوجه فرنگی به مقدار مناسب استفاده کنید. بسیاری از افراد برای تهیه این غذا از رب گوجه فرنگی زیاد استفاده می‌کنند و این باعث می‌شود طعم رب گوجه بیش از هر طعم دیگری بر غذا غالب شود. بهتر است همیشه رب کمتری استفاده کنید و رب را با زعفران مخلوط کنید تا این غذا لذیذتر شود.

استفاده از گوجه فرنگی رنده شده هم یکی دیگر از رازهای لذیذ شدن لوبیا پلو و یکی دیگر از فوت و فن های تهیه لوبیا پلو است. در دستور آشپزهای ماهر همیشه در لوبیا پلو مقداری گوجه فرنگی رنده شده استفاده می‌شود که طعم غذا را بهتر می‌کند. از طرفی افزودن گوجه فرنگی باعث افزایش ویتامین‌های غذا هم می‌شود.

۶. سیر؛ جادوی تکمیل ادویه‌های لوبیا پلو

برای خوشمزه شدن لوبیا پلو خوب است مقداری سیر هم اضافه کنید. ترکیب عطر سیر با ادویه‌های به کار رفته در این غذا عطر فوق‌العاده مطبوعی به آن می‌دهد. اگر می‌خواهید طعم لوبیا پلوی شما همه را شگفت‌زده کند، بهتر است مقداری سیر رنده شده به گوشت آن اضافه کنید.

ته دیگ یک فوت و فن تهیه لوبیا پلو

۷. لوبیا پلوی حرفه‌ای با ته دیگ

برای تهیه لوبیا پلوی حرفه‌ای ته دیگ را فراموش نکنید. ته دیگ لوبیا پلو یکی از خوشمزه‌ترین قسمت‌های این غذاست. برای تهیه ته دیگ می‌توانید از نان لواش و سیب زمینی استفاده کنید. برای این کار کافی است کمی روغن کف قابلمه‌ای که می‌‎خواهید لوبیاپلو را در آن بپزید، بریزید بعد اجازه دهید ته قابلمه کمی داغ شود سپس نان یا سیب زمینی را کف قابلمه بگذارید و برنج را به قابلمه اضافه کنید.

۸. اضافه کردن کره یا روغن حیوانی، فوت و فنی متفاوت اما جذاب برای تهیه لوبیا پلو

افزودن مقداری کره یا روغن حیوانی مهمترین ترفند لوبیا پلو است. بهتر است کره یا روغن حیوانی کرمانشاهی را تقریبا در آخرین مراحل دم کشیدن برنج به آن اضافه کنید. با این کار طعم غذای شما فوق‌العاده می‌شود.

۹. نکاتی برای تهیه لوبیا پلو به شکل کته

اول مواد را کامل آماده کنید و به صورت جدا برنج را کته کنید فقط حواستان باشد آب برنج زیاد نباشد که شفته شود. بعد که آب برنج خوب کشیده شد مواد را اضافه کنید و کمی هم بزنید بعد در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید.

اگر به نکات و ترفندهای طرز تهیه هر غذایی دقت کنید، قطعا غذاهای خوشمزه‌تری خواهید پخت. ترکیب ادویه، سیر و پیاز سرخ شده در لوبیا پلو به قدری خوشمزه است که از یادآوری طعم آن لذت می‌برید. پس بهتر است این بار با رعایت نکات و فوت و فن های لوبیا پلو یک تجربه متفاوت از پخت این غذا را برای خود رقم بزنید.

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

خواص جو دوسر پرک

کالری جو دوسر پرک چقدر است؟

اوتمیل یا پرک جودوسر، یک غذای رژیمی است. وقتی می‌خواهید به تناسب اندام برسید، عضله‌سازی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *