۱۶۰۸ محصول و تجهیزات فناوری نانو تا پایان شهریور ۱۴۰۲ گواهینامه نانومقیاس دریافت کرده‌اند

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری پیام امروز، ستاد نانو از سال ۱۳۹۸ و در آغاز دوره چهل سال دوم انقلاب اسلامی و با تمرکز بر پیاده‌سازی توصیه‌های راهبردی مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب و تداوم پیشرفت‌های کشور در فناوری نانو، بر اهداف و رویکرد‌های جدیدی از قبیل مرجعیت علمی و فناوری کشور»، «ارتباط صنعت و دانشگاه»، صنعتی‌سازی، اثرگذاری حداکثری فناوری نانو در حوزه‌های اولویت دار صنعتی، ورود محصولات نانو به بازار‌های جهانی و نقش آفرینی این فناوری در زندگی مردم تمرکز شده است.

اهدافی که لازمه دستیابی به آنان، حفظ ویژگی‌های مثبت و مناسب این حرکت تا به امروز، رفع چالش‌ها و قانع نشدن به پیشرفت‌های کنونی و تلاش مستمر و حرکت جهادی و با برنامه در راه رسیدن به قله هاست.

براساس چشم انداز سند ملی توسعه علوم و فناوری نانو در افق سال ۱۴۱۲، پیشرفت‌های فناوری نانو در جمهوری اسلامی ایران با تأثیرگذاری در آبادانی کشور و تولید ثروت موجب بهبود کیفیت زندگی و اثرگذاری اجتماعی می‌شود. تا این سال کشور با تولید محصولات با ارزش افزوده بالا بر پایه فناوری‌های بدیع ضمن حضور پایدار در بازار سایر کشور‌ها، حرکت به سمت مرجعیت جهانی در علم و فناوری نانو را ادامه می‌دهد و این دستاورد‌ها اثر قابل ملاحظه‌ای بر عزت و قدرت کشور خواهد داشت.

در این مسیر اهداف کلان سند ملی توسعه علوم و فناوری نانو عبارت‌اند از: حفظ جایگاه علمی و ارتقای اقتدار کشور در علم و فناوری نانو؛ ارتقای نوآوری بر پایه فناوری‌های بدیع با اثرگذاری اقتصادی و اجتماعی بالا؛ ارتقای صنایع موجود با بهره‌گیری از فناوری نانو؛ صادرات پایدار و ارتقای نشان ساخت ایران محصولات نانو در بازار‌های منطقه‌ای و جهانی و همچنین ارتقای اثرگذاری فناوری نانو در بهبود کیفیت زندگی و اثرگذاری اجتماعی.

همچنین راهبرد‌ها و اقدامات ملی برای نیل به اهداف یاد شده عبارت‌اند از:

ترویج و فرهنگ‌سازی برای افزایش مشارکت ذی نفعان در توسعه و به کارگیری فناوری نانو ارتقای کیفیت علمی و پرورش سرمایه‌های انسانی کارآمد متناسب با نیاز‌های آتی جامعه علمی فناوری و صنعتی نانو ارتقای توان نوآوری تخصصی و عمومی مبتنی بر فناوری‌های بدیع نانو با هدایت پژوهشگران و فناوران ارتقای دانش بنیان صنایع موجود بر پایه فناوری نانو توسعه و مدیریت بازار محصولات نانو در سطح ملی منطقه و جهانی تدوین استاندارد‌های من و بین‌المللی و مقررات مرتبط با کیفیت محصولات و ایمنی فناوری نانو و ارتقای همکاری‌ها و تعاملات بین الملی بر راستای سند جامع روابط علمی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران این سند ملی در جلسه ۸۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور اعضای شورا و رؤسای سه قوا به ریاست دکتر سید ابراهیم رئیسی روز سه شنبه ۲۲ آبان ۱۳۰۱ در محل نهاد ریاست جمهوری به تصویب رسید.

واحد ارزیابی محصولات فناوری نانوی ایران

واحد ارزیابی محصولات فناوری نانوی ایران با هدف ایجاد شفافیت بازار افزایش اعتماد مصرف‌کنندگان و ارتقای کیفی محصولات فناوری نانو در سال ۱۳۸۶ با حمایت‌های ستاد ویژه توسعه فناوری نانو تأسیس و در مؤسسه خدمات توسعه فناوری تا بازار ایرانیان مستقر شد مأموریت اصلی این واحد ارزیابی خواص و اثبات مقیاس نانویی محصولات و اعطای گواهینامه نانومقیاس است.

  • خدمات واحد ارزیابی محصولات فناوری نانو به شرح ذیل است:
  • ارزیابی اولیه مستندات فنی محصولات فناوری نانو
  • بازرسی و اعطای گواهینامه نانومقیاس
  • حمایت از مشخصه‌یابی و تکمیل مستندات فنی
  • حمایت از انجام آزمون‌های عملکردی و اخذ تأییدیه‌های فنی
  • حمایت از انجام آزمون‌های کنترل کیفیت محصولات B2B
  • نظارت بر بازار محصولات فناوری نانو
  • ایجاد بانک اطلاعاتی محصولات و شرکت‌های فناوری نانو
  • حمایت‌های ستاد نانو و کریدور از شرکت‌های دارای گواهینامه نانومقیاس

ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو , ستاد ویژه توسعه فناوری نانو , فناوری نانو ,

شاخص های محصول فناوری نانو

براساس تعریف استاندارد بین‌المللی ۸۰۰۰۴ ISO/TS و استاندارد ملی ۲۱۱۴۵ فناوری نانو واژه‌ها اصطلاحات و تعاریف اصلی ، “محصول فناوری نانو” محصولی است که کارکرد با ویژگی آن مبتنی بر فناوری نانو بوده یا با فناوری نانو بهبود یافته باشد.

محصولاتی که سه شرط زیر را دارا باشند محصول فناوری نانو نامیده می‌شوند:

  • از فناوری نانو و دانسته های علمی نانو مقیاس (۱۰۰-۱ نانومتر) استفاده شده باشد
  • کارکرد یا ویژگی محصول با فناوری نانو بهبود یافته باشد
  •  فرایند تولید محصول مهندسی باشد

به محصولاتی که مطابق با استاندارد بین‌المللی ۸۰۰۰۴ ISO/TS و استاندارد ملی ۲۱۱۴۵ در حوزه فناوری نانو قرار می‌گیرند پس از بازرسی و انجام آزمون‌های مرتبط، گواهینامه نانومقیاس اعطا می‌شود.

گواهینامه نانو مقیاس با اعتبار یک ساله صادر شده و قابل تمدید است. همچنین در طول مدت اعتبار جهت اطمینان از ثبات مقیاس و خواص محصول تولیدی بازرسی‌های دوره‌ای از شرکت انجام می‌شود.

به فناوری‌ها و محصولاتی که تولید‌کننده آن صرفاً الزامات فنی محصول را برآورده کرده و الزامات تولیدی و تجاری مندرج در آیین‌نامه‌های مؤسسه از جمله پروانه ساخت و بهره‌برداری و سایر مجوز‌های مورد نیاز و… را دارا نباشد، گواهینامه آزمایشی نانومقیاس اعطا می‌شود.

آمار محصولات و تجهیزات فناوری نانوی ایران که تا پایان شهریور سال ۱۴۰۲ گواهینامه نانومقیاس را اخذ کرده‌اند

آمار محصولات و تجهیزات فناوری نانوی ایران که تا پایان شهریور سال ۱۴۰۲ گواهینامه نانومقیاس را اخذ کرده‌اند بدین صورت است: ۲۹۱ شرکت تولیدکننده در زمینه محصولات و ۶۷ شرکت در زمینه تجهیزات فناوری نانو فعالیت کرده‌اند و در مجموع ۳۵۸ شرکتِ تولیدکننده محصولات و تجهیزات فناوری نانو وجود دارد.

در مجموع ۱۶۰۸ محصول و تجهیزات در حوزه فناوری نانو وجود دارد که ۱۳۵۵ محصول و ۲۵۳ تجهیزات وجود دارد.

ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو , ستاد ویژه توسعه فناوری نانو , فناوری نانو ,

ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو , ستاد ویژه توسعه فناوری نانو , فناوری نانو ,

ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو , ستاد ویژه توسعه فناوری نانو , فناوری نانو ,

انتهای پیام/

فیلتر سرامیکی

حتما ببینید

نتایج امتحانات نهایی پایه دوازدهم فردا اعلام می‌شود-پیام امروز

۱۵:۳۰ – ۱۵ تير ۱۴۰۳ طبق اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *